Nogomet

Štimac: "Nije me strah Makedonije, a okvirni je sastav poznat"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 03.09.2012.
Štimac: "Nije me strah Makedonije, a okvirni je sastav poznat"
Foto: FaH

Hrvatski izbornik Igor Štimac najavio je nadolazeći sraz s Makedonijom, pojasnio stanje pojedinih igrača - premda sastav neće otkrivati - te istaknuo da bez obzira na poraz od Švicarske straha nema...

U ponedjeljak je u Zagrebu započela akcija "Makedonija i Belgija", kojom će hrvatska nogometna reprezentacija otvoriti kvalifikacijski ciklus za Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu. Makedonci će biti gosti na Maksimiru u petak, 7. rujna.

Modrić

"I nama i cjelokupnoj javnosti potpis Luke Modrića za Real Madrid znači mnogo. Ne mogu biti sretniji što je ta saga završila i što je Modrić odmah igrao protiv Barcelone i Granade, time će sigurno dobiti na sigurnosti.

Prvi je trening pod vodstvom novog izbornika Igora Štimca zakazan za ponedjeljak navečer, a propustit će ga Olić, Kalinić, Vukušić i Strinić zbog kasnijih dolazaka. Cilj prvog treninga bit će rekuperacija, zbog nastupa hrvatskih reprezentativaca tijekom vikenda.

"Zadovoljni smo onime što reprezentativci pokazuju te smo optimisti. Posvetit ćemo se podizanju atmosfere kako bismo svladali Makedoniju", naglasio je Štimac.

Zamjena za ozlijeđene Lovrena, Petrića i Badelja neće biti: "Dovoljna su nam preostala 23 igrača, a Ćorluka je igrao pod injekcijama pa s njime moramo oprezno kako bi bio spreman za susrete".

Eduardo

"Eduardo ne igra povremeno, nego dozirano. Tako želi trener Šahtara i tako rotiraju svi svi veliki klubovi pa Eduardo počne svaku drugu utakmicu. U njegove kvalitete ne sumnjamo, protiv Švicarske je pokazao koliko znači za reprezentaciju".

O sastavu Hrvatske Igor Štimac nije želio diskutirati, premda ima prilično jasnu sliku tko će u bitku na Maksimiru: "Oni koji manje igraju imaju još priliku nametnu se, ali okvirni je sastav poznat, ne bude li ozljeda i drugih neplaniranih okolnosti".

"Makedonce smo gledali na snimkama. Dobro su se branili protiv Portugala i igrali na protunapade, ali sigurno će pripremiti nešto novo s obzirom na novog izbornika i nove rotacije. Imamo iskustva s Makedoncima, znamo koliko je važan susret i na kraju je ipak pitanje koliko će Hrvatska biti dobra", nastavio je izbornik.

Kakva se atmosfera očekuje unutar momčadi, ali i na tribinama, uzevši u obzir da debitantski nastup novog stručnog stožera u Splitu nije prošao bajno?

"Atmosfera se neće mijenjati preko noći, a prvo treba ostvariti rezultat. Morat ćemo se namučiti za ovacije, no reprezentacija je sveta i nema potrebe miješati domaće prvenstvo s njom. Pokušavat ćemo približiti reprezentaciju navijačima i nadamo se boljim tonovima nego poslije Švicarske. Bilo je prerano za kritike, a nije me strah jedne utakmice. Na meni je da znanje i iskustvo prenesem igračima, Makedoniju ne podcjenjujem, a u Belgiju, na dvoboj s vrlo snažnim protivnikom, želimo otići uz pozitivnu atmosferu", zaključio je Igor Štimac.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Torca-Dubrava04.09.2012. u 16:24
    .......morat ću nažicati kartu pa tko to može financirati......dole Škrti Šuker....
    Torca-Dubrava
  • Obrisan korisnik04.09.2012. u 08:06
    Neka protiv svakoga uđe s dozom respekta .Neće biti na odmet
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.09.2012. u 22:14
    E moj Štico, svi znamo da si ti hrabar čovik.. Sigurno se nisi bojao ni Švice, pa svi znamo kako je to završilo... Nadam se da Makedonci nemaju toliko Albanaca u sastavu ko Švica, jer su nam prolazili kroz obranu ko Ivica Kostelić izmedju kapija :O
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.09.2012. u 20:46
    mene je strah štimca i ovog netalentiranog kadra!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.09.2012. u 20:03
    Idemo decki,pokazite optimistima iz makedonije zasto ste u top 10 na svijetu..gospoda iz hns-a nek se srame zbog cijena ulaznica!
    Obrisan korisnik