Nogomet

Van Gaal: "Nisam učinio ništa ludo, no očekivao sam više od obrane"

Josip Piršljin • subota, 08.09.2012.
Van Gaal: "Nisam učinio ništa ludo, no očekivao sam više od obrane"
Foto: Tomislav Pacak

Nizozemska je konačno nekoga pobijedila nakon četiri uzastopna poraza i debakla na Euru. Van Gaal je uspješno krenuo u kvalifikacije svladavši Tursku u utakmici u kojoj je koristio usluge čak četvorice debitanata u reprezentaciji, no rekao je da "nije učinio ništa ludo".

Pogotkom Robina van Persieja glavom nakon kornera, te brzom kontrom koju je završio Luciano Narsingh Nizozemska je pobijedila Tursku u prvom nastupu u kvalifikacijama za odlazak u Brazil 2014. Bila je to prva službena utakmica izbornika Louisa van Gaala u novom mandatu na čelu Oranja.

"Bilo je malo napeto sve dok nismo zabili taj drugi pogodak. Turska je sjajna momčad koja ima nekoliko vrlo dobrih igrača, no svejedno smo ih svladali. Ovo je veoma važna pobjeda", rekao je nakon utakmice nizozemski izbornik.

Van Gaal je mnoge iznenadio sastavom kojeg je poslao na teren Amsterdam Arene od prve minute. U početnoj jedanaestorici našlo se tri igrača koji su imali službeni debi - Janmaat, Martins Indi i Clasie, a kasnije je ušao još jedan, Van Rhijn. Bivši trener Bayerna ipak ne smatra kako je to bila nerazumna odluka.

"Ne mislim da sam učinio nešto ludo, ali sam očekivao više od obrambenih igrača. Martins Indi i Willems su se ipak popravili u drugom poluvremenu i to me impresioniralo", izjavio je Van Gaal.

"Stvorili smo puno više prilika od Turske i trebali smo riješiti utakmicu u ranijoj fazi. To je nešto na čemu ćemo morati poraditi", zaključuje izbornik Tulipana koji se nalaze u skupini s Turskom, Mađarskom, Rumunjskom, Andorom i Estonijom.

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2014.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.09.2012. u 20:44
    e moji nizozemci pa gdje ste nestali ccc
    Obrisan korisnik