Nogomet

Video: Bilićev Lokomotiv gostujućom pobjedom došao do trećeg mjesta ruskog prvenstva

Ivan Dominik • subota, 18.08.2012.
Video: Bilićev Lokomotiv gostujućom pobjedom došao do trećeg mjesta ruskog prvenstva
Foto: Davor Sajko

Klub koji vodi Slaven Bilić, Lokomotiv Moskva, odigrao je u subotu utakmicu petog kola najjačeg razreda ruskog nogometa u gostima protiv Volge iz Nižnjeg Novgoroda. Nakon 90 minuta teškog gostovanja Bilićev je klub izvojevao pobjedu nakon odličnih poteza s klupe bivšeg hrvatskog izbornika u drugom poluvremenu ogleda...

Susret petog kola ruske Premier lige između Lokomotiva iz Moskve, kluba koji vodi bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić, i domaćinske Volge iz Nižnjeg Novgoroda počeo je "sramežljivo" s obje strane, bez velikih šansi za gol i bez velike igre obje ekipe. Volga je nakon četiri odigrana kola u prošloj sezoni bila druga momčad ruskog prvenstva s devet bodova, dok je u ovu sezonu startala s tri boda, odnosno s pobjedom i tri poraza zaredom, dok se favorizirana momčad Slavena Bilića do ove utakmice nalazila na četvrtom mjestu tablice s dvije pobjede, porazom i remijem te postignutim pogotkom u svakom od zadnjih sedam susreta.

No, sve to nije mnogo značilo u dvoboju ove dvije ekipe koji je otvoren mlakom igrom oba sastava. u njoj je provedeno i cijelo prvo poluvrijeme, iako su gosti iz ruske metropole imali inicijativu i kontrolu susreta te su bili bolji, konkretniji i opasniji protivnik na terenu Volge. Međutim, u prvih 45 minuta nije se ništa moglo vidjeti na terenu osim dva žuta kartona za domaće igrače Ilju Maksimova i Andreja Karjaku, a stoga se i na odmor otišlo rezultatom 0:0.

Iako je Bilić počeo s formacijom 4-2-3-1 u ovom susretu s Romanom Pavljučenkom u vrhu napada, a Hrvatima Vedranom Ćorlukom i Dariom Krešićem (odigrali čitav susret) na stoperu, odnosno među vratnicama, dio postave kao i sustav igre morao je mijenjati na poluvremenu. Bivši je izbornik hrvatske reprezentacije umjesto zadnjeg veznog, Španjolca Alberta Zapatera, ubacio napadača Felipea Caiceda i - pogodio.

Bivši je napadač Sporting Lisabona i Manchester Cityja bio strijelac za 1:0 Bilićeve ekipe nakon što je mrežu Volge glavom pogodio u 65. minuti, a za potpunu potvrdu pobjede Lokomotiva u 86. se minuti pobrinuo ofenzivni veznjak Denis Glušakov, koji je zabio za konačnih 2:0 momčadi Slavena Bilića. Do kraja nije bilo velikih uzbuđenja, a sigurnom je pobjedom Lokomotiv Moskva, nakon nepunog petog kola, preskočio na trećem mjestu najvišeg razreda ruskog nogometa Rubin iz Kazana.

Bilićeva ekipa prikupila je deset bodova, dva manje od vodećeg dvojca, Zenita i Spartak Moskve.

Osim utakmice Lokomotiva i Volge dosad je u petom kolu ruskog prvenstva odigrana samo jedna utakmica u kojoj je domaći Spartak u Moskvi pobijedio Rubin Kazan 2:1, a do kraja dana će svoje susrete odigrati Krasnodar i Rostov. Kolo će u nedjelju i ponedjeljak zaključiti još pet utakmica, a priliku da se na trećem mjestu ljestvice s Bilićevim klubom izjednače po bodovima imat će i Terek Grozni, Anži Mahačkala te Krilja Sovjetov - naravno u slučaju svojih pobjeda.

Premier liga, Rusija, 5. kolo:
Volga - Lokomotiv Moskva 0:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.08.2012. u 22:58
    Bravo Slavene...nažalost plakat ćemo mi za njim, čovjek je imao viziju i ideju i super je složio ekipu, pa i Ferguson nije ništa osvajao prvih sezona u Man U:-)
    Obrisan korisnik
  • Jon Snow18.08.2012. u 20:52
    Danas sutra kad Bilić dobije još malo više iskustva vođenjem klubova mislim da bi se opet trebao u repku vratiti
    Jon Snow
  • Obrisan korisnik18.08.2012. u 20:24
    slaven se solidno drži, treće mjesto pored zenita i cska bi bio vrh!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.08.2012. u 19:30
    Bravo Slavene samo naprijed
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.08.2012. u 18:41
    Jednog dana, ali ne skoro. Najgore je što će ovaj novi "stožer" u mjesec-dva rasturit sve ono što je s teškim trudom stvarano godinama.
    Obrisan korisnik