Ostali sportovi

Lacković: "Dva dana smo bili u banani, ali pokazali smo karakter. Bronca je zlatnog sjaja"

Iz Londona za Sportnet:Maja Giljanović • nedjelja, 12.08.2012.
Lacković: "Dva dana smo bili u banani, ali pokazali smo karakter. Bronca je zlatnog sjaja"
Foto: FaH

Nije bilo lako dignuti se nakon poraza od Francuske u polufinalu, ali rukometna reprezentacija osigurala je da se Hrvatska nakon Igara u Londonu vrati s nikad bogatijim ulovom. Ukupno šestu medalju rukometaši su osvojili protiv Mađaraske, a nakon susreta čestitali su jedni drugima na pokazanom karakteru.

"Svaka čast cijeloj ekipi, pokazali smo karakter nakon polufinalnog poraza od Francuske, to nije bio naš dan i nakon utakmice pali smo u depresiju. Dva dana smo bili u banani, ali digli smo se i od početka do kraja odigrali odličnu utakmicu. Osvojili smo po meni broncu zlatnog sjaja, jako sam sretan", izjavio je nakon uvjerljive pobjede nad Mađarima Blaženko Lacković.

Kakva je bila priprema utakmice? "Jučer smo se vidjeli sa svojima, opustili se i dogovorili se da danas mislimo samo pozitivno. Pozitivno smo ušli u svlačionicu, pozitivno na teren. Veselim se jako ovoj pobjedi i tako bi i trebalo biti, biti velik u porazu, ali i sretan u pobjedi i ponosan na ostvareno. Bravo cijeloj mojoj ekipi, a na terenu smo ostali što smo duže mogli da uživamo u ovom trenutku, ostvarili smo lijep uspjeh. Ukrao sam i loptu s kojom smo igrali, obećao sam je sinu" (dvoipolgodišnjem Luki, nap. a.) "obećao sam mu i medalju i jedva se čekam vratiti kući sa svim što je poželio".

Domagoj Duvnjak je nastavio: "Pokazali smo karakter, da smo prava ekipa. Vratili smo se nakon Francuske, pokazali da je ono bio samo loš dan i osvojili medalju, postigli velik uspjeh". Igor Vori se nadovezao: "Što da kažem, idemo doma s medaljom. Čestitam svima, svakome od fizioterapeuta preko liječnika, izbornika, nas igrača. Nije bilo lako dva mjeseca provesti odvojeno od svega, žrtvovati se, ali na kraju se vraćamo kao pobjednici. Kako god okreneš pobjednici smo, uzeli smo medalju i pokazali koliko vrijedimo. Još samo da vaterpolisti uzmu zlato, valjda ćemo stići na utakmicu" (u 16:50 po hrvatskom vremenu, nap. a.), bodriti ih svim srcem i zajedno skočiti u bazen proslaviti pobjedu".

U Ivanu Čupiću miješale su se emocije. "Sretan sam i tužan. Pokazali smo na ovom turniru puno, mogli smo igrati finale, mogli smo uzeti i zlato. Šteta, ali pokazali smo karakter i da više nismo za drvene medalje. Digli smo se nakon velikog razočaranja s Francuzima i zasluženo uzeli broncu. Dostojno ćemo je proslaviti, moramo biti ponosni, promovirali smo Hrvatsku ovdje u Londonu na najbolji mogući način i nadam se da ćemo i ubuduće ostati ovako dobri".

Mirko Alilović je zaključio: "Čestitam momcima jer nakon što smo cijeli turnir bili dominantni i onda nam se protiv Francuza desilo što se desilo, poderali su nas, danas smo pokazali da smo prava ekipa. Osvojili smo broncu i pokazali da smo još uvijek u vrhu svjetskog rukometa, nema oscilacija. Iskustvo iz Pekinga prije četiri godine kad smo se kući vratili s drvenom medaljom dalo nam je još dodatni motiv, željeli smo da doma odemo sretni i ponosan sam što smo uspjeli".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • uvik_zedan13.08.2012. u 11:33
    Ne znan, ali meni se od ove bronce još više plače. A samo je tribalo odigrati muški....
    uvik_zedan
  • Obrisan korisnik13.08.2012. u 02:51
    potpisujem u potpunosti
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.08.2012. u 23:12
    bronca ipak nije zlatnog sjaja jer nismo došli u polufinale slučajno nego gazeći sve pred sobom,medalja iako je brončana je ogroman uspjeh ali kako smo igrali ( osim utakmice s Fra ) to je trebalo biti zlato
    Obrisan korisnik
  • cameosis12.08.2012. u 17:15
    bas tako -- te glupe izjave "preko svojih mogucnosti" su van svake pameti.
    cameosis
  • Obrisan korisnik12.08.2012. u 16:49
    Čestitke dečkima,ovo je velika uspjeh,ali mi možemo i moramo još i bolje i više u budućnosti,sa nekoliko mlađih i novih igrača!!A mladih i kvalitetnih igrača,bogu hvala imamo jako puno!
    Obrisan korisnik