Rukomet

Dujšebajev: "Ukoliko me se žele riješiti, neka to učine, dosta mi je"

Zvonka Keliš • nedjelja, 09.09.2012.
Dujšebajev: "Ukoliko me se žele riješiti, neka to učine, dosta mi je"
Foto: Davor Sajko

Španjolski rukometni Superkup u subotu je predvečer dobio novog pobjednika, aktualnog prvaka Lige Asobal, momčad Barcelone koja je s tri pogotka razlike slavila nad svojim najvećim rivalom Atletico de Madridom. Vidno razočaran i pomalo ljut nakon poraza je bio trener Talant Dujšebajev, dok s druge strane Barcelonin Xavi Pascual nije mogao sakriti sreću, zadovoljstvo i lijepe riječi za svoje igrače.

Subota predvečer bila je rezervirana za 15. španjolski rukometni Superkup u sklopu kojeg su u madridskom Vistalegreu snage odmjerile dvije najbolje španjolske momčadi iz protekle sezone, Barcelona i Atletico de Madrid. Iako je prošlogodišnji pobjednik, ujedno i novi svjetski klupski prvak, igrao na svom terenu, nije imao dovoljno dobro posloženu ekipu koja se uza sve to sastojala od sedmorice novih igrača, dok je odličnu večer s druge strane imao Sjarhej Rutenka koji je Barcu predvodio do njenog prvog španjolskog trofeja u novoj sezoni.

"Iz ovoga sam susreta mnogo naučio, došao sam do brojnih zaključaka te se nadam i očekujem da će se stvari promijeniti na bolje i to ne samo na sportskom planu", izjavio je Dujšebajev.

Netom nakon poraza njegova Atletica trener Talant Dujšebajev nije mogao sakriti nezadovoljstvo i razočaranje sudačkim parom susreta kojeg ipak ni u jednom trenutku nije htio izravno spomenuti, već je kazao: "Radije ne bih rekao ništa budući da ne želim izreći neku glupost, no morate mi vjerovati kako se jedva suzdržavam. Ne bih volio da kasnije svi kažu da sam plačljivac, no čini mi se kao da sam osoba kojoj je u ovoj zemlji po pitanju rukometa naneseno najviše štete. Ukoliko me se žele riješiti neka, dosta mi je."

Iako prve reakcije trenera Atletica uistinu nisu bile najbolje, španjolska Marca prenosi i nastavak: "Ni s 5-1, ni sa 6-0 obranom nismo uspijevali biti dobri u obrani. Ponajviše me brine nedostatak komunikacije i suradnje između obrane i vratara što je nešto na čemu očito još trebamo dosta poraditi", dodao je Dujšebajev u svom osvrtu na utakmicu.

Nešto manje je Dujšebajev bio zabrinut oko pogrešaka u napadu, no ipak je prokomentirao kako i na njima treba raditi i ispraviti ih: "Naravno da me brinu i izgubljene lopte, no isto su tako one normalna pojava u ovoj fazi natjecanja. Međutim, uvjeren sam kako ćemo ubrzo popraviti kako našu igru u napadu tako i u obrani."

Šarić Barci donosio trofeje, Šterbik odnosio

Izuzetno zadovoljan je Pascual bio i svojim vratarima, posebice novim pojačanjem, Arpadom Šterbikom, koji uz standardnog Danijela Šarića čini uistinu poseban vratarski tandem: "Šarić je uistinu izvanredan, za mene najbolji vratar svijeta. Posljednjih nekoliko godina odveo nas je do mnogih titula i pobjeda, dok je Šterbik uvijek bio taj zbog kojeg smo gubili trofeje, tako da on još mora zaslužiti titulu najboljeg kao i sve naslove i pobjede", kroz šalu je kazao trener Barcelone.

Riječ je nakon Dujšebajeva dobio i gostujući, ali i slavljenički trener subotnje večeri u Vistalegreu, Xavi Pascual koji je odmah na početku rekao: "Od 15. minute susreta počeli smo ostavljati Atletico svakim trenutkom sve dalje i dalje što nam je dozvolilo da mnogo trčimo te da prelomilo utakmicu. U drugom su poluvremenu stvari ipak bile nešto izjednačenije, međutim, mi smo uspjeli zadržati svoju prednost od dva, tri pogotka i to nam je u konačnici osiguralo titulu."

"Za nas je slavlje u Vistalegreu najveća nagrada, kazao je potom oduševljeni Pascual te je dodao: "Nije nam lako igrati u Vistalegreu pred osam ili devet tisuća ljudi koji navijaju za Atletico, međutim, ako to pomaže razvoju samoga rukometa uvijek ćemo doći u goste."

Zadovoljan je, osim osiguranim trofejom, Pascual bio i novim Barceloninim pojačanjima od kojih je posebice istaknuo Martina Stranovskog, Eduarda Gurbinda te Angela Montora, dok je Rutenka za njega ipak bio klasa za sebe: "Rutenka je odigrao fenomenalnu utakmicu iako iza sebe nema baš najbolje pripreme budući da je imao određenih problema, no u Superkupu je bio spektakularan te smatram da je ova igra bila njegova najbolja od kada je stigao u Barcelonu", zaključio je trener Pascual.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.09.2012. u 21:03
    Barselona je rijesila sve jos u prvom dijelu onom serijom 7-0, onda je usao Balic i Atletico radi seriju 6-1 i dolazi na -1 medjutim tada suci zaista guraju Barselonu sa par smijesnih odluka na stranu "nedodirljivih", i Barsa ide na 4/5 razlike sto drze do kraja meca.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.09.2012. u 21:01
    zanimljivo kako skoro svi rukometni treneri imaju neku paranoju od sudaca, da se samo njih sustavno potkrada...ne gledam spanjolski rukomet, nisam ni superkup vidio tako da mozda je atletico i stvarno pokraden, necu nista reci...samo to mi je bas zanimljivo, ali ako je netko gospodin i ako bi... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.09.2012. u 17:25
    Šta da bi trenirao neku od momčadi Barcelone se moraš zvat Xavi Pascual?
    Obrisan korisnik