Nogomet

Badelj: "Možda bi idealan oproštaj bio da sada mogu igrati Ligu prvaka s Dinamom. Ostaje žal"

Iz Maribora za Sportnet:Borna Rupnik • utorak, 28.08.2012.
Badelj: "Možda bi idealan oproštaj bio da sada mogu igrati Ligu prvaka s Dinamom. Ostaje žal"
Foto: Kristijan Komarica

Dinamov kapetan Milan Badelj odigrao je u Mariboru svoju posljednju utakmicu u modrome dresu, a njegovi sugirači nastavljaju put u grupnoj fazi Lige prvaka...

Pobjedom u Ljudskom vrtu (1:0) Dinamo je osigurao drugi uzastopni plasman u elitnom europskom natjecanju. Tako je na vrlo lijep način upriličen oproštaj Milanu Badelju, koji će svoj nogometni put nastaviti u Hamburgu.

Je li oproštaj bio idealan? "Možda bi bilo idealno da sada mogu igrati Ligu prvaka s Dinamom. Ostaje žal, mislim da će ove godine igrači pružiti bolje partije u ovom natjecanju".

"Sa suigračima sam se pozdravio poslije utakmice u Maksimiru, sada ćemo samo skromno proslaviti. Ja već u srijedu ujutro odlazim u Njemačku", dodao je Milan Badelj.

Pred Dinamovim su veznim igračem tako novi izazovi i novi protivnici: "Moji se suigrači moraju okrenuti Lokomotivi, a moj HSV igra s Werderom. Nadam se da ću se snaći u momčadi. Radujem se novom iskustvu, makar ne znam što me očekuje. Idem se dokazati".

Svoj je doprinos dao i Duje Čop, koji je u drugom poluvremenu propustio jednu dobru priliku za 2:0.

"Dojam je u ovoj drugoj utakmici nebitan, glavno je da smo ostvarili svoj cilj, ulazak u Ligu prvaka. Sve ostalo će se zaboraviti. Mislim da smo mi kontrolirali cijelu utakmicu, a Maribor je imao inicijativu, ali s ubacivanjima koja nema nisu predstavljala problem", izjavio je poslije utakmice napadač koji tijekom ljeta stigao iz Splita.

Slovenski prvak ipak nije predstavljao pravu prijetnju za hrvatskog prvaka, kaže Čop: "Mislim da je rezultat na kraju mogao biti i izraženiji u našu korist. Maribor je dosta kvalitetna momčad, ali mi smo momčad za Ligu prvaka, a oni za Europsku ligu".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.08.2012. u 16:36
    Hvala Miki na ovim divnim godinama! Došao je tiho i otišao u legendu... Želim ti puno uspjeha u hamburgeru. Kao što prvi među nama Idukar reče, miki je prava igračka veličina čije će ime ostati u našim srcima upisano zlatnim slovima...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.08.2012. u 12:56
    Odlično ste to zamjetili "nogometna veličina"! Oduvijek sam ja govorio da su hrvatski velikani Boban, Kranjčar i Badelj! Gospoda uljuđena, kaoja svakom pravom Hrvatu moraju biti na ponos
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.08.2012. u 11:20
    Pa dojam je čak bio iznenađujuće dobar. Nije bilo kidanja živaca kako to inače zna biti. Za razliku od prijašnjih godina (nisam vjerovao da ću ovo ikada moći reći) djelujemo stvarno zrelo i iskusno.
    Obrisan korisnik
  • Mithrandir29.08.2012. u 11:11
    Mikiju svaka čast na postignuću u dinamu. Stvarno se može bilo kada osvrnuti i s ponosom pogledati sve učinjeno u dinamu. Što se pak tiće HSV-a neće mu biti lako. Jedan od 3 največa kluba u Njemačkoj ne živi dobre dane, nema neku momčad za pohvalit se i po svemu sudeći čeka ga borba za opstanak... [više na forumu]
    Mithrandir
  • Obrisan korisnik29.08.2012. u 10:48
    sretno kapetane... i vrati se završiti karijeru u Dinamu... zaslužio si.. a Čope tebi svaka čast, igraš sve bolje ..
    Obrisan korisnik