Nogomet

Mihajlović: "Više bih volio šest utakmica po 1:0 nego jednu 6:1, nadam se da se nismo ispucali"

Mihaela Bradovski • srijeda, 12.09.2012.
Mihajlović: "Više bih volio šest utakmica po 1:0 nego jednu 6:1, nadam se da se nismo ispucali"
Foto: EPA

Reprezentacija Srbije ubilježila je visoku pobjedu u drugom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. U Novom Sadu je gostovao Wales, a izabranici Siniše Mihajlovića su slavili s čak 6:1...

Vrlo visoku pobjedu od čak 6:1 upisala je Srbija u drugom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. U Novi Sad doputovala je reprezentacija Walesa koja je potučena do nogu, a izbornik Srbije Siniša Mihajlović imao je razloga za zadovoljstvo.

"Jako sam sretan zbog ove pobjede jer nam govori da smo na pravom putu. Znali smo da nam neće biti lako do prvog gola, a kada smo ga postigli, onda se sve otvorilo. 6:1 ne znači puno, bilo bi mi draže da smo dobili šest utakmica po 1:0, nadam se da se sada nismo ispucali", rekao je Mihajlović, a prenosi B92.

Izbornik Mihajlović ističe kako je na kraju dobro ispala njegova želja da s igrača skine teret imperativa. "Zato sam to i govorio, samo sam htio da izađu na teren i pokažu da znaju igrati nogomet. Ovi igrači su jako talentirani, moraju samo biti rasterećeni i vjerovati u sebe i onda igraju ovako kao večeras."

U sljedeća dva kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo Srbiju očekuju susreti s Belgijom i Makedonijom. Mihajlović vjeruje da je skupina vrlo izjednačena i da će njegova reprezentacija biti spremna za naredna dva dvoboja.

"Imamo dosta vremena da se pripremimo za ove susrete. Do njih će splasnuti euforija koja se večeras pojavila, a mi idemo od utakmice do utakmice i dat ćemo sve od sebe za pobjedu. Vjerujem da ćemo se dobro pripremiti za ono što nas očekuje. Skupina je jako izjednačena, Hrvatska, Belgija, Makedonija i Škotska su remizirali i to je dobro i za nas", dodao je.

Velški izbornik Chris Coleman bio je vrlo razočaran izvedbom svojih igrača. Wales je upisao treći najteži poraz još od 1930. godine i izbornik smatra kako je to neprihvatljivo.

"Znao sam da nas čeka težak posao, ali na osnovu igre protiv Belgije, mislio sam da imamo šanse nečemu se nadati. Ova igra je bila neprihvatljiva i malo je reći da sam razočaran. Moramo puno bolje od ovoga i možemo puno bolje", rekao je Coleman.

Coleman smatra kako je njegova reprezentacija napravila nevjerojatan broj pogrešaka i razočaran je načinom na koji je primila pogotke.

"U pojedinim trenucima je izgledalo kao da igraju dječaci protiv muškaraca, primili smo kriminalne pogotke, individualne pogreške su bile nevjerojatne. 6:1 je visok poraz sam po sebi, no uz ovakvu igru dojam je još lošiji. Na ovoj razini ne smijete dopuštati jeftine golove, u najmanju ruku morate biti težak protivnik za pobijediti, igrati s ponosom i boriti se, mi nismo ispunili ništa od toga."

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.09.2012. u 23:04
    ovaj wales je gadarija od momčadi. bale i 10 patuljaka
    Obrisan korisnik
  • The Phantom12.09.2012. u 14:52
    Ova Srbija će dobit Belgiju,ali će slijedeću sa Walesom ili Škotima kiksat i svi sritni!
    The Phantom
  • Obrisan korisnik12.09.2012. u 14:27
    Bice nesto od ovog Mihajlovica, na pocetku sam sumnjao ali ipak je bolji od vaseg takticara koji samo nesto prica u prazno. Kakav ce biti susret izmedju njih bas me interesuje?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.09.2012. u 14:17
    Bumo vidli. Srbija je jedna od onih repki koja može povući na onaj talibanski ho-ruk. A tko bolji da ih nabrijava protiv Hrvata nego Mihajlović?
    Obrisan korisnik
  • Wilson12.09.2012. u 14:07
    Ne može.
    Wilson