Nogomet

Luiz Felipe Scolari dobio otkaz u Brazilu

Mišo Gulić • petak, 14.09.2012.
Luiz Felipe Scolari dobio otkaz u Brazilu
Foto: Dejan Popek

Deveti poraz u 13 odigranih susreta bio je previše za čelnike brazilskog Palmeirasa, stoga su izlazna vrata kluba pokazali svom treneru Luizu Felipeu Scolariju...

Kap koja je prelila čašu čelnicima Palmeirasa, ali i većem broju navijača, bio je poraz od Vasco da Game od 3:1, zbog kojega je slavni brazilski klub skliznuo sve do pretposljednjeg mjesta na tablici nakon 24 odigrana kola.

U službenom klupskom priopćenju, objavljenom na klupskim stranicama, između ostaloga stoji: "Nakon sastanka u četvrtak poslijepodne, na kojem su sudjelovali predsjednik kluba, sportski direktor i tehnički odbor, jednoglasno je odlučeno da se raskine ugovor Kluba i trenera Luisa Felipea Scolarija. Također, klub je napustiti i njegov pomoćnik Flavio Murtosa."

Scolari je svoj trenerski zenit dosegnuo 2002. godine kada je s reprezentacijom Brazila došao do naslova svjetskih prvaka, na turniru koji se igrao u Južnoj Koreji i Japanu.

Ubrzo nakon toga preuzeo je portugalsku izabranu vrstu, okitio se naslovom viceprvaka Europe 2004., a na toj poziciji ostao je sve do 2008. godine, kada preuzima klupu Chelseaja gdje se zadržao tek jednu sezonu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Falcao 914.09.2012. u 16:18
    Aj barem je osvojia Brazilski kup
    Falcao 9