Košarka

Šarić: "Ovo je najemocionalniji trenutak u mom životu, trenirali smo iz dana u dan za to"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 20.08.2012.
Šarić: "Ovo je najemocionalniji trenutak u mom životu, trenirali smo iz dana u dan za to"
Foto: fiba.basketball

Na krilima izrazito raspoloženog Darija Šarića Hrvatska je u Litvi osvojila naslov juniorskog prvaka Europe, pobijedivši u finalu selekciju domaćina. Šarić poslije slavlja nije skrivao sreću...

S 39 postignutih koševa u finalu juniorskog prvenstva Europe, Dario Šarić osigurao je Hrvatskoj naslov najbolje momčadi, a sebi potvrdio titulu najkorisnijeg igrača turnira.

"Ovo je najemocionalniji trenutak u mom životu. Osjećaj je sjajan, a svojim suigračima moram zahvaliti na cjelokupnoj prezentaciji u finalu", izjavio je talentirani košarkaš za Fibu po završetku dvoboja.

"Ova mi pobjeda mnogo znači, kao i mojim vršnjacima. Trenirali smo iz dana u dan za ovaj trenutak. Titula je velika stvar za nas", dodao je Dario Šarić.

U finalu protiv domaćina Litve odluka nije pala sve do posljednje četvrtine, kada mladi Hrvati nisu ispuštali pobjedu iz ruku do konačnih 88:76.

"Litva je vrlo dobra momčad, ima nekoliko odličnih pojedinaca, ali zaustavili smo njihov šut. Odigrali smo kvalitetnu obranu i bili smo pametni u napadu", prokomentirao je Šarić, poručivši kako će se osvojeni trofej proslaviti - noćnim životom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • basketas21.08.2012. u 16:05
    Nemoj se tako zaletati, Dubravko Zemljic i Josip Sesar su bili bogovi za sve ove tu ( izuzev Sarica naravno), pa za prvog malo tko zna, a drugom je glavni domet bila Cibona, tako da ne treba forsirat, uz Sarica ako dobijemo 2 prava euroligaqska igraca to ce biti genijalno.
    basketas
  • Obrisan korisnik21.08.2012. u 08:54
    Ovo je prva od tri sjajne generacije koje dolaze. Tu ima 5-6 igrača koji će sigurno uspjeti. Za zemlje koje su male kao Hrvatska je sudbina da čekaju ne super igrače nago super generacije...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.08.2012. u 17:48
    Sjajna generacija -Bravo dećki
    Obrisan korisnik
  • Torca-Dubrava20.08.2012. u 16:48
    Uskoro na HTV-1 Hrv-UŽIVO..........Ši-ŠI....i Brzoja gostuju....oko 17,15h
    Torca-Dubrava
  • Obrisan korisnik20.08.2012. u 15:34
    činjenice su da u velikim klubovima i jakim ligama teško da će im pružit priliku a to im je sad najbitinije !
    Obrisan korisnik