Rukomet

Iz Siscije poručuju: "Učinit ćemo sve da prođemo Austrijance"

Iz Siska:Branimir Korać • četvrtak, 13.09.2012.
Iz Siscije poručuju: "Učinit ćemo sve da prođemo Austrijance"

Rukometaše Siscije u subotu očekuje uzvratni dvoboj prvog kola EHF Europskog kupa s Innsbruckom. Na gostovanju u Austriji Siščani su upisali tijesan poraz 26:25, no poručuju kako vjeruju u svoje mogućnosti i prolazak u drugo kolo...

Hrvatski predstavnik u EHF Europskom kupu, RK Siscia, u subotu će pokušati izboriti prolazak u drugo kolo. Protivnik je austrijski Innsbruck, momčad koju su Siščani trebali pobijediti još na gostovanju, ali u završnici susreta su izgubili visoku prednost 24:18 i sada u Sisku moraju hvatati zaostatak.

Trener Siščana Josip Ražić vjeruje u prolaz svoje momčadi protiv protivnika koji je čvrst i nije za podcijeniti.

"Innsbruck nije loša momčad, već četiri-pet godina su na okupu, igraju obranu 3-2-1 kojom mogu stvoriti dosta problema. U ekipi imaju tri stranca, dvojicu igrača iz Srbije i na krilu Litavca, imaju i odličnog austrijskog reprezentativca na srednjem i one informacije koje smo o njima dobili su se pokazale točnima. Fizički su jako dobro pripremljeni, igraju tipičan austrijski rukomet i psihički su vrlo jaki. Nikada se ne predaju, svaku utakmicu mogu preokrenuti, a to su pokazali i protiv nas."

Bez Jurjevića tri tjedna

Uoči uzvrata s Innsbruckom, Siscia je ostala bez pouzdanog vanjskog igrača Tibora Jurjevića koji je zaradio upalu slijepog crijeva i neće ga biti neko vrijeme na parketu. Njegovim izostankom smanjila se rotacija, međutim u klubu vjeruju kako imaju dovoljno unutarnjih rezervi da se "pokrpaju" do eventualnog dolaska novog/novih igrača.

Međutim i oni imaju slabosti. "Nisu baš ekipa koja može rotirati i mijenjati plan igre. Drže se svoje igre svih 60 minuta, igraju stalno u istom ritmu i nemaju nešto s čim vas mogu iznenaditi. Stalno igraju tu 3-2-1 obranu, možda se ponekad samo malo pliće transformiraju, ali, zna se što se od njih može očekivati. Nisu za podcijeniti, ali mi idemo po prolaz. Tamo smo pali u zadnjih 15 minuta što je bilo stvar i opuštanja i grubih tehničkih pogrešaka. To ovdje ne smijemo napraviti", dodao je Ražić.

Najiskusniji igrač Siscije i sportski direktor kluba Tihomir Baltić predstavio je ovosezonsku momčad i napomenuo kako se ona još uvijek kompletira i postoji mogućnost dovođenja novih igrača.

"U odnosu na prošlu sezonu ostali smo bez Bjeliša, Tojčića koji je otišao u Katar i Kvesića, no došli su kao njihove zamjene Tomić iz Medveščaka, Kević iz Nexea i Bumbak iz Izviđača. Ekipa se još kompletira, još uvijek gledamo prema tržištu i tražimo još jednog lijevog vanjskog u ovisnosti o financijama. Želja nam je dovesti još jednog šutera s vanjskih pozicija koji bi nam podignuo kvalitetu", objasnio je Baltić.

Ražić je zadovoljan novim igračima koji su se dobro uklopili i predstavljaju pojačanje.

"Mislim da smo kompletne pripreme odradili jako dobro i u razgovoru s trenerima sam dobio potvrdu kako su nam ovo vjerojatno najbolje pripreme ikad. Spremni smo, novi igrači su se dobro i brzo uklopili i jako sam zadovoljan. Što se tiče novih igrača, s Tomićem smo dobili jako puno. Odličan je u oba smjera, ima veliki potencijal, a već je pokazao i protiv Innsbrucka kako će biti pojačanje. Kević je jako dobro poznato ime u našim rukometnim okvirima, svestran je igrač i igrač visoke kvalitete. Bumbak također nije nepoznanica, prošao je Zagrebovu školu i bit će nam od pomoći. Bilo bi jako dobro da do kraja prijelaznog roka (31. prosinac) riješimo pitanje još jednog vanjskog igrača jer nam nedostaje visine. Treba nam igrač od 190-195 cm koji je sposoban probiti obranu s vanjskih pozicija, posebno u situacijama pasivnog napada. Trenutno to nemamo, s Kevićem smo dobili raznovrsnost i dodatnu kvalitetu, ali tražimo još jednog jakog šutera", dodao je Siscijin trener.

Ulaz slobodan

Kao i dosadašnjih sezona, i ove sezone će ulaz na utakmice rukometaša Siscije biti slobodan. Stoga iz kluba pozivaju sve navijače da ih dođu podržati već u dvoboju protiv Innsbrucka koji je na rasporedu u subotu u 19 sati u Sportskoj dvorani Brezovica. U slučaju prolaza protiv Austrijanaca, u drugkom kolu Siscia bi za protivnika imala ukrajinski Dinamo Poltavu.

Odličnu utakmicu u Innsbrucku odigrao je Tomislav Nuić koji iz sezone u sezonu sve više raste i potvrđuje kvalitetu.

"Tamo smo izgubili dobivenu utakmicu, to nam se ne smije događati. Ipak, vjerujem da smo bolji od njih i da ćemo izboriti prolazak u drugo kolo. Nakon toga nas očekuje prvenstvo, prvi susret s Vidovcem i to će biti vrlo teško gostovanje. Vidovec ima dobru ekipu i sigurno neće biti lako. Opet ćemo napasti prvo mjesto u hrvatskom prvenstvu, a glavni konkurent u borbi za njega bi trebao biti ponovno Poreč koji nije puno mijenjao i ponovno je jak", kaže Siscijino krilo.

Recept za pobjedu protiv Innsbrucka zna Marko Kobetić koji također očekuje prolaz. "Trebamo samo igrati svoju igru i neće biti problema. Austrijanci nisu loša momčad, ali ako odigramo kako možemo i kako se od nas očekuje, prolaz ne bi smio doći u pitanje." Što se tiče naredne sezone u Premijer ligi i Kobetić vjeruje u borbu za prvo mjesto. "Mislim da liga nije slabije kvalitete, neke momčadi su izgubile, no neke su se pojačale i bit će kvaliteta tu negdje kao i prošle sezone. Još ima dosta nepoznanica i bit ćemo pametniji kada sve krene. Naravno, mi želimo ponovno prvo mjesto", dodao je Kobetić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.09.2012. u 17:41
    Trebali bi proći-protivnik im je po mjeri
    Obrisan korisnik