Nogomet

Štimac: "Izgledali smo skladno, dinamično i opasno"

Mišo Gulić • petak, 14.09.2012.
Štimac: "Izgledali smo skladno, dinamično i opasno"
Foto: Kristijan Komarica

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Igor Štimac odbacio je napise dijela medija da je s Vedranom Ćorlukom imao vrlo neugodan razgovor nakon što mu je branič priopćio da nije u stanju nastupiti u susretu s Belgijom.

Tetive Vedrana Ćorluke sve češće i sve više prave problema, a razlog je to zbog kojeg je bio primoran van igre izaći u susretu s Makedonijom te poslije propustiti kompletan dvoboj s Belgijom. Iako su kuloari brujali o svađi s Igorom Štimcem, izbornik to opovrgava.

"Vijest da Čarli neće igrati dobio sam od naše liječničke službe uoči ručka. Dan prije sugerirao sam Vedranu da bi možda trebao preskočiti posljednji trening i sačuvati se za utakmicu. Odgovorio mi je da on uvijek voli probati dan ranije, na taj način najbolje može procijeniti je li spreman. Trenirao je i rekao da se osjeća spremnim, ali ipak smo ostavili prostora da odluku donese na dan utakmice", pojasnio je Štimac situaciju s Ćorlukom, kako prenosi službena stranica HNS-a.

Izbornik je potom i pojasnio što se događa u utorak kada je pala konačna odluka da pouzdani stoper ipak neće nastupiti: "U utorak je Ćorluka rekao da osjeća bolove i složili smo se da ne treba riskirati. Ne bi bilo korektno niti prema klubu koji ga skupo plaća da se u Moskvu vrati ozlijeđen. Zahvalio sam mu na odličnoj utakmici protiv Makedonije i rekao Schildenfeldu da se pripremi. Naš je razgovor protekao u apsolutno korektnom tonu."

Posebnu "pažnju" Štimac je dobio i zbog uvrštavanja mladog Josipa Radoševića, na što je rekao: "Svaki nogometaš u njegovoj dobi ili koži sanja takvu priliku. Ako je pravi, on će je prihvatiti, a ne odbaciti. Naravno, za ovu je odluku trebalo hrabrosti, ali ne slažem se s onima koji tvrde da je bila prerizična jer su stvari zapravo vrlo egzaktne. Kao prvo, poznajem Josipa, njegov karakter i zrelost. Iako je navršio osamnaest, on je prema svemu što pokazuje 25-godišnjak."

"U igračkom smislu, za Belgiju mi je trebala promjena, dinamičniji i eksplozivniji igrač od Vukojevića jer Belgijci na tom dijelu terena imaju puno vižljastih, hitrih igrača. Radošević je, inače, igrač koji najbolje od svih u kadru odnosi čiste lopte. Protiv Belgije ih je oduzeo sedam. Statistika kaže da Vukojević protiv Makedonije nije oduzeo niti jednu, skrivio je osam prekršaja i riskirao drugi žuti karton. I unatoč tim pokazateljima nije odigrao lošu utakmicu, dobro se nosio s Pandevom koji je izraziti individualac", dodao je.

Bod iz Belgije generalno je ocijenjen uspjehom, a evo kako je izbornik vidio treću najskuplju reprezentaciju na svijetu: "U kontekstu te famozne Belgije čiji igrači vrijede stotine milijuna eura, recite, koliko su nam šansi stvorili? Osim one situacije kada je Šimunić očistio s crte, niti jednu. Dopustili smo svjesno Belgiji da dominira kroz posjed lopte, ali smo u svakom trenutku izgledali dinamično, skladno i opasno. Imali smo bolje prilike i na kraju mogli dobiti utakmicu.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Hrvoje199015.09.2012. u 00:45
    a da vi malo sagledate stvari realno?pa npr. shvatite da kolko god uzimali zdravo za gotovo "floskulu" da danas svi igraju nogomet, da je ona brutalno precizna i točna. da se jedna Španjolska muči do zadnje minute s gruzijon, koja je nama zadavala muke, i smijali ste se svi tad Biliću koji je... [više na forumu]
    Hrvoje1990
  • Obrisan korisnik14.09.2012. u 23:35
    na kojim je ovaj drogama?i ovo Radošević u prvoj postavi - ne ponovilo seneka mali samo nastavi naporno radit i možda jednog dana dospije do repke, ali još je daleko od te razinezašto ne zove Jajala? spejs šatl u odnosu na...
    Obrisan korisnik
  • crveni0914.09.2012. u 21:41
    koji je ovo lažov,je li moguće da neko pije ovu priču "skladno, dinamično i opasno"?
    crveni09
  • Obrisan korisnik14.09.2012. u 20:19
    Nismo se mi 'uhvatili' Radoševića nego ga se bez pokrića diže u nebo. Da slušaš samo subjektivne komentare rekao bi da se rodio novi, malo bolji Vieira. Meni drago ako je mali pola igrača kao što tvrdite ali ohladite malo... nije odigrao ništa posebno. Nije zeznuo ali zbilja... Modrić je imao duplo... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.09.2012. u 20:09
    Ne znam što ste se uvatili Radoševića ako nastupi još jednom za Hrvatsku očekujem kolektivna samoubojstva u sjevernom dijelu Hrvatske. Zakasnio je pola sekunde u blok big deal. Iako mislim da bi Calello bio bolji igrač trenutno za tu poziciju.
    Obrisan korisnik