Nogomet

Nema kraja problemima za Šibenik: niz ozljeda, vratar Slavica odustao, u Sesvetama debitira kadet Čaleta-Car

Ivana Jurica • petak, 17.08.2012.
Nema kraja problemima za Šibenik: niz ozljeda, vratar Slavica odustao, u Sesvetama debitira kadet Čaleta-Car
Foto: Ivana Jurica

Ionako iznimno tešku situaciju u novopečenom drugoligašu sa Šubićevca uoči starta nove sezone remeti i niz ozljeda, a da problem bude veći riječ je o ionako rijetkim igračima koji mogu reći da imaju nešto prvoligaškog iskustva. Čak četvorica propuštaju prvo kolo i gostovanje kod Radnika, a pridružio im se i vratar Hrvoje Slavica koji je odustao, od utorka se ne pojavljuje na treninzima. Vrlo je izvjesno da će debi u šibenskom dresu, u službenoj prvenstvenoj utakmici u Sesvetama imati član kadetske momčadi Duje Čaleta – Car.

Iako je u četvrtak direktor Šibenika Marko Karađole kazao kako će se vrlo vjerojatno ovog petka predsjednik kluba Goran Pauk, zajedno s klupskim odvjetnikom, obratiti javnosti, to se ipak nije dogodilo. Nasuprot novinara, sukladno dogovoru, sjeo je trener Goran Tomić koji je i ovom prilikom istaknuo teške, gotovo pa nemoguće uvjete u kojima rade i funkcioniraju, a društvu mu je na pressici pravio i novi Šibenikov igrač Mario Marina.

Ne bi me iznenadilo da još netko odustane

Vratar Slavica je odustao od dolaska na treninge, vjerojatno je došao do granice gdje više nije mogao izdržati u ovim uvjetima. Imam saznanja da je većina igrača na rubu, na rubu pucanja, tako da se ne bi iznenadio da još netko odustane. Ali, opet kažem, taj 31. kolovoz će biti rok gdje ćemo vidjeti što će se dogoditi. Ja se nadam pozitivnom pomaku, jer nisam siguran da igrači mogu još izdržati do prosinca bez da vide iti jednu kunu. Mislim da bi to isto bilo previše. Nisam siguran da opet neće netko odustati, ako se nešto bitno ne promijeni", naglasio je trener kluba sa Šubićevca.

"Nažalost, moram opet reći da smo u velikim problemima, kaže se da nevolje nikad ne dolaze same. Prosto je nevjerojatno što se sve događa zadnjih nekoliko dana. Golman Slavica je odustao, više neće dolaziti. Ozlijedio se Dujaković, ozlijeđeni su Mišlov i Španja, ozlijeđen je Tabula, tako da će najvjerojatnije debitirati kadet u prvih 11 - Čaleta – Car", kaže Tomić i nastavlja: "To će možda biti jedan presedan, ne znam je li to ikada dogodilo, ali boljih rješenja jednostavno nemamo. Vjerujem silno u njega i njegove kvalitete, da će bez obzira na mladost moći odigrati kvalitetno."

I dok će neki klubovi možda imati problema sa sastavljanjem momčadi, budući da u prvom sastavu u Drugoj HNL moraju biti trojica igrača mlađa od 21 godine, Šibenčani takvih briga nemaju. Kod njih je situacija potpuno obrnuta: "Imamo velikih problema i za popunjavanje klupe, vjerojatno će tamo sjediti svi juniori. Mi sigurno nećemo imati problema za stavljanje igrača koji su ispod 21 godine. Mi zapravo u ovom trenutku na raspolaganju imamo samo trojicu igrača koji su stariji od 21 godine", kazao je Tomić.

Funcuti na treningu

U četvrtak, na jedan od posljednjih treninga prije polaska na prvo gostovanje u novoj sezoni, nogometaše Šibenika i stručni stožer posjetila je i skupina od 30-ak Funcuta. "Hvala navijačima na podršci, to nam puno znači. Ugodno su nas iznenadili, a mi ćemo im se nastojati odužiti dobrom igrom", kazao je Tomić. Funcuti su tako i ovom prilikom pokazali da čvrsto stoje uz momčad, a nema sumnje, bit će im podrška i na utakmici u Sesvetama.

