Nogomet

Ivan Katalinić novi trener GOŠK-a iz Gabele

Josip Tolić • srijeda, 05.09.2012.
Ivan Katalinić novi trener GOŠK-a iz Gabele
Foto: Duje Bonačić

Novi trener bosanskohercegovačkog prvoligaša GOŠK-a iz Gabele bit će Ivan Katalinić, poznati splitski stručnjak, objavili su iz hercegovačkog kluba.

Proslavljeni hrvatski trener Ivan Katalinić, donedavni strateg RNK Split, preuzet će vođenje Gabeoskog omladinskog športskog kluba iz Gabele, poznatijeg kao GOŠK.

"Došao sam iz Splita s lijepim vijestima. Dogovorena je suradnja s Katalinićem. On će danas doći u Gabelu i potpisati ugovor. Siguran sam da je on u ovom trenutku naš najbolji izbor", izjavio je za portal SportSport.ba sportski direktor GOŠK-a Lujo Ilić.

GOŠK, jedan od tri kluba u Premijer ligi BiH koji imaju hrvatski predznak, nije najbolje krenuo u sezonu. Nakon pet odigranih kola Plavi lavovi skupili su jednu pobjedu i jedan remi te trenutno drže 13. poziciju u "ligi 16". Na početku sezone vodio ih je Slaven Musa koji je potom otišao u Široki, a njegov nasljednik Dario Zadro dao je otkaz nakon samo tri tjedna u Gabeli.

Kataliniću ovo nije prvi put da sjeda na klupu bosanskohercegovačkog prvoligaša. Klub iz malog mjesta u blizini Čapljine vodio je u sezoni 2007./2008., a okušao se i u Širokom Brijegu sezonu potom.

U igračkoj karijeri Katalinić ima četiri naslova prvaka Jugoslavije, pet naslova pobjednika kupa, a kao trener dvaput se okitio naslovom najboljeg u Hrvatskoj s Hajdukom (1994. i 1995.), kada je uzeo i kup i superkup. Superkup je osvojio i 2004.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.09.2012. u 20:55
    novi trener koga?čega? i on je neki stručnjak lol
    Obrisan korisnik