Rukomet

Siscia ispustila pobjedu u Innsbrucku, Zamet poražen u Češkoj

Branimir Korać • nedjelja, 09.09.2012.
Siscia ispustila pobjedu u Innsbrucku, Zamet poražen u Češkoj

Rukometaši Siscije i Zameta započeli su svoju europsku avanturu nastupom u prvom kolu Kupa EHF. Siščani su poraženi od HIT medalp Tirola u Austriji 26:25 dok je Zamet poražen u Češkoj od Meso Lovosica 27:23...

HIT medalp Tirol - Siscia 26:25 (10:12)

Sporthalle Hötting West, 400 gledatelja

Suci: Igor Karlubik, Slavomir Struhar (Slovačka)

HIT medalp Tirol: Michael Wieser, Mirko Lalić 3, Maximilian Hermann 6, Pius Steiger 3, Vincent Mauracher, Christoph Walter 4, Hannes Mörtl, Klemens Kainmüller 3, Tomas Kraučevičius, Michael Kalischnig, Josef Steiger 1, Stefan Watzl, Dominik Bammer, Dragoljub Perović 6.
Trener: Harald Winkler

Siscia: Mario Tomić 4, Tibor Jurjević 1, Dario Žarković, Tomislav Balić, Nikola Raić 2, Tihomir Baltić, Josip Crnić 2, Luka Bumbak, Tomislav Nuić 10, Janko Kević 4, Petar Čutura, Filip Nikić 2, Marko Kobetić, Danijel Palaić, Matija Bilušić.
Trener: Josip Ražić.

Siščani su u Austriju otputovali u dobrom raspoloženju i s vjerom u dobar rezultat. Poraz 26:25 ne zvuči loše s obzirom da Sisciju očekuje uzvratna utakmica u subotu u 19 sati u Sisku, međutim naš predstavnik je imao veliku priliku s pobjedom se vratiti iz Austrije.

Cijelim tijekom susreta izuzev početnih minuta Siscia je bila u vodstvu, međutim u posljednjih deset minuta je potpuno pala, ispustila veliku prednost i upisala poraz.

Krajem prvog poluvremena Siscia je imala četiri gola prednosti da bi domaćin uspio u samoj završnici s dva brza pogotka smanjiti na 12:10 i s tim rezultatom se otišlo na odmor.

U drugom dijelu dobro izdanje Siscije u prvih 20 minuta. Imali su igrači Josipa Ražića prednost 24:18 na ulasku u posljednjih deset minuta, ali onda su krenuli problemi. Počela su se nizati isključenja, redom su išli van Balić dva puta, Kević i Baltić, a domaćin je to kaznio velikom serijom 7:0 i vodstvom 25:24. Siscia je uspjela poravnati na 25:25 da bi deset sekundi prije kraja Max Hermann zabija za 26:25 i pobjedu Austrijanaca.

Uzvrat je na rasporedu u subotu u 19 sati u Sisku, a u prvom susretu Sisciju je predvodio Nuić s deset golova dok je kod Austrijanaca najbolji bio dvojac Max Hermann i Dragoljub Perović s po šest golova.

A.S.A. Meso Lovosice - Zamet 27:23 (16:12)

Sportska dvorana Chemik, gledatelja 800

Suci: Said Bounouara, Khalid Sami (Francuska)

A.S.A. Meso Lovosice: Jan Salek, Jan Landa, Miloslav Sykora 1, Jiri Motl 10, Jiri Brečko 3, Roman Jelinek 3, Jan Jakub, Pavel Chroustovsky 4, Vaclav Klimt 2, Milan Berka 2, Jakub Skvaril, Josef Jonas, Jakub Kolomaznik 2, Artur Adamik, Lukas Maly
Trener: Vojtech Srba

Zamet: Marin Đurica, Damir Vučko, Mateo Hrvatin 2, Luka Mrakovčić, Milan Uzelac 2, Bojan Lončarić 1, Ivan Ćosić 2, Marin Kružić 1, Dino Slavić, Luka Kovačević 1, Davor Šunjić 3, Igor Saršon, Davor Vukelić 3, Matija Golik 2, Marin Sakić 6.
Trener: Alen Kurbanović

Rukometaši Zameta su za razliku od Siscije cijelim tijekom susreta u Češkoj bili u zaostatku, no unatoč tome i oni su imali priliku donijeti s gostovanja puno bolji rezultat.

Česi su sjajno krenuli u utakmicu i vrlo brzo su uhvatili visoku prednost koja je iznosila 9:3. Tijekom prvog poluvremena prednost domaćina se kretala oko tih plus šest da bi u samoj završnici Zamet uspio smanjiti s dva pogotka u posljednjoj minuti za 16:12.

U drugom dijelu Riječani su se trgnuli i zaigrali bolje, uspjeli su doći do 23:21, a zatim i imali priliku za još značajnije približavanje. Međutim, nisu je iskoristili, Česi su se ponovno odvojili na plus četiri, a Zamet je propustio u posljednjim trenucima susreta realizirati sedmerac za barem minus tri uoči uzvrata.

U Češkoj je izostao značajniji učinak nekolicine igrača, ali zato je njihovu slabiju igru nadoknadio Marin Sakić koji je šest puta pogađao mrežu Lovosica. S druge strane vrlo efikasan je bio Jiri Motl koji je zabio deset golova.

Foto: hit-online.at, Silvio Ferrari

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.09.2012. u 13:20
    Idemo Zamet i Siscia možete vi to popravit!
    Obrisan korisnik