Rukomet

Kauboji pohod na svjetski tron započinju dvobojem s Australijom

Zvonka Keliš • četvrtak, 13.09.2012.
Kauboji pohod na svjetski tron započinju dvobojem s Australijom
Foto: Duje Bonačić

Hrvatski rukometaši svoj put prema tituli najbolje reprezentacije svijeta u siječnju će u Madridu započeti dvobojem s Australijom nakon kojeg ih očekuju i susreti s Alžirom, Mađarskom te Egiptom, dok ih za kraj natjecanja po skupinama očekuje uzbudljiv i nimalo lak susret s domaćinom Svjetskog prvenstva, reprezentacijom Španjolske.

Svjetsko rukometno prvenstvo u Španjolskoj, koje je na rasporedu od 11. do 27. siječnja sljedeće godine, dobilo je i svoj konačan i precizan raspored odigravanja utakmica. Naime, Svjetska je rukometne federacija (IHF) u suradnji s organizatorom, točnije, Španjolskim rukometnim Savezom, kao i vlasnicima televizijskih prava odlučila kada će na rukometne parkete diljem Španjolske izaći najbolje reprezentacije svijeta.

Raspored hrvatskih dvoboja na SP 2013.

Skupina D, Madrid:
12.1. Hrvatska - Australija, 16.45 h
14.1 Hrvatska - Alžir, 16.45 h
15.1. Hrvatska - Mađarska, 21.15 h
17.1. Hrvatska - Egipat, 21.15 h
19.1. Hrvatska - Španjolska 21.15 h

Hrvatska rukometna reprezentacija koja se nalazi u skupini D zajedno s domaćinom Španjolskom te reprezentacijama Mađarske, Alžira, Egipta i Australije svoj će pohod na svjetski tron započeti u Madridu drugoga dana prvenstva u 16.45 kada će zaigrati s nešto lakšim prvim protivnikom Australijom.

Madridska palača Vistalegre, kako ju Španjolci rado nazivaju, bit će dom i svih preostalih dvoboja skupine D pa tako i onih hrvatskih. Naime, 14. će siječnja u isto vrijeme (16.45 h) izabranici Slavka Goluže snage odmjeriti s momčadi Alžira, dok ih dan kasnije očekuje nimalo lak dvoboj s mađarskom rukometnom reprezentacijom.

Hrvatske rukometaše tada očekuje dan odmora nakon kojeg je u večernjem terminu na rasporedu susret s Egiptom, dok ih za kraj natjecanja po skupinama očekuje onaj najteži test i pravi dvoboj s reprezentacijom Španjolske, brončanom momčadi prošlog SP-a, predvođenom izbornikom Valerom Riverom te punom dvoranom domaćih navijača.

U osminu finala turnira, koja je na rasporedu 21. i 22. siječnja u Barceloni i Zaragozi, ići će četiri najboljeplasirane momčadi po skupinama, dok će pobjednici osmine finala u sljedeće fazu natjecanja koja slijedi 23. siječnja. Polufinalisti će potom u dvorani Sant Jordi 25. siječnja krenuti u borbe za medalje. Dan kasnije za broncu će se u 19 sati boriti poraženi polufinalisti, dok će pobjednici za svjetsko zlato igrati posljednjeg dana Svjetskog prvenstva u 17.15 h.

Podsjetimo, Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj igrat će se Madridu, Barceloni, Zaragozi, Sevilli i Guadalajari, dok su reprezentacije u skupine, za prvu fazu natjecanja, smještene još u srpnju.

Tako će u grupi A, u Barceloni, zaigrati branitelj naslova svjetskog prvaka, Francuska, kao i Njemačka, Argentina, Tunis, Crna Gora te Brazil, dok će u Sevilli svoje snage odmjeravati momčadi skupine B, Danska, Makedonija, Island, Rusija, Čile te Katar. Srebrna momčad Eura 2012., Srbija, našla se u skupini C koja će svoje susrete igrati u Zaragozi, a u koju su ždrijebom još smještene reprezentacije Slovenije, Poljske, Koreje, Bjelorusije te Saudijske Arabije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.09.2012. u 20:09
    kauboji!?..zašto ne kravari ili čobani...bliže je hrvatskom izričaju
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.09.2012. u 14:22
    bas tako..zagrijavanje sve vise manje za spanjolce zadnje kolo
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.09.2012. u 13:58
    dobar raspored.. taman da iz utakmice utakmicu mozemo dizati formu za drugi krug natjecanja..
    Obrisan korisnik