Nogomet

Rusija 29. rujna objavljuje gradove domaćine Svjetskog prvenstva

Lovro Štrbinić • srijeda, 05.09.2012.
Rusija 29. rujna objavljuje gradove domaćine Svjetskog prvenstva

Domaćin Svjetskog nogometnog prvenstva 2018. godine bit će Rusija, a tamošnji organizatori najavili su kako će 29. rujna ove godine biti poznati i gradovi domaćini.

U petak započinju kvalifikacije za Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu, na rasporedu 2014., dok će sljedeća smotra najboljih svjetskih reprezentacija biti na europskom kontinentu, u Rusiji 2018. godine.

Poznato je to već duže vrijeme, ali još uvijek se ne zna koji će ruski gradovi biti domaćini. Ipak, za manje od mjesec dana i ti detalji će biti otkriveni javnosti.

Naime, Organizacijski odbor Svjetskog prvenstva 2018. godine, u suradnji s FIFA-om, objavit će 29. rujna u Moskvi, kad će biti izneseni i dodatni detalji o načinu na koji će to natjecanje biti organizirano.

U kombinaciji za ugošćavanje utakmica Svjetskog prvenstva nalazi se 13 gradova, a to su: Moskva, St. Petersburg, Kalinjingrad, Jaroslav, Nižnji Novgorod, Kazan, Samara, Saransk, Volgograd, Krasnodar, Rostov na Donu, Soči i Ekaterinburg.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.09.2012. u 21:13
    Uz spomenute Novosibirski i Ekateriburga teško da će dobiti i mogućnost Kaljingrad koji je kraj Baltika tj. Latvije i Litve - predaleko, Soči - Nekada su imali perspektivnog drugoligaša Zemuchinu Soči koja je istupila iz lige zbog financija. -Dakle ostali su još u igri, ovi nabrojani teško.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.09.2012. u 20:21
    Znači ništa istočnije od Jekatjerinburga(tako se na ruskom izgovara ime tog grada),čak je i Novosibirsk koji je treći grad po broju stanovnika u Rusiji neće biti domaćin tog prvenstva jer je malo predaleko!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.09.2012. u 18:06
    Biti će zanimljivo vidjeti u toj ogromnoj zemlji odabir gradova.Kandidata je puno a i novac je tamo sve manje u pitanju.U Rusiji su takvi događaji postali stvar prestiža
    Obrisan korisnik