Nogomet

Vukušić: "Zato Inter ima vratara od 15 milijuna eura, da ih spasi kad treba"

S Poljuda:Bernard Jurišić • petak, 10.08.2012.
Vukušić: "Zato Inter ima vratara od 15 milijuna eura, da ih spasi kad treba"

Ni milanski Inter nije uspio zauzdati Antu Vukušića u namjeri da postigne pogodak. Nakon što je Ivan Vuković izborio kazneni udarac, Hajdukov 21-godišnji kapetan bio je mirna i koncentriran s bijele točke i doveo Hajduk u vodstvo u 22. minuti. Dojmovi po povratku iz Milana tek se počinju slijegati...

Jutro nakon povratka iz Milana Hajdukovcima je navuklo osmijehe na lica. Vidjelo se već po ulasku Ante Vukušića i Ivana Vukovića u novinarski salon stadiona u Poljudu da je iza njih velika večer.

"Ne znam što reći, još nismo ni svjesni te pobjede protiv trostrukih europskih prvaka. Mnogi su nas podcjenjivali i govorili da ne možemo igrati u Hajduku, ali pokazali smo svima da vrijedimo i da imamo veliko srce. Ovo je jedna od najvećih pobjeda u povijesti kluba, šteta što nismo zabili i taj treći gol da uđemo u produžetke."

Što se to dogodilo u Milanu, otkud ovako hrabar i kvalitetan Hajduk?

"Igraš na Meazzi, jedan od najljepših stadiona i jedna od najboljih momčadi, željeli smo se svi prikazati u pravom svjetlu. Svih 90 minuta smo bili dobri, na kraju je trener Intera išao čuvati rezultat i uveo stopera. Sjajan osjećaj."

Jeste li vjerovali da možete zabiti i treći gol i u produžetku izbaciti Inter?

"Vjerovali smo kod 2:0 da možemo zabiti i treći, imao sam ja šansu u 79. minuti, tu loptu sam već vidio u golu. Vidjeli smo da je Inter još u pripremama, da su umorni i nemaju svježinu. Mi smo puni snage, pucamo od snage i samopouzdanja iz utakmice u utakmicu. Mislim da će ovo značiti puno za cijeli hrvatski nogomet jer smo pokazali da i mi znamo igrati."

Dodat će Vukušić uz neizostavan osmijeh kako bi "ipak bilo malo previše da smo ih izbacili":

"Imali smo još nekoliko prigoda, nešto nisam zabio, nešto je vratar obranio, ali zato imaju vratara od 15 milijuna da ih spasi kad im treba. Vuković je zabio prekrasan gol koji će se još dugo vrtjeti po europskim televizijama."

Kakva će biti reakcija momčadi na ovu prezentaciju, hoće li vam pomoći da budete još bolji?

"Može nas puno dignuti ova momčad, ali sad će svi imati veći respekt prema nama, ozbiljnije će nas shvaćati i plašit će nas. Budemo li igrali ovako, ne vjerujem da će nas itko pobijediti na Poljudu, bit će to naša neosvojiva tvrđava. Više nas sigurno nitko neće podcjenjivati."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.08.2012. u 15:27
    Dica su igrala lavovski... ginuli su na terenu ;) pa ljudi moji, to je inter iz milana, trostruki europski prvak, ne pobjeđuje se on svaki dan!!!!!!!! momci smo nastavite tako igrat!!!!!!!!!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.08.2012. u 15:09
    Pucate od snage a nakon tvoje sanse niste ni pokusali dati taj treci gol? "Ipak bilo malo previše da smo ih izbacili" E zato ste i igrali onako zadnjih deset minuta.Tipicno hrvatski rekao bi Znam ovo sada zvuci vrlo negativno sta sam napisao ali nije istina da se nije moglo. Moglo se... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.08.2012. u 14:53
    I Adolf je rekao ono što mislim od Vukušiću i Trebotiću. http://www.youtube.com/watch?v=7b_ETTGscgg&feature=player_embedded# 
    Obrisan korisnik
  • The Phantom10.08.2012. u 14:49
    Ne,ne,pobjeda baš NIJE imperativ! Imperativ je nastavit radit,igrat i trenirat, kakvi imperativi, imperativ je da nema imperativa!
    The Phantom
  • Hektor33310.08.2012. u 14:43
    sada su nam ostala samo domaća natjecanja, zato se potpuno posvetite zagrebu. pobjeda je imperativ
    Hektor333