Ostali sportovi

Neymar: "Ako je Meksiko pobijedio, znači da je bio bolji"

Branimir Korać • nedjelja, 12.08.2012.
Neymar: "Ako je Meksiko pobijedio, znači da je bio bolji"
Foto: EPA

Nogometaši Brazila nisu uspjeli uzeti zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu. Meksiko je u finalu bio bolji s 2:1, vodio je od samog početka utakmice i njegovoj pobjedi nema zamjerke, niti iz brazilskog tabora...

Brazilci su u London došli isključivo po zlato. Njihova nogometna reprezentacija je bila najveći favorit za osvajanje najsjajnijeg odličja, međutim u finalu ih je zaustavio Meksiko i to u dobrom susretu u kojem su se Meksikanci hrabro postavili i na kraju ipak zaslužili pobjedu.

"Ako je Meksiko slavio, znači da je bio bolji. Nogomet se bez obzira na sve sastoji od pobjeda i poraza. Još uvijek smo mladi, nije nas ovaj poraz toliko potresao jer imamo pred sobom nove ciljeve i dižemo glavu da ih ostvarimo. Već u srijedu nas očekuje nova utakmica i novi izazov", komentirao je nakon susreta Neymar.

Brazilski izbornik Mano Menezes vrlo rano je povukao izmjenu i uvođenjem Hulka pokušao dodatno pritisnuti Meksikance. Imao je Brazil dovoljno prilika, međutim nije se uspio vratiti iz minusa.

"Jako sam tužan. Do finala smo napravili veliki posao i bili smo dobri. Bili smo uvjereni da možemo osvojiti zlato, ali nismo ponovili igru iz prijašnjih susreta. Imali smo puno prilika, ali to izjednačenje koje bi nas vratilo u utakmicu, nije došlo. Moramo priznati protivniku da je bio dobar i čestitati mu bez obzira koliko želimo biti na njegovom mjestu."

Meksički junak Oribe Peralta je bio presretan nakon susreta. "Sanjali smo zlatno odličje, to nam je bio cilj kada smo došli u London. Moja dva pogotka su rezultat odličnih reakcija mojih suigrača, nisam sam na terenu. Da je to tenis, onda bih ovisio sam o sebi, ovako je svatko od suigrača zaslužan za ovu pobjedu."

Napadač Santos Lagune je otkrio koji je recept za pobjedu nad Brazilom. "Znali smo da im moramo uzeti loptu i da će početi gubiti glavu kada ne budu mogli razviti svoju igru. Imali smo svoj plan u glavi, mirno smo razvijali svoju igru i to nam je pomoglo da ostvarimo ovaj fantastičan rezultat."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!