Košarka

Šarić: "Dopustili smo Austriji povratak, a suigračima hvala za sjajno iskustvo"

Mihaela Bradovski • srijeda, 12.09.2012.
Šarić: "Dopustili smo Austriji povratak, a suigračima hvala za sjajno iskustvo"
Foto: fiba.basketball

Hrvatska košarkaška reprezentacija ubilježila je i osmu pobjedu u kvalifikacijama za Eurobasket u Sloveniji. Za stopostotan omjer na kraju kvalifikacija u Crikvenici je svladana Austrija...

Hrvatska je u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo upisala sve pobjede. U šest utakmica pod vodstvom Jasmina Repeše i dvije pod vodstvom Ivana Sunare, hrvatski košarkaši nisu dopustili iznenađenje objektivno slabijim protivnicima. Posljednja pobjeda ostvarena je protiv Austrije u Crikvenici, 78:74.

"Ostvarili smo svoj cilj i završili nastup u kvalifikacijama bez izgubljenog poena. Čestitam svim igračima, posebno na pristupu prema utakmicama koje smo igrali", rekao je nakon susreta Ivan Sunara koji je u posljednje dvije utakmice na klupi mijenjao Jasmina Repešu.

Austrijski izbornik Nedeljko Ašćerić nije bio razočaran unatoč porazu. Njegovi izabranici pružili su dobar otpor hrvatskoj reprezentaciji i do kraja susreta su zadržali rezultatsku neizvjesnost.

"Mislim da smo danas odradili jako dobar posao. Da bismo teren napustili kao pobjednici, nismo smjeli promašiti toliko otvorenih šuteva i slobodnih bacanja", smatra Ašćerić.

Osim prolaska u Sloveniju, veliki dobitak u ovim kvalifikacijama je nastup Darija Šarića. Jedan od najboljih mladih košarkaša svijeta pokazao je da je već sada spreman za igru na seniorskoj razini.

"Dobro smo započeli utakmicu, dobro se borili i poveli 15 razlike, međutim dopustili smo Austriji da se vrati i učini susret zanimljivim. Čestitam suigračima na pobjedi i hvala im što su mi omogućili ovo veliko iskustvo", dodao je mladi Šarić.

"Još jedna tijesna utakmica i tijesan poraz za nas. Bilo nam je teško braniti pick and roll situacije s Rokom Lenijem Ukićem, to nas je stajalo pobjede u ovom meču", tvrdi Moritz Lanegger, Austrijanac koji je utakmicu završio bez ubačenog poena u 32 minute.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • gaijin12.09.2012. u 17:49
    Mislim da Shara-kirija ni tri hrvatske košarke ne mogu upropastiti, koliko je kvalitetan. Biće užitak gledati njega i još nekoliko klinaca u seniorskoj reprezentaciji.
    gaijin
  • Obrisan korisnik12.09.2012. u 15:53
    solidan je šarić, al ja više uživam gledat roka stipčevića. virtuoz!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.09.2012. u 15:35
    strašan je mali! gušt ga je gledat.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.09.2012. u 11:53
    Hrvatska košarko nemoj ga upropastit. Predodređen je za NBA
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.09.2012. u 10:37
    Bio je užitak gledati Šarića u repki. Nevjerojatno je kako dečko sudjeluje u svim aspektima igre. Ima ga u svim elementima statistike i po cijelom terenu. Poštuje igru i suigrače. Obrana , skok igra... ma sve. A kako tek asistira. Vidi se da ga Roko obožava. Da do kraja karijere igra na ovom nivou... [više na forumu]
    Obrisan korisnik