Nogomet

Split "via" Hrvace do Županijskog kupa

Iz Hrvaca:Mišo Gulić • utorak, 21.08.2012.
Split "via" Hrvace do Županijskog kupa
Foto: Mišo Gulić

Pobjedom u Hrvacama nad istoimenim trećeligašem, Split se domogao pokala namijenjenog pobjedniku Županijskog kupa, čime je izborio i nastup u Hrvatskom kupu. Razlika u kvaliteti, ali i fizičkoj pripremljenosti je bila očita u većem dijelu susreta, stoga je davno prije same završnice susret bio lišen svake neizvjesnosti.

Hrvace - Split 0:3 (0:1)

Hrvace. Igralište u Hrvacama; Gledatelja: 500
Sudac: Vedran Mamić (Split)

Strijelci: 0:1 Vojnović (16.), 0:2 Erceg (59.), 0:3 Vojnović (73.)

Hrvace: Cvrlje, Romac (od 31. Galić), Bešlić, Zorica, Ramljak, Tomić, Kunac (od 73. Puljiz), Bazina (od 68. Marunica), Škorput, Zadro, Vulić.
Trener: Mirko Labrović

Split: Vuković, Marčić, Galović, Glumac (od 46. Vidić), Hrgović, A. Vitaić, Paracki, Pehar, Baraban (od 46. Erceg), Vojnović, Belle (od 57. Bagarić).
Trener: Tonći Bašić

Trener Splita Tonći Bašić je na teren protiv trećeligaša Hrvaca od prve minute poslao svoju gotovo najjaču postavu, ne želeći riskirati eventualan negativan rezultat i izbivanje iz narednog izdanja Hrvatskog kupa. Naime, Split još uvijek nije skupio dovoljan broj kup bodova za izravno sudjelovanje, stoga mu je ova pobjeda bila veliki imperativ koji je na njihovo zadovoljstvo bezbolno riješen.

Prva ozbiljnija situacija zabilježena je u šestoj minuti kada je Škorput ukrao jednu loptu na lijevoj strani, zatim se sjurio prema kaznenom prostoru Splita te povratnom loptom uposlio Tomića koji tuče pored vrata koja je čuvao Vuković. Igra se potom prividno primirila, domaćin se malo uspavao, a potom u 16. minuti i primio prvi gol.

Hrgović je krasno uposlio Vojnovića u šesnaestercu domaćih, ovaj dobro pucao, vratar Cvrlje obranio prvi pokušaj, no isti igrač je bio spreman na odbijanac te glavom loptu poslao u mrežu za vodstvo Crvenih.

Tri minute potom stigao je odgovor i domaćih. Nakon izvedenog kornera s desne strane najviši u skoku je bio Romac, međutim, očistila je obrana Splita s crte njegov pokušaj, da bi u nastavku istog napada, nakon novog ubačaja iz kuta, dobro gađao i Kunac, no njegov udarac je prošao tik uz desnu vratnicu Splitovog gola.

Mirko Labrović, trener Hrvaca: "Znali smo i prije ovog susreta da nas čeka jedan izuzetno jak protivnik. Nažalost vrlo smo naivno primili taj prvi gol, a vjerujem da smo izdržali taj uvodni dio da bi onda Split kudikamo teže došao do pobjede. Vidjeli ste da je u poluvremenu trener Splita dodatno pojačao svoju momčad, nakon toga su zabili za 2:0 i to je realno bio kraj priče."

Tonći Bašić, trener Splita: "Od početka smo se stavili kako treba i na kraju uvjerljivo slavili, a uspjeli smo čak u završnici malo i štedjeti snagu, jer znamo da će nam trebati u prvenstvenim ogledima koji nas čekaju. Pretprošle smo godine smo na istom ovom mjestu izgubili ovaj Kup, znali smo da je riječ o jako borbenom protivniku, iako su trećeligaši, i nismo se htjeli kockati."

Četiri minute potom ponovno je Kunac dobro "zabrinuo" Splićane nakon nabačaja Škorputa i novog udarca glavom, ali i taj pokušaj je završio izvan okvira gola, što se na kraju pokazalo i kao posljednja velika prigoda za pogodak domaćih.

Do odlaska na odmor nije bilo golova, ali zato je silne probleme po lijevoj strani domaćinu radio Belle, nekoliko puta dobro zavrtio svoje čuvare, a najizgledniju situaciju za povećanje vodstva kreirao je u 30. minuti povratnom loptom za Parackog koji s vrha kaznenog prostora pogađa vratnicu.

U nastavku susreta, sve do gola u 59. minuti, igralo se većinom između dva šesnaesterca, a tada je Bagarić krasno uposlio Ercega koji precizno gađa suprotni kut gola Hrvaca za 2:0 i rješenje utakmice.

Domaći su potom fizički prilično pali, što je i razumljivo s obzirom na to da njihovo trećeligaško prvenstvo još nije ni počelo, a dominaciju je Split okrunio golom Vojnovića u 73. minuti kojeg je s desnog boka odlično "u trepavicu" pogodio Marčić, što se pokazalo i kao konačan rezultat.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • crveni0924.08.2012. u 20:08
    niko to bodovanje ne razumi.....
    crveni09
  • cameosis22.08.2012. u 00:03
    može li mi netko reći kako se dodjeljuju ti bodovi za pehar? ja sam samo upoznat sa sustavima gdje klubovi iz najviših liga izravno sudjeluju, a ostali se moraju kvalificirati ... samo kod nas je to naopako.
    cameosis