Nogomet

Video: Maribor uoči dolaska Dinama pobijedio u Celju

Mihaela Bradovski • nedjelja, 26.08.2012.
Video: Maribor uoči dolaska Dinama pobijedio u Celju
Foto: Kristijan Komarica

Niti nakon sedam utakmica u slovenskom prvenstvu nogometaši Maribora ne znaju za poraz. U sedmom kolu su gostovali kod Celja koje također do ovog kola nije imalo poraz na kontu, no nakon susreta s Mariborom po prvi puta ove sezone su potpisali kapitulaciju...

Između dva susreta u četvrtom pretkolu Lige prvaka, nogometaši Maribora su uspješno odradili prvenstveno gostovanje u Celju. Istoimeni domaćin im je bio protivnik u derbiju sedmog kola, a Dinamov protivnik je na kraju bio bolji s 2:0.

Trener Darko Milanič nije igrao s najjačom postavom već je dio igrača odmarao za susret s Dinamom, no i takvi su bili prejaki za domaćina. Priliku je od prve minute dobio i slovenski U17 reprezentativac Bian Paul Šauperl, a od onih koji su započeli dvoboj u Zagrebu, u Celju su krenuli tek vratar Handanovič i Rajčević.

Bolju igru u prvom poluvremenu Maribor je konkretizirao pogotkom u 31. minuti koji je postigao Ploj na asistenciju Mezge. Mezga je dobro vidio suigrača koji je ulazio u kazneni prostor i zatim bez problema svladao vratara Kotnika.

Slovenski prvak je nastavio dominirati i u drugih 45 minuta, bili su i dalje bolji protivnik, a konačnih 2:0 je stiglo u 73. minuti kada je Črnic tek po ulasku u igru na asistenciju Ploja povisio vodstvo Mariborčana.

Milanič i njegovi igrači mogu biti zadovoljni, uoči njihove utakmice sezone upisali su pobjedu na neugodnom gostovanju što ih ostavlja u dobrom raspoloženju. Dio aduta za Dinamo se odmorio, bodovi su ubilježeni i to je sve što je Milanič mogao poželjeti.

Slovenska liga, 7. kolo:
Celje - Maribor 0:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.08.2012. u 16:38
    misli sam da smo samo mi u deficitu s navijačima.Njihov kao nekakav lokalni derbi a gledalaca nigdje
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.08.2012. u 14:10
    Hoće li konačno koji ban, pa nevjerojatno je kakvi se pojavljuju na forumu u zadnje vrijeme... 
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.08.2012. u 14:09
    Sportnet se i vise nego dovoljno bavi problemima u hrv sportu opcenito... Lutas kompa il si nov u svemu ovom...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.08.2012. u 13:41
    ma,od kada se počelo pratiti slovenski nogomet,je.. vas maribor,pozabavite se malo hrvatskom ligom i problemima,počevši od saveza pa do navijača..koga zanima kako je jeb... maribor igrao..ta informacija je totalno nebitna,samo šta dinamo gra sa mariborom,je.. ja takve informavcije..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.08.2012. u 11:15
    7 utakmica ne znaju za poraz... to bi trebalo uplašiti Dinamo? Čačić 29 utakmica ne zna za poraz....
    Obrisan korisnik