Ostali sportovi

Swisher najavljuje svoju veliku formu pred kraj sezone

Filip Jukić • petak, 17.08.2012.
Swisher najavljuje svoju veliku formu pred kraj sezone
Foto: Filip Jukić

p>Na Yankee Stadiumu odigrana je serija između, po mnogima uvjerljivo dvije najbolje momčadi AL-a, dok su kandidati za prvo mjesto na zapadu NL-a odigrali teške dvoboje protiv momčadi koje također planiraju baseball igrati i u listopadu. Dodgersi su išli na gostovanje u Pittsburgh, dok je San Francisco dočekao Nationalse.

NY Yankees - Texas (8:2, 3:0, 3:2, 6:10)

Sve do zadnje utakmice serije NY Yankeesi nisu dopustili inače moćnom napadu Rangersa da se razmaše. Samo četiri runa u prve tri utakmice za goste govori na koji način je obrana Njujorčana na čelu sa svojim bacačima odradila posao. Za napadački dio igre u najvećoj mjeri pobrinuo se Nick Swisher koji je posebno bio inspiriran na otvaranju dvoboja kada je grand slamom te ujedno svojim 200. homerom karijere prelomio susret. Također home runom istu stvar napravio je i drugoj utakmici. Gosti su slavili tek u zadnjem susretu te i dalje prilično mirno i samouvjereno vode u svojoj zapadnoj diviziji.

San Francisco - Washington (2:14, 6:1, 4:6)

Zašto Nationalsi imaju trenutno najbolji omjer pobjeda i poraza u MLB-u ubrzo je postalo jasno i publici u San Franciscu. Nakon dominacije gostiju u prvom susretu serije domaći Giantsi nekako su uspjeli slaviti u drugom, da bi dečki iz Washingtona opet prebacili u brzinu više na zatvaranju te tako ostvarili još jednu pobjedničku seriju te dodatno učvrstili svoje prvo mjesto u diviziji. Posebno izdanje pružio je Danny Espinosa koji je odlučno popunio mjesto shortstopa u obrani te imao nekoliko ključnih udaraca u napadačkom dijelu igre.

Pittsburgh - LA Dodgers (4:5, 0:11, 3:9, 10:6)

Dodgersi su se iznenađujuće lagano obračunali s Piratesima na njihovom terenu te tako preuzeli vodstvo na zapadu NL-a ispred Giantsa. I dok je prva utakmica dvoboja pružila dramu, ona druga je bila sve samo ne neizvjesna. U trećoj utakmici gosti su osigurali pobjedu u seriji, dok je u zadnjoj ipak slavio domaćin koji sada zaostaje velikih šest pobjeda za vodećim Cincinnatijem u diviziji te će svoje mjesto u doigravanju najvjerojatnije morati tražiti preko wild carda. Napad ekipe iz Los Angelesa su kao i često do sada vodile njezine glavne zvijezde, ali ipak treba naglasiti kako je prvi, najneizvjesniji susret prelomio pridošlica iz Philadelphije, Shane Victorino.

Ostale serije

Baltimore Oriolesi zadali su još jedan udarac nastojanjima Red Soxa da dođu do doigravanja. S dvije pobjede u tri susreta u ovoj seriji došli su do drugog mjesta u diviziji iza Yankeesa i realnih šansi za igre u listopadu. Oakland je u svojoj borbi za doigravanje uspio izbjeći "metlu" na gostovanju kod slabašnog Kansas Cityja, dok su Angelsi na svom terenu uz određene poteškoće ipak došli do pobjedničke serije protiv Indiansa.

Yankeesi tek što su odradili jedan derbi odmah prelaze na drugi. I dok je onaj protiv Rangersa bio derbi zasnovan na odličnim igrama obaju momčadi ove sezone, ovaj protiv Bostona je više tradicionalnog tipa jer je očito kako igre Red Soxa ove sezone nisu na razini njihovih rivala iz New Yorka. Naravno, ovakvi dvoboji uvijek donose dugačke utakmice i čudne raspleta te Bobby Valentine možda upravo u Bronxu treba tražiti pobjedničku seriju koja bi ekipu mentalno digla za utakmice koje slijede do kraja regularne sezone.

MLB, rezultati 16. kolovoza:
NY Yankees - Texas 6:10
Pittsburgh - LA Dodgers 10:6
Baltimore - Boston 3:6
Toronto - Chicago White Sox 2:7
Cincinnati - NY Mets 4:8
Atlanta - San Diego 6:0
Kansas City - Oakland 0:3
Milwaukee - Philadelphia 7:4
St. Louis - Arizona 1:2
Colorado - Miami 5:3
LA Angels - Tampa Bay 0:7

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!