Nogomet

Nova odgoda suspenzije i Šibeniku i Hajduku, na Šubićevac stižu nova pojačanja

Iz Šibenika:Ivana Jurica • petak, 31.08.2012.
Nova odgoda suspenzije i Šibeniku i Hajduku, na Šubićevac stižu nova pojačanja
Foto: Ivana Jurica

I prije utakmice trećeg kola Druge lige, odnosno gostovanja u Imotskom, sa Šubićevca stižu dobre vijesti. Suspenzija je ponovno odgođena, ovog puta na mjesec dana i Šibeniku i Hajduku, elaborat o preoblikovanju poslan je Ministarstvu, a nakon Petra Tomića stigla su i još dva nova priželjkivana pojačanja.

Prije početka konferencije za novinare na kojoj su pomoćni trener Ivo Šupe i napadač Miro Slavica govorili o gostovanju u Gospinu docu, novinarima se kratko, ali s važnim informacijama, obratio direktor kluba Marko Karađole.

Kazao je kako je Disciplinska komisija HNS-a prihvatila njihovu zamolbu da se suspenzija i Šibeniku i Hajduku odgodi do 01. listopada, a sve zbog privatizacije koju klub sa Šubićevca provodi. A da su se ozbiljno uhvatili toga svjedoči i to što su upravo danas u Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa Šibenčani poslali i elaborat sa svim popratnim papirima.

Za Vuka gotova polusezona?

Pomoćni trener Šupe kazao je nekoliko riječi i o Andreju Vuku kojeg je ozljeda odvojila od terena: "Vuk ima problema s leđima, situacija se malo zakomplicirala, možda će se čak morati i operirati. Pokušao je kod Peharca, disk mu je malo izašao vanka i gnječi mu taj živac tako da ga, najvjerojatnije, po svemu sudeći, prvi dio prvenstva neće biti."

Sad se očekuje odluka Vlade Republike Hrvatske, a upale li oni zeleno svjetlo, nakon što je Grad Šibenik već jasno kazao kako na sebe preuzima porezni dug, odnosno postaje većinski vlasnik kluba, očekuje se i početak upisa dionica i daljnji nastavak postupka privatizacije koji će klub pretvoriti u športsko dioničko društvo. Time bi Hajduk dug za Rukavinu uplatio na račun novog dioničkog društva sa Šubićevca, a Šibenčani bi podmirili svoja dugovanja prema igračima.

Izvijestio je Karađole i o novim promjenama u igračkom kadru, toliko željenim pojačanjima. "Za Petra Tomića već znate, a za tri dana, sljedećeg nam će se tjedna priključiti i Franjo Tepurić i golman Josip Škorić. U utorak ćemo ih i službeno predstaviti", kazao je direktor Šibenika.

A nakon direktora Karađole riječ je dobio i pomoćni trener Šibenika Ivo Šupe: "Imotski je ekipa koja dugi niz godina igra Drugu ligu. Znaju ovo natjecanje puno bolje od nas i u svakom slučaju bit će jako teška utakmica. Oni su prvo kolo imali neplanirani kiks doma koji su sada uspjeli nadoknaditi u Sisku. Mi imamo svoje planove, idemo tamo odigrati što bolju utakmicu i probati uzeti bodove. Hoće li to biti bod ili tri vidjet ćemo, mi se nadamo tri. Dakle, idemo odigrati pravu mušku, odgovornu utakmicu i nadamo se dobrom rezultatu."

"Što se tiče igračkog kadra na raspolaganju su svim osim Dujakovića čija se kalvarija nastavlja i ove godine. Svi osim njega imaju pravo nastupa, svi su zdravi. A premijeru u našem dresu imat će Petar Tomić koji je došao iz Vinkovaca. Momci su ovaj tjedan radili stvarno odlično i mislim da se s punim pravom imamo nadati dobroj utakmici, pa i pozitivnom rezultatu", kazao je Šupe.

U Kupu u Dubrovnik

Protivnik Šibenčanima u šesnaestini finala Hrvatskog nogometnog Kupa bit će dubrovački GOŠK. Susret protiv trećeligaša kojeg vodi Milan Petrović, svojedobno i trener Šibenika, igrat će se 26. rujna na Lapadu (igra se samo jedna utakmica).

Škorić je iskusan prvoligaški vratar (31 godina) iza kojega su iskustva branjenja u Zagrebu, Istri, a posljednji klub bio mu je trećeligaš Omiš. Tepurić je mlad napadač, rodom iz Jajca, a igrao je za Slaven Belupo, Istru 1961, odnosno Radnik Legeu prošle sezone (13 nastupa, tri gola). Na pitanje koliko će im tri nova pojačanja značiti Šupe odgovara: "Imamo jako mladu ekipu po godinama, a Tomić i Škorić su jako iskusni igrači, imaju preko 200 prvoligaških utakmica. U svakom slučaju značit će puno na psihološkom planu za ove mlade igrače. Nadam se da će se uklopiti jako dobro. Tomić se po prvim treninzima, možemo slobodno reći, uklopio jako dobro u ekipu. Nadam se da će pomoći svojim iskustvom i savjetima, isto kao i Škorić. Tepurić je jedan mlađi igrač, ima iskustva Prve lige i mislim da ćemo i njegovim dolaskom dosta dobiti.“

U nastavak svoje serije u Imotskom vjeruje i napadač Miro Slavica: "Nismo na najbolji način otvorili sezonu, ali odigrali smo dobro protiv Mosora, pobijedili smo. Ja sam zabio ta dva gola u prve dvije utakmice. Nadam se da ćemo u Imotskom odigrati dobru utakmicu iako nas čeka teško gostovanje. Ja se nadam da ću zabiti gol ponovno i da ćemo uzeti bodove."

Imotski i Šibenik utakmicu u Gospinu docu započinju u 17 sati u subotu.

Supersport Prva NL

1Zrinski 2948:14+3472
2Šibenik 2959:17+4270
3Vukovar '91 2946:31+1552
4Sesvete 2933:32+139
5Jarun 2932:42-1037
6Dugopolje 2934:41-733
7Cibalia 2932:48-1633
8Croatia Zmijavci 2936:40-432
9Dubrava 2928:40-1232
10Orijent 2932:46-1429
11BSK Bijelo Brdo 2927:39-1227
12Solin 2927:44-1720

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.09.2012. u 08:58
    dok se god građanska udruga fk dinamo ne izbaci u zonsku ligu, a sav vodeći kadar fk dinama ne stavi u zatvor LIGA NIJE REGULARNA, A SVE OSTALO SU PRESERAVANJA.........
    Obrisan korisnik
  • bubici01.09.2012. u 08:07
    Lakrdija ide dalje.
    bubici
  • Obrisan korisnik31.08.2012. u 17:33
    sramota za hns trebali su završit i oni i hajduk ko rangersi
    Obrisan korisnik