Nogomet

Charlton: "Engleska nema mnogo vrhunskih igrača, teško će do trofeja"

Josip Tolić • srijeda, 05.09.2012.
Charlton: "Engleska nema mnogo vrhunskih igrača, teško će do trofeja"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Bivši engleski nogometni reprezentativac i najbolji strijelac svih vremena Sir Bobby Charlton izjavio je kako Engleska nema mnogo šansi za osvajanjem velikog natjecanja jer je deficitarna kvalitetnim igračima i nije se stvorila željena kemija u momčadi kako za jedan veliki uspjeh.

Još nije ni počela kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, no u Brazilu Engleska neće otići do kraja. Tako barem misli najbolji strijelac Gordog Albiona svih vremena, Sir Bobby Charlton, koji je najavio teško razdoblje za momčad Roya Hodgsona.

"Nemaju mnogo visokokvalitetnih igrača tako da će biti teško osvajati naslove. Ne mogu vidjeti da će se to dogoditi u Brazilu, na sljedećem Svjetskom prvenstvu, naprimjer", izjavio je Charlton.

Iako je uoči četvrtfinala ovogodišnjeg Eura protiv Italija, u kojem je Engleska ispala na jedanaesterce, smatrao da se otočka reprezentacije može okititi naslovom najbolje na turniru, Charlton je promijenio mišljenje. Smatra da je sve veći broj stranaca u Premier ligi skratio mogućnosti engleskom izborniku i da nedostaje pravih igrača.

"Osjećam žaljenje prema engleskom izborniku, tko god on bio, jer jednostavno nema dovoljno igrača od kojih bi izabrao one prave", istaknuo je.

Charltonovih 49 pogodaka za Gordi Albion zasad su nenadmašni na listi najboljih strijelaca svih vremena, no legendarni bivši napadač želi da ga naslijedi Wayne Rooney, najbliži tom postignuću od svih aktivnih nogometaša s 29 pogodaka. "Ako će itko prestići taj rekord, bit će to Wayne Rooney. Dovoljno je dobar i još je uvijek mlad", pohvalio je napadača Manchester Uniteda Charlton.

Rooney ipak neće moći doći do svojeg 30. pogotka za nacionalnu momčad u prvim utakmicama kvalifikacija protiv Moldavije u gostima ovaj petak i na Wembleyju protiv Ukrajine u utorak jer je zaradio rupturu mišića u utakmici protiv Fulhama prije dva tjedna i očekuje se da će biti mjesec dana out.

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2014.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.09.2012. u 20:27
    Uostalom Engleski klubovi su 1977 do 1982,6 puta zaredom bili prvaci Europe,a tad su za te ekipe igrali veliko većinom od najmanje 60% Englezi + nešto Škota,Sj.iraca i Velšana,pa ni tad nisu ništa napravili,čak se 1974 i 78 nisu plasirali na SP,kao ni 1984 na EP!Mislim da je to pametnom dosta!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.09.2012. u 20:24
    englezi su samo razvikani i ništa više,nikad oni nisu bili reprezetativna velesila,da nisu bili domaćini SP 1966,nikad ništa ne bi osvojili,a da ne govorim da su im još samo 3 polufinala najveći uspjesi uz to poklonjeno zlato 1966,a da ne govorim na koliko se Sp i EP nisu ni plasirali!
    Obrisan korisnik
  • cameosis05.09.2012. u 19:41
    da nema tih stranaca, nitko ne bi pratio tu ligu i bili bi na razini austrije. napravili su jedinu dobru stvar i dovukli su strane igrače.
    cameosis
  • Obrisan korisnik05.09.2012. u 18:14
    Engleska si je sama kriva.Velika nogometna nacija ,s velikom nogometnom tradicijom , s izuzetnom snažnom ligom navukla je igraće s brda i dola iz cijelog svijeta.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.09.2012. u 15:38
    Konacno neko realan sa otoka-bravo Bobby!
    Obrisan korisnik