Tomić posebno naglašava: "Stvarno je teška situacija i puno se puta ja pitam je li to sve meni potrebno. Ali, ipak sam ja iz ovog grada. Trsimo se, dajemo sve od sebe. Nadam se da će do 31. kolovoza neke stvari biti riješene, jer nakon toga ne znam koliko će to uopće imati smisla.“

Iako je situacija iznimno teška, vjeru da u Sesvetama mogu do dobrog rezultata Tomiću daju igre iz pripremnog razdoblja: "Idemo na noge ekipi koja se pojačala, koja po svim saznanjima pretendira na mjesta u gornjem dijelu tablice. Sigurno će biti teško. Pored svih problema koji su nas snašli mislim da smo igrali izvanredan nogomet u ovim pripremama. Da smo u svim odigranim utakmicama bili jako dobri, to mi daje vjeru da i sutra možemo odigrati dobru utakmicu. Prvenstveno mi na pameti nisu toliko te utakmice koliko kompletna situacija. Ja se nadam da ćemo nakon 31. kolovoza nešto znati, jer živjeti i raditi u ovakvoj situaciji je skoro pa nemoguće. Ali ja igračima mogu samo čestitati i zahvaliti se na svemu što su do sada napravili u ovim nemogućim uvjetima, da ovako ozbiljno treniraju."

"Samo je bitno da se nakon 31. kolovoza definira situacija, da dovedemo neka pojačanja, jer Druga liga će biti jako zahtjevna, pogotovo jer ispada sedam klubova. Bez iskusnijih igrača u ovako zahtjevnoj ligi kao što je Druga liga nećemo opstati".

Tomić još dvoji tko će zamijeniti Slavicu na golu: 21-godišnji Jakov Jelić koji čeka na debi u službenoj utakmici ili 18-godišnji Ivan Živković iza kojeg je jedan nastup u Prvoj HNL kod seniora: "Za ostala mjesta velikih dvojbi nema. Zaredale su ozljede, otpadaju najiskusniji igrači i to je problem. Ionako smo jako tanki u odnosu na prošlogodišnji kadar, samo dva igrača, Blaić i Bašić, bili su standardni lani. Kompletno nova ekipa, sastavljena većinom od naših juniora i igrača koji su dovedeni sa strane, iz Krke."

Od prvog dana ovoljetnih priprema sa Šibenikom je veznjak Mario Marina koji je stigao iz Krke iz Lozovca, a ranije je bio član Dinare, Lokomotive iz Zagreba i Imotskog. "Situacija je teška, ali niti u drugim klubovima nije ništa bolja tako da glave gore. Sutra ići po pobjedu. Odlično se treniralo, ekipa je sjajna, momci dobro rade, valjda će plodovi toga rada doći na vidjelo“, kazao je Marina na konferenciji za novinare.

Kadar za prvo kolo

Uz Andreja Vuka koji je na nešto duži period odvojen od travnjaka, na put prema Sesvetama nisu krenuli ni ozlijeđeni Roko Mišlov, Toni Španja i Stevica Dujaković. Novak Ivan Bičanić koji je registriran i ima pravo nastupa trebao je biti u konkurenciji, ali na zadnjem su ga treningu stisnula leđa i otpao je. Šibenik će u Sesvetama vjerojatno istrčati u sljedećem sastavu: Jelić / I. Živković – Blaić, Čaleta - Car, Bašić, Pekas - G. Živković, Marina, Anić - Kendeš, M. Slavica, A. Živković, dok će na klupi, uz jednog od vratara, sjediti Lekaj, Fuštin, Pecollaj, Pauk i Deur.

Radnik i Šibenik igrat će u Sesvetama ove subote u 17 sati.

Supersport Prva NL

1Šibenik 2959:17+4270
2Zrinski 2844:13+3169
3Vukovar '91 2946:31+1552
4Sesvete 2933:32+139
5Jarun 2932:42-1037
6Dugopolje 2833:37-433
7Dubrava 2828:39-1132
8Cibalia 2828:46-1830
9Croatia Zmijavci 2833:40-729
10BSK Bijelo Brdo 2827:36-927
11Orijent 2831:46-1526
12Solin 2825:40-1520

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.08.2012. u 18:28
    Tako je to kada klub poćnu pratiti pehovi nema im kraja.Šteta za Šibenik ,bilo bi jako žalosno da i oni dožive sudbinu Varaždinaca
    Obrisan korisnik