Nogomet

Ramsey: "Svjesni smo belgijske kvalitete"

Josip Piršljin • petak, 07.09.2012.
Ramsey: "Svjesni smo belgijske kvalitete"
Foto: Kristijan Komarica

Osim utakmice Hrvatske i Makedonije, u kvalifikacijskoj skupini A za odlazak na Svjetsko prvenstvo odigrat će se još jedan susret u petak. Wales ugošćuje individualno vrlo jaku Belgiju, a domaći kapetan i izbornik poručuju kako su svjesni snage protivnika i da treba biti hrabar.

Reprezentacija Walesa put do Svjetskog prvenstva u Brazilu počinje utakmicom protiv Belgije na svom stadionu u Cardiffu. Gosti dolaze u vrlo jakom sastavu, no usprkos tome domaći kapetan Aaron Ramsey se nada kako će uz pomoć navijača upisati dobar start.

"Svi smo svjesni belgijske kvalitete. Dosta se njihovih igrača potvrdilo u Premier ligi i dobro su ušli u sezonu. No, mi smo uvjereni u svoje kvalitete, te i mi imamo vrlo dobrih igrača u momčadi", rekao je veznjak Arsenala.

"Uz to, igramo kod kuće. Navijači će biti na našoj strani cijelo vrijeme i nadam se kako će nas to pogurati do dobrog starta u kvalifikacijama", optimističan je Ramsey uoči dvoboja sa suigračem iz Arsenala Thomasom Vermaelenom.

Walesu nedostaje nekoliko važnih igrača poput Craiga Bellamyja, ali izbornik Chris Coleman ne smatra kako će to presuditi: "Možemo cijeli dan govoriti o tome kako Belgija ima sjajne individualce, ali ovo je nogomet i kada počne utakmica sve je moguće", rekao je.

Coleman je naznačio svojim prvotimcima kako bi se trebali suprotstaviti Crvenim vragovima: "Moramo ući samopouzdano, s vjerom i hrabrošću. U 90 minuta igre svašta se može dogoditi, to znamo i to smo vidjeli već prije", zaključio je.

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2014.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • arsenalcro07.09.2012. u 18:23
    Može wels uzeti bod
    arsenalcro
  • nido07.09.2012. u 17:42
    I bolje da ste svjesni jer zbilja su kvalitetni a samo im ostaje da se dobro sloze na terenu i to je jedna izvrsna momcad!
    nido