Nogomet

Pivarić: "Volio bih skupinu u kojoj ćemo imati što više izgleda, da budemo treći, možda i drugi"

Borna Rupnik • srijeda, 29.08.2012.
Pivarić: "Volio bih skupinu u kojoj ćemo imati što više izgleda, da budemo treći, možda i drugi"
Foto: Kristijan Komarica

Nakon pobjede u Mariboru te ukupnih 3:1 protiv prvaka Slovenije, Dinamovi nogometaši slažu se da se njihovom uspjehu nema što prigovoriti...

Fatos Beqiraj dobio je u Ljudskom vrtu priliku u udarnoj postavio, a na poluvremenu je trener Ante Čačić odlučio pojačati vezni red te je crnogorski reprezentativac ostao u svlačionici.

"Došli smo pobijediti i tako potvrditi ulazak u Ligu prvaka. Pokazali smo da smo bolja i kvalitetnija momčad, a imali smo i još nekoliko šansi koje nismo iskoristili. Na kraju moramo biti zadovoljni, dvije godine zaredom ulazimo u Ligu prvaka i to potvrđuje našu kvalitetu", smatra Dinamov napadač.

Slovensku je momčad, kao i na Maksimiru, bilo teško slomiti, makar su Zagrepčani uglavnom kontrolirali zbivanja: "Maribor je pokazao da je čvrsta, disciplinirana momčad i želim mu mnogo sreće u Europskoj ligi. Imaju nekoliko dobrih pojedinaca i mislim da će napraviti dobar posao u nastavku natjecanja".

O sljedećim protivnicima, odnosno ždrijebu, Beqiraj nije želio govoriti: "Ne bih radije pričao o tome, razmišljat ćemo o tome poslije".

Na lijevoj je strani zaigrao mladi Josip Pivarić, koji je teško pronalazio riječi kojima bi opisao svoju sreću i zadovoljstvo.

"Ne znam što bih uopće rekao. Mislim da smo zaslužili ovakav uspjeh i čestitam svojim suigračima na fenomenalnoj igri. Nadam se da ćemo biti bolji nego prošle godine", rekao je poslije mariborskog ogleda.

"Bilo je lakše nakon rano postignutog pogotka, a da su nam priznali i drugi, regularan pogodak, otvorilo bi nam se. No, nije važno, dobro je sve završilo", dodao je.

On je ipak nekoliko riječi posvetio "plesu kuglica" koji će u Dinamu nestrpljivo iščekivati: "Niti ne znam tko sve igra ova sezone. Lako je reći da želimo Barcelonu i Real Madrid - svejedno mi je. Svakako bih volio skupinu u kojoj ćemo imati što više izgleda da bismo bili minimalno treći, a možda i drugi. Vjerujem da bismo mogli to napraviti ako nas ždrijeb pomazi pa nastaviti natjecanje ili u Ligi prvaka ili Europskoj ligi", zaključio je Josip Pivarić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.08.2012. u 18:06
    ne, to nije moja logika. moja i svaka zdrava logika nalaze da se suti, radi i trudi. pa mozda izvuku koji bod. a ne kao prosle godine "lyon vise nije onaj od prije nekoliko godina, slabi su" i "ajax je stara musterija". bahatost i kompleks vise vrijednosti je konstanta u zagrebu i dinamu. no nema... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.08.2012. u 16:40
    isto ko prošle godine slažemo si skupine, tak sam i ja mudro mislio da lyon nije ko što je nekad bio i ma kakav ajax, sad pušem i na kopenhagen i na bragu...najbolje šutit, pa nekome ćemo otkinut bod, a nekog ćemo možda i dobit...pa i oni iz apoela su rekli prošle... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • adriano.fegic29.08.2012. u 15:53
    Neka i vas malo euforija pere, jer inače je teško objasniti ovu izjavu..
    adriano.fegic
  • Unikat8629.08.2012. u 15:49
    Ovakve izjave mladoga igraca nisu potrebne. Svi znamo sta se dogodilo prosle godine, a bilo je onda slicnih komentara kako je Ajax stalna Dinamova musterija, kako Lyon nije onaj stari itd. Jedan realan i dostizan cilj koji bi uprava i igraci pred sebe trebali postaviti je osvajanje nekoliko bodova... [više na forumu]
    Unikat86
  • Obrisan korisnik29.08.2012. u 13:50
    Znaci po tvojoj logici bi trebali ciljat da obore prošlogodišnji rekord? Najbolje da se odmah sve registrira 3:0 za protivnike, ako su prije bili loši nema smisla više ni igrat.  
    Obrisan korisnik