Košarka

Thunder zadržao Ibaku novim ugovorom

Ante Zovko • nedjelja, 19.08.2012.
Thunder zadržao Ibaku novim ugovorom
Foto: EPA

Prošlosezonski finalist Oklahoma City Thunder osigurao je usluge najboljeg blokera NBA-a Sergea Ibake, što dovodi u pitanje budućnost Jamesa Hardena u momčadi.

Dok Thunderov GM Sam Presti nije htio odati detalje novog ugovora navodeći kao razlog momčadsku politiku, Yahoo! Sports prvi je izvijestio da se radi o četverogodišnjem ugovoru vrijednom 48 milijuna dolara.

Kako Oklahoma daje više od 50 milijuna po sezoni za ugovore Kevina Duranta, Russella Westbrooka i Kendricka Perkinsa, postavlja se pitanje hoće li moći financijski izdržati eventualno produživanje ugovora Jamesom Hardenom, najboljim šestim igračem prošle sezone koji je na nedavnim Olimpijskim igrama osvojio zlato sa SAD-om.

"Nastavit ćemo razgovore s Jamesom. Jako ga cijenimo. Želimo da ostane dio naše organizacije u budućnosti", izjavio je Presti.

Ako ga bude htjela zadržati, Oklahoma će morati ili probiti salary cap koji je za sljedeću sezonu postavljen na 58 milijuna dolara ili amnestirati nečiji ugovor, najvjerojatnije Perkinsov.

Ibaka je bio 24. izbor na draftu 2008., kad je Presti izabrao Westbrooka. Jednu je sezonu proveo u inozemstvu, a u sezoni 2010./2011. postao najbolji bloker NBA-a, a prošle sezone bio je drugi u izboru za najboljeg obrambenog igrača iza Tysona Chandlera. U međuvremenu je postao i španjolski reprezentativac i u Londonu osvojio srebro.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.08.2012. u 16:43
    s obzirom na pojacanja u LA-u, mislim da ce im vise trebati ibaka nego harden.. al cito sam da gazda thundersa nema nista protiv placanja poreza na luksuz dok god je ova ekipa na okupu..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.08.2012. u 16:59
    Bradonja, ostani!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.08.2012. u 13:17
    Po meni ocekivan rasplet-zadrzati Ibaku a pustiti Hardena. Svaka cast Hardenu-fantastican igrac i po kvaliteti je igrac prve petorke u 90% momcadi, medutim treba imati i jednog takvog igraca na klupi koji moze potegnuti. Posto nemogu zadrzati oba igraca mislim da su dobro izabrali jer ce lakse naci... [više na forumu]
    Obrisan korisnik