Rukomet

Biegler naslijedio Wentu na klupi poljske reprezentacije

Zvonka Keliš • četvrtak, 13.09.2012.
Biegler naslijedio Wentu na klupi poljske reprezentacije
Foto: Kristijan Komarica

Poljska rukometna reprezentacija dobila je novog izbornika, naime, Bogdana Wentu na klupi će zamijeniti njemački trener Michael Biegler koji iza sebe ima dugogodišnje bundesligaško trenersko iskustvo, a koji bi Poljsku trebao voditi do neke od medalja na Europskom prvenstvu 2016. koje se održati upravo na poljskom tlu.

Poljska rukometna federacija za nasljednika Bogdana Wente na klupi poljske reprezentacije izabrala je Nijemca Michaela Bieglera koji iza sebe ima solidnu trenersku karijeru u Bundesligi, a kojeg je njegov učenik Stefan Kretzschmar svojedobno predložio i za nasljednika Heinera Brandta na klupi njemačke reprezentacije.

Nakon što su se u užem izboru već ranije našli njemački trener Biegler te domaći trener Jaroslav Cieslikowski konačna odluka o novom poljskom izborniku jednoglasno je donesena u nedjelju na sjednici Upravnog odbora nakon čega su uslijedili pregovori s Nijemcem, dok je Cieslikowski izabran za novog izbornika juniorske reprezentacije.

Biegler osim bundesligaškog trenerskog iskustva iza sebe ima i ono reprezentativno, naime, bivši vratar ujedno je bio i trener vratara Brazila, ali i pomoćni trener rukometne reprezentacije Njemačke u razdoblju od 1993.-1996. Zanimljivo je, također, kako će Nijemcu ovo biti drugi put u karijeri da će na poziciji trenera naslijediti Wentu, naime, u siječnju 2008. godine stigao je na klupu Magdeburga nakon što ju je nekoliko mjeseci ranije napustio upravo sada već bivši poljski izbornik koji se, pak, od poljske klupe oprostio nakon neuspješnih kvalifikacija za Olimpijske igre održanih u travnju u španjolskom Alicanteu.

Nakon Wente poljsku je reprezentaciju vodio trenerski duo Daniel Waszkiewicz - Damian Wleklak koji je Poljake s dvjema pobjedama nad Litvom odveo na Svjetsko rukometno prvenstvo u Španjolskoj na kojem će Poljska zaigrati u skupini C zajedno sa Srbijom, Slovenijom, Korejom, Bjelorusijom te Saudijskom Arabijom.

Glavna zadaća novog izbornika, bivšeg trener bundesligaša Magdeburga, Gummersbacha, Frisch Auf Göppingena i Grosswallstadta, bit će pripremiti poljsku reprezentaciju za odličan nastup i pohod na medalju na Europskom prvenstvu 2016. godine koje će se održati upravo na poljskim rukometnim terenima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.09.2012. u 14:11
    nema šanse. pa već sad im je roster debelo iznad 30 u prosjeku, a za 4 godine bit će za strao željezo. ipak oni nisu francuzi. a baš i nemaju neke perspektivne juniore.
    Obrisan korisnik