Nogomet

Štimac: "Teško da će Modrić biti u optimalnom stanju za početak kvalifikacija"

Josip Piršljin • utorak, 14.08.2012.
Štimac: "Teško da će Modrić biti u optimalnom stanju za početak kvalifikacija"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Hrvatska nogometna reprezentacija u srijedu će na Poljudu odigrati prvu prijateljsku utakmicu pod vodstvom novog izbornika Igora Štimca. Protivnik je Švicarska, a izbornik je najavio kako će priliku dati većini pozvanih igrača.

Uoči početka kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazilu, Hrvatska će odigrati test-utakmicu protiv respektabilne reprezentacije Švicarske koju vodi poznati njemački stručnjak Ottmar Hitzfeld. Igor Štimac na konferenciji za medije otkrio je kako će mu to biti prava prilika da isproba u kakvoj su formi njegovi igrači.

"Igrači su jako motivirani i to me oduševilo. Iako sam ih tražio da na treningu ne idu punom snagom, nisu me poslušali. Vjerojatno su i sami svjesni kako se svatko mora izboriti za mjesto u početnoj postavi. Nastojat ću provjeriti sve igrače, većini dati minutažu da vidim kako ispunjavaju zahtjeve", kazao je.

"Probat ću pronaći dvije podjednako kvalitetne momčadi koje će odigrati po 45 minuta. Švicarci će najvjerojatnije ubaciti tri zamjene, no to se neće odraziti na rezultat. Nadam se da ćemo nakon utakmice imati manje upitnika", rekao je Štimac koji je istaknuo kako nikome nije zagarantirano mjesto u reprezentaciji, te kako se počinje ispočetka.

Hrvatski izbornik dotaknuo se i problema s Lukom Modrićem koji već duže vrijeme samostalno trenira i nije odigrao niti jednu pripremnu utakmicu od završetka nastupa Kockastih na Europskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini.

"Muči nas stanje Luke Modrića. On je naš ključni igrač i teško da će biti u optimalnom stanju za početka kvalifikacija. To se već sada može vidjeti", izjavio je Štimac. Hrvatska prvu utakmicu igra s Makedonijom kod kuće početkom rujna, a potom gostuje u Belgiji.

Niko Kranjčar ponovno će zaigrati na Poljudu za kojeg ga vežu lijepa sjećanja, a nada se kako će u kijevskom Dynamu opravdati mjesto u početnoj postavi reprezentacije.

"Sretan sam što sam opet u Splitu, za onih godinu i pol dana vežu me snažne emocije. Od reprezentacije očekujem izravan plasman na Svjetsko prvenstvo. Vjerujem ovim suigračima, okružen sam svjetskim klasama i ne plašim se staviti u ulogu favorita. Na meni je da se nametnem igrom u novom klubu, moje igre će me držati u kadru reprezentacije", rekao je bivši igrač Hajduka.

Dobroj atmosferi na poljudskim tribinama nada se i kapetan Darijo Srna: "Dosta nas stiže iz Splita i svi se veselimo nastupu pred splitskom publikom. Nadam se da Splićani cijene kako smo odigrali Euro i da će napraviti lijepu atmosferu. Stvarno nam treba poticaj za početak najtežih kvalifikacija ikada. Za reprezentaciju uvijek dajemo maksimum, riječ 'zasićenje' ne postoji u našem rječniku", zaključuje.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Mithrandir16.08.2012. u 12:26
    Teško da će tvoj mozak ikada biti u optimalnom stanju, u vezi bilo čega...
    Mithrandir
  • The Phantom14.08.2012. u 18:18
    Nisu kvalifikacije ni počele,a već on sa alibijima
    The Phantom
  • Obrisan korisnik14.08.2012. u 17:58
    caktaš in modrić out
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.08.2012. u 16:11
    Pa ionako imamo poslije španjolske najbolji vezni red kako kaže naš izbornik,španjolci se snađu bez Xavia il Inieste...
    Obrisan korisnik
  • ivos14.08.2012. u 15:35
    Modrića nije trebao ni zvati kada se neprofesionalno ponaša.
    ivos