Nogomet

Video: Bivši i sadašnji igrač HJK Helsinkija srušili Čehe, Brazilci zabili osam golova Kini

Ivan Dominik • utorak, 11.09.2012.
Video: Bivši i sadašnji igrač HJK Helsinkija srušili Čehe, Brazilci zabili osam golova Kini
Foto: Dejan Popek

Dok su se diljem svijeta igrale mnoge utakmice kvalifikacija za SP u Brazilu, neke su slobodne reprezentacije odlučile ostati u formi te odigrati prijateljske utakmice. U deset dvoboja odigranih u utorak najviše je upamćena ostala ogromna pobjeda Brazila nad Kinom, dok su interesantne bile i visoka pobjeda Irske nad Omanom te gostujuće slavlje Finaca u Češkoj...

Jedan od zanimljivijih, ali i rijetkih europskih prijateljskih susreta odigranih u utorak u sjeni sraza Hrvatske i Belgije te ostalih kvalifikacijskih utakmica za SP 2014. godine u Brazilu, bio je i dvoboj Češke i Finske u Teplicama. Bila je to vrlo dobra i dinamična utakmica što konačan rezultat ne sugerira, međutim, ono što plijeni pažnju jest pobjeda Finske na stadionu Na Stinadlech.

Za Fince je susret odlučio pogodak bivšeg napadača HJK Helsinkija, a današnjeg igrača njemačkog Schalkea, Teemua Pukkija, koji je poentirao pred kraj prvog dijela na dodavanje poznatog finskog internacionalca i današnjeg igrača helsinškog HJK-a, Mike Vayrynena. Češka nije u nastavku uspjela zabiti te je sastav Mixua Paatelainena na kraju ogleda travnjak napustio uzdignutih ruku.

Afrički derbi, koji je trebao biti odigran u Egiptu između domaće reprezentacije i jakog Kameruna, otkazan je te susret nije odigran, ali je zato vrlo lijepu partiju na svom terenu pružio Brazil. Carioce su demolirali Kinu rezultatom 8:0, s tim da je na odmoru bilo samo 2:0 za domaćine zahvaljujući pogocima Ramiresa i Neymara. Međutim, u nastavku su se probudili ostali članovi Selecaa pa su redom zabijali Lucas, Hulk, Oscar iz penala te Neymar još dvaput, čime je upotpunio svoj hat-trick, dok je jedan pogodak bio i autogol Liua.

Još jedna europska reprezentacija te ujedno protivnik Kockastih iz skupine minulog Eura u Poljskoj i Ukrajini, reprezentacija Irske, odigrala je kod kuće prijateljski pripremni susret za daljnja natjecanja. Izabranike Giovannija Trapattonija oprobao je Oman i kući će se vratiti velikim porazom od 4:1. Za Irce su zabijali Shane Long u sedmoj minuti, a zatim i Brady te Kevin Doyle do kraja poluvremena. U drugom je dijelu na 3:1 smanjio Al Farsi, a konačan rezultat za slavlje "Keltskih tigrova" postavio je Pearce pet minuta prije kraja.

Domaćin Svjetskog prvenstva u nogometu iz 2010. godine, Južnoafrička republika, ugostio je u prijateljskom susretu svoju zemlju susjedu, Mozambik. Lijepa je utakmica završena dvama golovima u mreži gostiju i trijumfom ekipe Gordona Igesunda. Istim je rezultatom u gostima kod zemlje Georgea Weaha poražena favorizirana Gana, dok je s 1:0 Gabon kod kuće nadigrao ponajbolju reprezentaciju Bliskog istoka, Saudijsku Arabiju.

Nogomet, prijateljske utakmice, 11. rujna 2012.:
Brazil - Kina 8:0
Mianmar (Burma) - Singapur 1:1
Malezija - Vijetnam 0:2
Egipat - Kamerun otkazano
UAE - Kuvajt 3:0
Češka - Finska 0:1
Gabon - Saudijska Arabija 1:0
Liberija - Gana 2:0
Irska - Oman 4:1
JAR - Mozambik 2:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!