Košarka

Simon: "Nisam htio ići po bezveznim klubovima, a presudio je Repešin poziv"

Josip Piršljin • četvrtak, 13.09.2012.
Simon: "Nisam htio ići po bezveznim klubovima, a presudio je Repešin poziv"
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatski košarkaš Krunoslav Simon od ovog ljeta više nije član KK Zagreba. Odlučio se okušati u španjolskoj ligi igrajući za Unicaju u kojoj je trener Jasmin Repeša, a upravo je njegov poziv bio presudan za odlazak reprezentativca u Malagu.

Krunoslav Simon je posljednje vrijeme proveo u hrvatskoj reprezentaciji koja je igrala kvalifikacije za Europsko prvenstvo u Sloveniji sljedeće godine. Upisano je svih osam pobjeda, te se igrači mirno mogu okrenuti klupskim obvezama. Simon od ove sezone više ne trenira u Trnskom, već je preselio u španjolsku Malagu.

"Imao sam želju otići još ranije, ali ne pod svaku cijenu. Čekao sam dobru priliku jer nisam htio ići po bezveznim klubovima. Nije mi žao što sam donio takvu odluku", kazao je Simon koji će u Unicaji igrati zajedno s kolegom iz reprezentacije Lukom Žorićem.

"Olakotna okolnost je to što ću igrati zajedno s njim, ali i ostvarenje sna. Ipak, Žorić nije imao veliki utjecaj na moj dolazak u Unicaju. Presudio je poziv Repeše koji je rekao da me vidi u viziji momčadi", objasnio je Simon.

27-godišnji košarkaš nada se kako će se brzo prilagoditi novoj ekipi, a s Unicajom želi ostvariti zapažene rezultate: "Želja mi je da se osvoji sve što se može, ali to možda i nije realno. Nadam se da ću imati važnu ulogu u momčadi i da ću pomoći oko ostvarenja dobrog rezultata."

Simon se za kraj osvrnuo i na netom završene kvalifikacije za Eurobasket, te izrazio svoje nezadovoljstvo određenim stvarima: "Stvorila se atmosfera da nitko ništa ne valja jer su izostali neki važni igrači. Završili smo s osam pobjeda, ali ispalo je kako to nije neki rezultat i da smo svi 'poluigrači'. No, kad se svi okupimo vjerujem da će jedina momčad kojoj ne možemo ništa biti Španjolska jer se s ostalima možemo nositi", zaključio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.09.2012. u 09:21
    po meni, bolje da su platili 200 tis eura i doveli bojana, umjesto simona za džabe... ovo ima ih boljih od nas je stav, da je najbolje da ostane doma i gleda na tvu... šta će bezveze umarati.. idem ja umjesto njega, pa ću bar izaći s 5 faula vani.. simon je još mlad i može napredovati, makar... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.09.2012. u 09:21
    :))
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.09.2012. u 09:21
    :))
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.09.2012. u 01:13
    on kaze nebi iso po bezeznim klubovima kao da je on nekakav igrac hahahaha,sta si on dopusta
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.09.2012. u 00:12
    Pravi sportaš ne bi smio ni amerima priznat da su bolji, a ne Španjolcima koji istina jesu klasa iznad ostalih u europi, ali ipak mislim da su daleko od nepobjedivih, pogotovo zato jer su oni svoj vrhunac prošli
    Obrisan korisnik