Košarka

Brzoja: "Bio sam siguran da ću pogađati"

Ante Zovko • nedjelja, 19.08.2012.
Brzoja: "Bio sam siguran da ću pogađati"

Vrativši se iz velikog zaostatka, hrvatska juniorska košarkaška reprezentacija plasirala se u finale Europskog prvenstva. Jedan od junaka susreta, Mislav Brzoja, otkrio je što je poručio suigračima kad je bilo najteže.

Hrvatska U-18 reprezentacija pobijedila je Rusiju 61:57 iako je u 23. minuti gubila 24:43. Međutim, serija 18:4 vratila je rezultat u egal, a Hrvatska je do kraja zadržavala prednost.

"Nismo dobro otvorili utakmicu te smo zaostajali u prvom poluvremenu, ali u drugom sam rekao, "Momci, moramo pobijediti jer ćemo samo jednom biti juniori'. Čestitam suigračima i trenerima", rekao je nakon susreta Mislav Brzoja koji je zabio 12 poena.

Hrvatska je opet bila na pogon Darija Šarića (24 poena, 13 skokova), dok je Karlo Lebo imao pet poena i osam skokova. Brzoja je za Fibinu službenu stranicu komentirao kako se osjećao kad se utakmica lomila:

"Emocije su mi ključale. Govorio sam sebi da moram pucati jer sam bio siguran da ću pogađati. Žao mi je zbog zadnjeg šuta, ali drago mi je da smo pobijedili."

Dobio je i udarac zbog kojeg je završio na parketu. Ništa ozbiljno, kaže: "Malo je boljelo, nisam mogao hodati nekoliko trenutaka, ali ostao sam koncentriran i igrao za momčad. Moramo ostati fokusirani i pobijediti i u nedjelju."

U nedjelju u 19:30 sati Hrvatska će u Vilniusu pokušati osvojiti zlato protiv domaćina Litve. Za broncu će igrati Rusija i Srbija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Torca-Dubrava20.08.2012. u 16:49
    Uskoro na HTV-1 Hrv-UŽIVO..........Ši-ŠI....i Brzoja gostuju....oko 17,15h
    Torca-Dubrava
  • Obrisan korisnik19.08.2012. u 20:18
    Bravo dečki-Sretno u finalu.Veliki uspjeh Hrvatske košarke
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.08.2012. u 17:55
    Idemooooo do kraja!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.08.2012. u 11:47
    Bravo dečki!
    Obrisan korisnik
  • Torca-Dubrava19.08.2012. u 10:03
    Igra-igra HRVATSKA.......a drama za anale loptanja pod obručima.... Bravo----Bravo.....momci......kao da ste osvojili zlato.....ovo večeras bez obveze ...... jer ovakvu pobjedu mogu samo Zlatni igrači izvojevati....dakle Vi ste već na vrhu pa makar i s srebrom oko vrata jer ipak tko zna što domaći... [više na forumu]
    Torca-Dubrava