Nogomet

Stipe Pletikosa dobio suigrače iz Francuske i Engleske

Mihaela Bradovski • petak, 07.09.2012.
Stipe Pletikosa dobio suigrače iz Francuske i Engleske
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

U posljednjim trenucima prijelaznog roka u Rusiji, Rostov našeg Stipe Pletikose dobio je dva zvučna pojačanja. Za Pletikosinu momčad potpisali su David Bentley i Florent Sinama-Pongolle...

Stipe Pletikosa će u nastavku sezone imati dvojicu suigrača kojima se vjerojatno nije nadao. Nema baš previše Engleza i Francuza u ruskoj ligi, međutim Rostov sada ima oba.

U smiraj prijelaznog roka uprava kluba prvo je osigurala usluge Florenta Sinama-Pongollea, napadača koji je slovio za veliku nadu francuskog nogometa, međutim nije u potpunosti ispunio očekivanja. Sinama-Pongolle je s Rostovom potpisao dvogodišnji ugovor, a prošlu sezonu je proveo na posudbi u St. Etienneu kao igrač lisabonskog Sportinga.

"Prelazak u Rostov smatram kao novi veliki izazov u mojoj karijeri", izjavio je igrač koji je nastupao i za Le Havre, Liverpool, Blackburn, Recreativo, Atletico Madrid i Zaragozu.

Englez koji će praviti društvo Pletikosi u svlačionici ruskog kluba je David Bentley, veznjak Tottenhama koji dolazi do siječnja na posudbu.

I od Bentleya su kao i od Sinama-Pongollea bila velika očekivanja, još prije četiri godine je u rekordnom transferu za 15 milijuna funti stigao u Spurse, međutim s vremenom se nije uspio nametnuti i u dva navrata je bio poslan na posudbu. Jedno vrijeme je nosio dres Birminghama, a zatim West Hama. Upravo u West Hamu je zaradio tešku ozljedu koja ga je na duže vrijeme izbacila s travnjaka.

U Rusiji će Bentley pokušati podići formu, a nakon povratka u Englesku pokazati da je vrijedan Tottenhamovog dresa. U svakom slučaju Rostov je doveo dva zvučna imena koja bi mu trebala pomoći da se podigne iz donjeg dijela prvenstvene ljestvice.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Falcao 914.09.2012. u 21:41
    hahaha David Bentley haha.Tottenham platia brdo love za njega pa ga seljakali po rezervama i manjim premierligašima.Lik voli glumit da je Beckham iako nema ni 5 posto njegovog talenta.
    Falcao 9
  • Obrisan korisnik14.09.2012. u 21:20
    Sinama-Pongolle nije loš u football manageru :DDDD
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.09.2012. u 12:51
    Baš su se našli Pongolle vječni talenat koji se nikad nije razvio kako je trebao, dok je Bentley druga priča da je otišao u Man Utd kad su ga htjeli otkupiti iz Blackburna kada je bio teška igračina u 2 sezone ne bi se sigurno raspao kao u Tottenhamu jer Sir Alex nije neznalica kao Harry.
    Obrisan korisnik