Nogomet

Brazilac Baiano zabio izravno iz kornera

Ivana Karačić • ponedjeljak, 03.09.2012.
Brazilac Baiano zabio izravno iz kornera
Foto: Ivana Karačić

U borbenoj i vrlo zanimljivoj utakmici Široki Brijeg je ostvario drugu prvenstvenu pobjedu. Protiv Rudara iz Prijedora Širokobriježani su bili bolji tijekom cijele utakmice, imali sigurno 2:0 vodstvo poslije Roskamova pogotka u prvom i Baianova izravno iz kornera u drugom poluvremenu, ali su na kraju ipak morali strahovati za pobjedu jer su gosti opasno prijetili.

Široki Brijeg - Rudar Prijedor 2:1 (1:0)

BH Telecom Premijer liga BiH, 5. kolo
Stadion Pecara, gledatelja: 1.000
Suci: Muamer Bureković (Zenica), Ibrišnbegović (Travnik) i Tepavčević (Laktaši)

Strijelci: Roskam '28, Baiano '75 i Lemondžava '79

Žuti kartoni: Zlomislić '5, Ćorić 47, Mikić 60'

Široki Brijeg: Bilobrk, Jurčević, D.Džidić, Ješe, Marković, Landeka, Zlomislić (od '77 Serdarušić), Ćorić, Wagner (od '85 Ivanković), Šilić (od '65 Baiano), Roskam
Trener: Slaven Musa

Rudar Prijedor: Milanović, Acevedo, Bajalica, Savić, Janković, Gigović (od '90 Srndović), Ramić (od '70 Sakan), Mikić, Topić (od '54 Lemondžava), Rastoka, Handžić
Trener: Velimir Stojnić

Počelo je vrlo žustro pred vratima gostiju. Velike prilike za vodeći pogodak domaćih propustili su Mateo Roskam u dva navrata i kapetan Dalibor Šilić. Mreža gostiju zatresla se u 28. minuti. Dino Ćorić probio je desnu stranu i sjajno zavrnuo loptu pred vrata Rudara gdje se najbolje snašao Vrgorčanin Roskam i prevario vratara gostiju Danijela Milanovića.

Do odlaska na odmor po jednu priliku imale su obje momčadi. Šilić je šutirao pokraj vrata Milanovića, a na drugoj strani Luka Bilobrk dobro je obranio pokušaj Marinka Rastoke. Na odmor se otišlo s minimalnom prednošću domaćina. I u nastavku utakmice Širokibriježani su napadali tražeći priliku za drugi pogodak.

U 65.minuti Brazilac Wagner dobro je proigrao najboljeg igrača susreta mladog Ćorića, no njegov šut iskosa s desne strane vratar Milanović uspio je ukrotiti. Deset minuta kasnije ipak je morao po loptu u mrežu. Brazilac Ricardo Santos Lago Baiano koji je samo prije nekoliko minuta ušao u igru izravno iz kornera pogodio je gornji desni kut iznenađenog Milanovića.

Rudar je uspio vrlo brzo doći do počasnog pogotka. U 79.minuti Rus Apollon Lemondžava oduzeo je loptu Vedranu Ješi, otišao tri-četiri koraka u lijevo i točnim prizemnim udarcem svladao vratara domaćih Bilobrka. Do kraja susreta domaći navijači strahovali su se drugog pogotka gostiju, a što do njega nije došlo najzaslužniji su Ćorić i Baiano koji su vješto čuvali loptu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!