Nogomet

Vuković: "Utakmica u Milanu pratit će me cijeli život"

S Poljuda:Bernard Jurišić • petak, 10.08.2012.
Vuković: "Utakmica u Milanu pratit će me cijeli život"
Foto: EPA

U Hajduku nema trofeja za igrača tjedna, ali da postoji nema nikakve dvojbe da bi ovog tjedna otišao u ruke Ivana Vukovića. Crnogorski napadač ušao je u posljednjih pola sata u Zadru, asistirao i zabio, a u Milanu je imao krunu svoje karijere izborivši jedanaesteraci postigavši prekrasan pogodak za 2:0...

Hajduk se iz Milana vratio s velikom, veličanstvenom pobjedom protiv talijanskog nogometnog velikana. Nakon nes(p)retnog poraza u prvoj utakmici u Splitu, na Giuseppe Meazzi Hajduk je pobijedio 2:0 i došao na korak od senzacije.

"Svi smo presretni, u nekom smo čudnom svijetu, dobili smo Inter u Milanu! Vjerovali smo u naše kvalitete i u ovu momčad, ispostavilo se da je to prave ekipa, da smo spremni i da smo svi na višoj razini od one na kojoj smo bili. Nadam se da ćemo nastaviti s pobjedama i da će naše tribine biti pune", kazao je po povratku u Split junak utakmice Ivan Giga Vuković. Crnogorski napadač napokon je dočekao svojih "pet minuta". Ili ako ćemo biti precizniji - 120 minuta u Zadru i Milanu.

"Presretan sam ovim što se dogodilo u ovih tjedan dana. ja uvijek vjerujem u sebe i vjerujem da mogu pružiti dobre igre. Trener mi je od prvog dana govorio da vjeruje u moje sposobnosti, čekao sam da se potpuno oporavim i dočekao sam svoju šansu. Nekad te Bog nagradi, nekad ne, prošle sezone nisam ispunio očekivanja, no ne gubim vjeru u sebe."

Je li ova pozicija "desetke" ono gdje možete dati najviše?

Pjesma na Meazzi, doček u zračnoj luci

Po završetku utakmice u Milanu, nakon što su se sve tribine osim one s navijačima Hajduka ispraznile, Hajdukovci su se vratili na travnjak i desetak minuta pjevali zajedno s oko 3.500 navijača Bilih koji su stigli u Milano. Na povratku oko tri ujutro, Hajdukovce je u Zračnoj luci dočekalo nekoliko stotina navijača koji su im željeli čestitati na velikoj pobjedi.

Mario Maloča napustio je utakmicu već u 10. minuti nakon sudara glavom s Diegom Militom. Ipak, Maloča nije travnjak napustio zbog ozljede glave, nego zbog istegnuća ligamenata zgloba prilikom pada na travnjak. Danas će se obraviti magnetska rezonanca nakon koje će se znati više glede ozbiljnosti ozljede zapovjednika Hajdukove obrane.

"Lako je reći da je ovo moja prava pozicija, u sredini, na 30-40 metara i da sam to sanjao igrati cijeli život. Trener je pogodio, odlično se slažem s Vukušićem, godinu dana smo zajedno, upoznali smo kretenje jedan drugoga i sigurno mi odgovara ta pozicija. Kako će biti u budućnosti, to samo trener zna. Igrao sam i kod Balakova što mi je rekao, trener odlučuje, nema tu puno pametovanja."

Je li vam lakše nakon što u momčadi više nema Anasa Sharbinija, koji je kod prošlih trenera jedini imao apsolutnu slobodu?

"Kod Balakova je tako bilo, Anas je imao puno slobode, mi smo ostali imali drugačije uloge. Ne mogu reći je li to bio problem za mene ili za druge igrače, ali sad se ispostavilo da izgledamo dobro."

Kakav je bio osjećaj kad ste istrčali na San Siro, jedan od najpoznatijih stadiona na svijetu?

"Nije bilo straha, ali taj stadion i ambijent svakako izazivaju respekt. Čim vidite te igrače na drugoj strani, Snijdera, Zanettija, to su igrači koji vrijede kao cijeli Hajduk. Trener nam stalno govori da moramo vjerovati u sebe i da možemo napraviti velike rezultate. Od mene se očekivalo da zadržim loptu da momčad može izaći i da okomitim loptama tražim Vukušića koji ima brzinu za pobjeći. Stvarno smo na prelijep način došli do te pobjede."

Lijep je bio i Gigin pogodak u 58. minuti, koji je odškrinuo vrata senzacije. "To je trenutak inspiracije, nisam dignuo loptu sam sebi sigurno, ali sam dobro reagirao nakon toga. Nije ni vratar do očekivao, bilo je iznenada, iz okreta i kasno je vidio loptu. Ušla je na najbolje moguće mjesto."

Jeste li nekome posvetili taj pogodak?

"Gol sam posvetio sestri Renati, to je osoba koja mi najviše znači u životu. A pobjeda je za Torcidu. Moram zahvaliti navijačima, naših 3-4.000 navijača više se čulo od 40.000 navijača Intera i svaka im čast. Iz utakmice u utakmicu im se moramo zahvaljivati dobrim igrama i pobjedama."

Je li Hajduk šansu za prolaz izgubio već u Splitu?

"Sigurno da jesmo, žao mi je što smo neke golove lagano primili, ali tko zna kako bi sve odvijalo da je bilo drugačije u Splitu. Ovako je ipak ispalo super, iako nismo prošli ostvarili smo veliku pobjedu. Ispali smo hajdučki, nismo se osramotili, nakon obje utakmice je bilo navijanje i podrška s tribina i to nam govori da smo napravili dobre stvari."

U Hajduku vam je krenulo, nadate li se u skoro vrijeme i reprezentativnoj pozivnici?

"Ovaj tjedan koji je iza mene nije slučajan, ne može bilo tko pružiti partiju protiv Intera kakvu smo pružili. Zezali smo se jučer da bi Moratti mogao dobro pogledati kazetu igara Vukušića i mene jučer, u odnosu na Sneijdera i Milita. Na mojoj poziciji Crna Gora ima sjajne igrače, Vučinića, Jovetića, Beqiraja, čekam svoju šansu baš kao i u Hajduku. Ako me izbornik pozove pokušat ću se nametnuti, nadam se da ću biti barem na širem spisku reprezentativaca."

Hajdukov ritam utakmica svaka tri dana ne jenjava, već u nedjelju očekuje vas Zagreb i zacijelo novi poljudski spektakl pred puno navijača.

"Volio bih da ova utakmica bude početak velikih stvari, kako meni osobno tako i Hajduku. Ovo u Milanu je bila kruna moje dosadašnje karijere i pratit će me cijelu karijeru ova utakmica, svjestan sam toga. Navijači mogu uživati, ali nas već čeka utakmica protiv Zagreba. Žao nam je što nemamo više vremena da malo uživamo u ovoj pobjedi, već danas posvećujemo se Zagrebu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.08.2012. u 23:47
    samo ti nastavi ovako Giga pa će i poziv stići
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.08.2012. u 15:16
    Giga kralju!!!!!! :D
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.08.2012. u 13:35
    maloča izašao i pojacao ekipu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.08.2012. u 12:58
    Giga legendo
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.08.2012. u 12:34
    Majstorska golčina...
    Obrisan korisnik