Rukomet

Na startu Regionalne lige Budućnost pokazala nadmoć, Zaječar u zanimljivoj utakmici nadjačao Vardar

Jelena Bagarić • nedjelja, 09.09.2012.
Na startu Regionalne lige Budućnost pokazala nadmoć, Zaječar u zanimljivoj utakmici nadjačao Vardar
Foto: Ivana Strahija

Nešto ranije od SEHA lige započela je ženska Regionalna liga koja okuplja osam odličnih ekipa iz regije. Lokomotiva je na samom startu polučila polovičan uspijeh, dok je Podravka bila uvjerljiva. Budućnost sigurno pobjeđuje, a Zaječar se zagrijava za turnir u Cluju koji otvara vrata Lige prvakinja.

Budućnost - Metalurg 22:20 (12:10)

Aktualne osvajačice Lige prvakinja nisu tako jednostavno došle do prve pobjede u novoj sezoni Regionalne lige. Račune im je u prvom poluvremnu pomrsio Metalurg koji je borbenošću i raspucanom Mirjetom Bajramovskom sve do dvadeset i pete minute imao rezultatsku prednost. Iskusne Podgoričanke su ipak u zadnjih pet minuta pojalače tempo i na predah otišle s prednošću.

Nastavak je donio bolju igru Budućnosti. Katarina Bralo se razbranila, njena imenjakinja i hrvatska juniorska i seniorska reprezentativka Katarina Ježić razigrala, a sve to kada se zbroji donijelo je prednost od dva pogotka u četrdeset i petoj minuti. Tada se igra Metalurga raspala, pa su tako igračice Dragana Adžića utakmicu lako privele kraju.

Epitet najbolje u redovima Budućnosti zaslužila je Katarina Bralo upisavši četrnaest obrana na svoj konto, dok je s druge strane jednako dobro branila Mihaela Ialomiteanu koja je sakupila dvanaest obrana. Najviše pogodaka za Metalurg postigla je Mirjeta Bajramovska, čak deset, dok je su s druge strane Jelena Živković i Milena Knežević zajedno postigle jednako toliko pogodaka.

Zaječar - Vardar SCBT 28:25 (15:11)

Nešto teže no očekivano Zaječar je u svojoj Kraljevici savladao mladu ali jako dobro pripremljenu ekipu Vardara. Krenule su Amazonke uvjerljivo u utakmicu brzo stvorivši prednost od tri pogotka koju su do kraja poluvremena podigle na četiri. No, borbene igračice Indire Kastratović bolje otvaraju nastavak susreta. Igrale su čvrstu obranu koju čak ni raspoložena Anett Karmen Sopronyi više nije tako lako probijala.

Na kraju je ipak nedostajalo iskustva u redovima skopskog tima. Zaječar, koji tempira formu za kvalifikacijski turnir Lige prvakinja, ubacio je u višu brzinu te na kraju ipak slavio u ovoj utakmici. Amazonke su u prošloj sezoni Regionalne lige zauzele drugo mjesto, pa ovakvim rezultatom ekipa Vardara sigurno može biti zadovoljna jer su ostavile dobar dojam i prikazale jako dobru igru protiv objektivno jačeg protivnika.

U pobjedničkoj ekipi istaknula se spomenuta Sopronyi sa sedam pogodaka, a pridružila joj se i hrvatska reprezentativka Maja Zebić koja je pridodala jednak broj pogodaka. Kod gošći iz Skopja najraspoloženija bila je Andrea Klikovac s postignutih šest pogodaka.

Biseri Pljevlja - Metalurg 14:31 (4:18)

Po uzoru na Lokomotivu, Metalurg je u subotu odigrao utakmicu s Biserima kako ne bi morao dva puta putovati u Crnu Goru. U ova recesijska vremena svi klubovi traže rješenja za smanjenje troškova pa tako i Metalurg.

Mlada ekipa Bisera nije se dobro snašla protiv moćnog Metalurga. O tome najbolje svjedoči rezultat poluvremena, mlade Pljevljanke su u trideset minuta postigle samo četiri pogotka. Blijedo i nemoćno izdanje iz prvog dijela malo su popravile u drugom, ali šteta načinjena u prvih trideset minuta bila je nepopravljiva.

Mirjeta Bajramovska bila je najraspoloženija kod Metalurga sa šest pogodaka, dok je Bisere predvodila Jelena Despotović s postignutih pet pogodaka.

Regionalna liga (Ž)

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Budućnost22:20Metalurg
Biseri Pljevlja22:37Lokomotiva
Podravka Vegeta32:25Jagodina
Zaječar28:25Vardar SCBT
1Podravka Vegeta 14382:288+9424
2Budućnost 14365:267+9823
3Metalurg 14315:280+3517
4Lokomotiva 14370:363+717
5Jagodina 14297:311-1410
6Vardar SCBT 14351:367-1610
7Zaječar 14214:269-559
8Biseri Pljevlja 14258:407-1492

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!