Ostali sportovi

Zlatna Sandra Perković: "Rekla sam da ću se vratiti jača nego ikad"

Iz Londona:Maja Giljanović • subota, 04.08.2012.
Zlatna Sandra Perković: "Rekla sam da ću se vratiti jača nego ikad"
Foto: FaH

Konferencija za medije pete Hrvatice s medaljom osvojenom na Ljetnim igrama, ali prve sa zlatnom, Sandre Perković sigurno ulazi u Top 5 najzabavnijih dosad na OI u Londonu.

"Ovaj govori engleski još gore od mene", ispalila je s širokim osmijehom na usnama nova olimpijska pobjednica u bacanju diska Sandra Perković po ulasku na konferenciju za novinare neposredno pred ceremoniju dodjele medalja. Nakon dvije rukometaša i jedne Nikolaja Pešalova u dizanju utega, vlasnica četvrte hrvatske zlatne medalje na Ljetnim Igrama nastavila je u sličnom tonu, na pitanje kineskog novinara koji bi savjet dala trećeplasiranoj Li Yanfeng da Kineskinja u Rio de Janeiru 2016. godine ostvari još bolji rezultat, 22-godišnja Zagrepčanka je posve ozbiljno odgovorila: "Yanfeng je odlična natjecateljica, velik borac i samo neka nastavi dalje naporno trenirati da za četiri godine osvoji još jednu medalju, od srca joj želim još jedno srebro" i izazvala salve smijeha.

Nadine Müller sa 65,71 m i Darija Piščalnjikova sa 65,19 m već su u prvoj seriji prebacile 65 metara, sa 64,58 m Sandra je, bogatija za iskustvo s Europskog prvenstva u Helsinkiju kad je u prve dvije serije imala neispravan hitac i tek u trećoj osigurala nastavak natjecanja (štoviše s tim je hicem obranila naslov iz Barcelone), išla na sigurno. "Prvi hitac bio je samo da uđem među osam koje nastavljaju dalje. Drugi sam, međutim, išla 'rokat', osjećala sam se fantastično i ispalo je 68,11 m, a u trećoj seriji kad sam bacila 69,11 m znala sam da je to to. Jedino što mi je krivo je što mi nije uspjelo prebaciti 70 metara, ali preživjet ću". Trener je zato sigurno nezadovoljan, našalili smo se, Ivan Ivančić bio je siguran u hitac preko 70 m? "Haha, ma nije, zadovoljan je". Njemu je prvom poletjela u zagrljaj, što je rekao? "Ništa, u tim se trenucima ništa ne govori, samo se stisne i šuti".

Nakon na koncu pobjedničkih 69,11 m ostale su još tri serije, mnogo se još toga moglo promijeniti? "Znala sam da moram čekati, da to još nije kraj, ali znala sam da one vrlo teško mogu baciti tako daleko, preko 69 metara". Kakav je osjećaj biti prva hrvatska olimpijska sa zlatom na Ljetnim igrama, atletski svijet na tom je mjestu očekivao srebrnu iz Pekinga Blanku Vlašić? "Ha, oni su to očekivali, ali ja sam ta koja je napravila. Došla sam, bacila osobni i nacionalni rekord, što sam rekla to sam i napravila, vratila sam se jača nego ikad. Vrlo sam ponosna, vrlo sretna, ovo zlato posvećujem svima koji su bili uz mene i kad nije bilo dobro, a šamar je svima koji nisu vjerovali u mene".

Na zadnjem pokušaju krenule su suze? "Neopisiv je osjećaj bacati kao olimpijska pobjednica. Meni je san bio uopće i ići na Olimpijske igre, a kamoli bacati sa zlatom oko vrata".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.08.2012. u 14:06
    Bravo Sandra svaka čast
    Obrisan korisnik
  • emilio2105.08.2012. u 12:32
    Ma tooooooooooooooooo!!!
    emilio21
  • Mithrandir05.08.2012. u 11:25
    Bravo Sandra!! Samo ti radi i dalje, živi život i uživaj u svakom trenutku. Svako dobro......
    Mithrandir
  • Obrisan korisnik05.08.2012. u 10:46
    Hvala ti Sandra! ovo je velika pobjeda za našu naciju ,ovo je nešto najuzvišenije,ovo je ponos,sreća,ljubav..nešto neopisivo.Ti si naša heroina i svi sportaši naši na OI -kapa vam do poda....Nisu uzalud poginuli naši heroji :) VOLIM TE HRVATSKA!
    Obrisan korisnik
  • 280405.08.2012. u 07:14
    Bavite se sportom. Radite na sebi. Budite ljudi. Takva je i Sandra. Jednog dana ..... možda i za Vas bude kakav nastup na OI. To je znatno bolje nego bacati petarde, praviti nerede, lokati pivo i štetiti Hrvatskoj na svakom koraku.
    2804