Ostali sportovi

Sandrina košarica novinarima i hrvatskoj javnosti

Iz Londona za Sportnet:Maja Giljanović • nedjelja, 05.08.2012.
Sandrina košarica novinarima i hrvatskoj javnosti
Foto: Maja Giljanović

Dvostruka je europska prvakinja i od jučer olimpijska pobjednica, ali Sandra Perković još mora prerasti određene dječje bolesti. Dok se novi olimpijski pobjednik u skoku u dalj Greg Rutherford na raspolaganje medijima stavio jutros već u 7:30, olimpijska pobjednica u bacanju diska hrvatskim je novinarima bez pardona uručila košaricu.

10 sati, 11:30, 12. Ako ste jutros ili u rano poslijepodne očekivali tekst u kojem ćete iz prve ruke pročitati o njenim dojmovima nakon jučerašnjeg fantastičnog uspjeha, zaboravite. Konferencija za novinare u Hrvatskoj kući nove olimpijske pobjednice u bacanju diska Sandre Perković naprasno je otkazana. Vrhunska sportašica u kakvu je izrasla već se morala priviknuti na zanimanje javnosti, ali jutros nije bila raspoložena.

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša i ministar sporta i obrazovanja Željko Jovanović pokušali su sve da brojni novinari u Kući, među kojima velik broj i onih koji nisu imali sreću uživo na Olimpijskom stadionu svjedočiti velikom trijumfu, imaju sve uvjete za rad - Sandru za otužno praznim stolom, ali oko 12:30 presica je otkazana. Za razliku, pak, od Sandre, novom olimpijskom pobjedniku u skoku u dalj Gregu Rutherfordu nešto slično nije palo na pamet. 25-godišnji Englez ponosno je, sa zlatnom medaljom oko vrata, već u 7:30 ujutro stigao na BBC i podijelio svoje dojmove s javnosti gladnom detalja.

Sjećamo se i Gorana Ivaniševića. Wimbledonski pobjednik u studio BBC-a stigao je direktno s proslave, kreveta nije ni vidio i oduševio je gledatelje. Sandra je poručila da je dan odlučila provesti s mamom Vesnom i bratom Markom, što je naravno sasvim razumljivo, legitimno je, međutim, i razočaranje novinara nakon što su "poljubili vrata", a trebali su je doslovce na pet minuta.

Po posljednjim informacijama izgleda da je predsjednik HOO-a donekle uspio spasiti stvar, Sandra bi se oko 15:30 trebala ukazati u Olimpijskom selu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.08.2012. u 10:50
    Jedini čoban ovdje si ti. Mogao si se bar malo bolje informirati prije svojih proljeva pa bi saznao da Sandri ovo nije prvo zlato.
    Obrisan korisnik
  • Mithrandir06.08.2012. u 10:36
    Već bi htjeli pljuvat, joooooj da je pljuvanje svih vrsta olimpijska disciplina, koliko bi HR imala medalja!!!!!!......................Neš' ti "novinara", bila je sa majkom i bratom umjesto da s "novinarima" prelijeva iz šupljeg u prazno. Ma marš.......
    Mithrandir
  • Obrisan korisnik05.08.2012. u 23:33
    Ova Sandra Perković je takva sirovina od žene. Svaka joj ćast na bacanju i medalji,ali ponašanje i kultura joj je ravna nuli. Zbog ovakvih stvari neće nikada biti ni blizu Blanke Vlašić,bez obzira kakve uspjehe imala.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.08.2012. u 23:25
    njezine obaveze ne prestaju posljednjim bacenim hicem niti izlaskom sa stadiona i to ona jako jako dobro zna. Ovo je krajnje neodgovorno. Naivan (ili premlad) je onaj koji misli da su ona i Ivancic ovo skroz sami napravili. Pa sta mislite tko je financirao sva njena putovanja kad se probijala?... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.08.2012. u 23:19
    Tako je jugoplastika... Nadam se da ce se barem ispričat za to, i kao opravdanje naves euforiju itd.... Bilo bi njoj pametno.
    Obrisan korisnik