Nogomet

Bilić: "Ova pobjeda vrijedi više od tri boda, dobit ćemo na samopouzdanju"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 03.09.2012.
Bilić: "Ova pobjeda vrijedi više od tri boda, dobit ćemo na samopouzdanju"
Foto: Kristijan Komarica

Slaven Bilić i njegov Lokomotiv ubilježili su vrlo vrijednu pobjedu u ruskom prvenstvu, protiv gradskog rivala Spartaka. Bilo je 2:1, a bivši hrvatski izbornik ističe kako je taj uspjeh od velike psihološke važnosti...

Nakon samo jedne pobjede u četiri kola, Lokomotiv iz Moskve svladao je Spartak, preokretom u samo pet minuta - sredinom drugog poluvremena bivšeg hrvatskog izbornika Slavena Bilića obradovali su N'Doye i Pavljučenko.

"Moram zahvaliti navijačima na potpori, ali i igračima na borbi. Pokazali su karakter u lovu na pogodak, ovo je njihova pobjeda. Pao je snažan suparnik, koji igra dobar nogomet i igra Ligu prvaka, a nama je ova pobjeda više od tri boda. Doveli smo se u tešku situaciju pa ćemo ovime dobiti na samopouzdanju koje je moguće graditi samo ovakvim rezultatima", izjavio je Bilić poslije utakmice.

"Nakon poraza od Krasnodara igrači su počeli gubiti vjeru u sebe, zato je ova pobjeda izrazito vrijedna, pogotovo uz preokret. Pavljučenku je bila namijenjena klupa kako bi ga potaknula, ali protiv Spartaka je odigrao fenomenalno", dodao je trener Lokomotiva.

Lokomotiv je ovoga puta dobro iskoristio prekide, na što Slaven Bilić kaže: "Vježbamo prekide na treninzima, no ne oslanjamo se na njih. To je samo bonus".

"Sve dok sam ja trener Lokomotiva, moji igrači neće imati problema s motivacijom, bez obzira na protivnika. Uvijek ističem da je rusko prvenstvo snažno i da nema lakih utakmica, čak ni za najbolje klubove. Rusi bi morali biti ponosni na to", zaključio je Bilić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Tonco04.09.2012. u 22:04
    sigurno najpametnji izbornik kojeg smo ikad imali
    Tonco
  • Obrisan korisnik03.09.2012. u 20:59
    Prva je uvijek najslađa :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.09.2012. u 16:51
    Ne daj se Slavene! Nisi Mourinho, ali si za "Šticu Štosa" svemirski brod. Plakat ćemo mi još za tobom bojim se.
    Obrisan korisnik