Nogomet

Krstičević: "Stvaramo dosta šansi, dajemo puno golova i danas je lijepo biti Hajdukovac"

S Poljuda:Mišo Gulić • nedjelja, 12.08.2012.
Krstičević: "Stvaramo dosta šansi, dajemo puno golova i danas je lijepo biti Hajdukovac"
Foto: Bruno Karadža

Hajdukova "dica" još su jednom nakon velike pobjede još većim pljeskom ispraćena s Poljuda, a zadovoljan njihovom igrom bio je i strateg Bijelih koji je posebno istaknuo važnost ovih bodova nakon velikog iskustva na europskoj sceni. Gostujućem strategu pak nije preostalo ništa nego čestitati (mnogo) boljima...

Hajduk je u mrežu Pjesnika ugurao pet zgoditka te tako na sjajan način zaokružio tjedan iz snova. Kontinuitet odličnih igara Hajduka se i dalje nastavlja, no prema riječima trenera Hajduka Miše Krstičevića, mjesta euforiji nema. S druge strane Dražen Besek je bio posramljen, a ni sam nije bježao od vlastite krivice.

"Pobjeda od 5:1 je uistinu lijepa. Dosadašnje utakmice Zagreba u prvenstvu nisu bile loše, ali svaka, pa tako i ova pobjeda veseli. Stvaramo dosta šansi, dajemo puno golova i danas je lijepo biti Hajdukovac. Moramo na treninzima ispraviti još neke greške i nedostatke i vjerujem da ćemo igrati još bolje", rekao je Krstičević na samom početku novinarske konferencije.

"Cijele pripreme smo se mučili i radili uz masu problema i valjda je ovo nagrada, iako nekada trud i ne bude nagrađen. Momci igraju s velikim angažmanom i zadovoljstvom, ambijent je bio sjajan i poticajan i drago mi je što su navijači to prepoznali", dodao je Hajdukov trener.

Neki igrači još uvijek čekaju svoju priliku, a trener Bijelih obećaje da će ona doći, no da treba dobro raditi i biti strpljiv: "Meni je jako žao što neki mlađi igrači nisu još dobili priliku, ali takav je bio splet okolnosti, no i oni će sasvim sigurno doći na svoje. Nisu svi prošli kompletne pripreme i to se vidi na nekim igračima, ali sve ćemo nadoknaditi. U svlačionici nema mjesta nonšalanciji, odlična je atmosfera, i svi su s obje noge čvrsto na zemlji."

Iako je prvotno bilo planirano u Međugorje na regeneraciju krenuti u ponedjeljak ujutro, trener Hajduka je nagradio svoje pulene slobodnim danom više pa će u Hercegovinu ići u utorak: "Idemo se u Međugorje dobro odmoriti i maknuti od pritiska. Tamo ćemo trenirati i pripremati se za sljedeće kolo, a vraćamo se u četvrtak."

Kao što se i najavljivalo poljudski stadion je pohodio veliki broj navijača, njih oko 17 tisuća, koji su stvorili izuzetan ambijent, na čemu im je i trener bilih zahvalio u ime cijele momčadi: "Prekrasno je igrati pred ovoliko gledatelja, naši navijači su prepoznali želju i trud igrača i drago nam je što im možemo vratiti pobjedama."

Strateg Zagreba Dražen Besek je čestitao Bijelima na odličnoj predstavi, ali opravdanja za njihovu predstavu nije pronalazio: "Nije ugodno nakon ovakvog rezultata i moram priznati da me je sram prezentacije moje ekipe. Bez obzira što je Hajduk odigrao angažiranu i trkački dobru utakmicu, nemamo opravdanja za ovako lošu predstavu. Hajduk je dokaz da hrvatski klubovi mogu igrati ritmom četvrtak - nedjelja."

Trener Zagreba je potom nastavio sipati ogorčenje pristupom svoje momčadi: "Trka koju su moji igrači prezentirali nije na razini prvoligaškog nogometa, agresivnost također. Moji igrači nisu imali strast koju su imali igrači Hajduka. Naime, ona se njeguje, a mi to nemamo. Ipak, moj sram i krivica su najveći u ovom porazu."

"Ponosan sam što sam sudjelovao u ovom ambijentu i atmosferi koja vlada oko i u Hajduku. Čestitam ljudima u Hajduku kao i kompletnom stručnom stožeru što su u kratkom vremenu uspjeli stvoriti ovakvu sinergiju, od srca im čestitam na tome", poručio je za kraj Besek.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.08.2012. u 22:28
    Statistika je skup "netočnih podataka", kažu i pametniji od mene...ovako ću ti reći...pišem iz vlastitog iskustva jer sam upoznao dosta jalnih Zagoraca i punih sebe Hercegovaca sa nosom do Marsa...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.08.2012. u 19:31
    Jeste vidjeli kako je trener Trebotića isključio iz momčadi,a u Zagrebu neki bi igrali i da ne dođu na tekmu.Čuvaju im mjesto.Pa kako onda imati rezultat.Ustvari imaju ga. 0.
    Obrisan korisnik
  • mb54st13.08.2012. u 15:56
    Navijač sam Zagreba od malih nogu i iskreno čestitam Hajduku na pobjedi i posljednjim uspjesima, no smeta me stanje u voljenom klubu i pitam se zašto forsirati pojedince u prvu momčad i ako po kvaliteti i ne zaslužuju i sve na uštrb uspjeha kluba i na kraju smjeniti trenera za... [više na forumu]
    mb54st
  • aqwa13.08.2012. u 12:18
    viditi ovakav Hajduk je neprocijenjivo, ovu mladost kako gine i bori se za svaku loptu, pa majstori caki i giga to je HAJDUK ...
    aqwa
  • interreg13.08.2012. u 11:47
    E moj dbotica, to sto si napisao JESTE vrijedjanje jer prvo pripisujes ljudima iz nase dvije regije opce poznate negativne ljudske osobine kojih ima svuda u svijetu a onda umjesto da prepoznas gresku jos tvrdis da je to istina. Imas li nekih statistika koje odredjuju gdje zivi najvise jalnih i... [više na forumu]
    interreg