Nogomet

Njemački izbornik pozvao "B" momčad za sudar s Argentinom

Mišo Gulić • četvrtak, 09.08.2012.
Njemački izbornik pozvao "B" momčad za sudar s Argentinom
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Njemački izbornik Joachim Loew odlučio je za prijateljski susret s Argentinom odmoriti veći dio najboljih igrača te tako priliku dati onima koji dolaze i koji bi u budućnosti trebali nositi dio tereta.

Dio igrača oslobođen je zbog privatnih obveza, na neke se više ne računa, dok je dobar dio njih ozlijeđen.

"Lahm je htio igrati, ali nakon što sam s njim razgovarao putem telefona odlučio sam ga osloboditi obveza kako bi se mogao posvetiti privatnim stvarima. Tri dana nakon utakmice s Argentinom počinje englesko nogometno prvenstvo, stoga sam odlučio napora poštedjeti Mertesackera i Podolskog koji se bore za mjesto u prvom sastavu i to im je jako važno u ovom trenutku", otkrio je njemački izbornik.

Sasvim je druga stvar s vratarom Timom Wiesea koji još uvijek nije riješio svoju nogometnu budućnost pa su se Nijemci okrenuli mlađem vrataru koji će dobiti priliku uz neprikosnovenog Manuela Neuera.

Zbog ozljeda svoje mjesto na popisu nije našao ni dvojac iz Bayerna, Bastian Schweinsteiger i Mario Gomez, a također je zanimljivo vidjeti samo jednog napadača među pozvanima i to ono Miroslava Klosea.

Pozvani igrači:

Vratari: Manuel Neuer (Bayern Munich), Ron-Robert Zieler (Hannover)
Braniči: Lars Bender (Bayer Leverkusen), Holger Badstuber (Bayern Munich), Jerome Boateng (Bayern Munich), Benedikt Höwedes (Schalke), Mats Hummels (Borussia Dortmund),Marcel Schmelzer (Borussia Dortmund)
Veznjaci: Sven Bender (Borussia Dortmund), Julian Draxler (Schalke), Mario Götze (Borussia Dortmund), Ilkay Gündogan (Borussia Dortmund), Sami Khedira (Real Madrid), Tomi Kroos (Bayern Munich), Thomas Muller (Bayern Munich), Mesut Özil (Real Madrid), Marco Reus (Borussia Dortmund), Andre Schürrle (Bayer Leverkusen)
Napadač: Miroslav Klose (Lazio)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.08.2012. u 00:21
    Kakva sad B momčad,pa tu je 99 % igrača koji su bili na EURU!!E da je novinar biti lako,novinar bi bio svatko...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.08.2012. u 00:08
    Loew, treba "izmislit" desnog beka jer inače opet neće bit finala. Nebi ubilo da se tamo prebaci Lahm. Boateng je tragičan na toj poziciji.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.08.2012. u 21:22
    Mišljenja sam da je ova Njemačka mogla i morala više na EP a možda i na SP 2010,da su drugačijim sistemom igrali u polufinalima 2010 i 2012!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.08.2012. u 20:56
    "B" momčad??? i ova njemačka bi pomela 3/4 svjetskih repki,ako ne i više
    Obrisan korisnik