Nogomet

Primera u znaku sudara Rakitića i Modrića, Klasnić ipak bez debija u Mainzu

Sportnet • petak, 14.09.2012.
Primera u znaku sudara Rakitića i Modrića, Klasnić ipak bez debija u Mainzu
Foto: EPA

Vikend ogledi u ligama petice proteći će, barem iz hrvatskog kuta gledišta, u sjeni dvoboja Rakitićeve Seville i Modrićevog Real Madrida, ali ljubiteljima dobrog nogometa na rasporedu je još cijeli niz velikih utakmica...

Engleski predstavnici u Ligi prvaka svoje prvenstvene obveze odradit će u subotu. Branitelj europskog naslova Chelsea gostuje kod QPR-a, a zanimljivo je da u postavama neće biti ozlijeđenih Antona Ferdinanda i Johna Terryja, koji su prošlog listopada na Loftus Roadu izmjenjivali ne baš ugodne riječi. United bi, iako postoji mogućnost da bude bez Van Persieja i Kagawe, trebao pobijediti Wigan na Old Traffordu.

Michael Owen mogao bi debitirati za Stoke City u domaćem ogledu protiv Cityja, a aktualni korak ide na Britanniju s neugodnim podsjetnikom da su dva međusobna ogleda završila 1:1 i da su Građani oba puta morali hvatati zaostatak. Arsenal pak dočekuje Southampton, koji bez obzira na atraktivan stil igre jedini u ligi nema ni boda na svojem kontu. Sunderland i Liverpool i dalje nemaju nijednu pobjedu, a na Stadionu svjetla obje bi momčadi mogle jurnuti po prvu.

U derbiju kola Everton će pokušati produžiti svoju sjajnu domaću formu protiv Newcastlea. Moyesova momčad na Goodison Parku ima šest pobjeda u nizu, a sigurno je da žele svoj stadion zadržati neosvojivom tvrđavom. Andre Villas-Boas u Readingu će testirati svoja pojačanja dovedena pred kraj prijelaznog roka u potrazi za prvom pobjedom Tottenhama.

Sevilla vs Real Madrid, Ivan Rakitić vs Luka Modrić. Derbi susret četvrtog kola španjolske Primere kojeg će, iz hrvatske perspektive, obilježiti spomenuti dvojac. Real je nakon usporenog starta pronašao dobitnu kombinaciju, dok Sevilla nakon dva remija traži povratak na pobjedničke staze. Nešto ranije Barcelona će potvrdu sjajne forme tražiti kod Getafea koji je prije dva kola šokirao Real, a mogu li do nove senzacije, tek treba vidjeti.

Trojka koja na kontu ima sedam bodova, Mallorca, Malaga i Rayo Vallecano, nastavak uspješnog niza tražit će protiv Osasune, Levantea i Atletico Madrida čiji je napadač Falcao u životnoj formi, stoga se i ne može smatrati baš dobrim ždrijebom. Korak iza nalazi se Valladolid koji će poraz od Baskijaca u prošlom kolu pokušati nadoknaditi doma u srazu s Real Betisom i tako potvrditi da uvodne pobjede nisu bile plod slučajnosti.

Svakako će trebati popratiti može li Valencija do prve prvenstvene pobjede. Njoj u goste dolazi Celta koja je u prošlom kolu nakon dva poraza pobjedom uspjela djelomično popraviti situaciju, jednako kao i Athletic Bilbao koji mora u goste Espanyolu na čijem kontu još uvijek nema bodova. Prve bodove tražiti će i Granada kojoj u goste dolazi neporaženi Deportivo.

U treće kolo njemačkog nogometnog prvenstva s vrha ulaze Bayern i Eintracht, jedine dvije momčadi koje su u uvodnih 180 minuta uzele maksimalnih šest bodova. Heynckesovi nogometaši, među kojima je Mario Mandžukić upisao već dva prvenstvena pogotka, u subotu na Allianz Areni dočekuju Mainz. Debi je zbog ozljede morao odgoditi novi igrač gostiju, Ivan Klasnić. Eintracht u posljednjoj utakmici kola na svom terenu igra protiv Hamburžana, a za momčad HSV-a kandidiraju i Ivo Iličević i Milan Badelj, kao i povratnik Rafael Van der Vaart.

Aktualni prvak Njemačke, Borussia iz Dortmunda, ugostit će čvrsti i uvijek neugodni Bayer iz Leverkusena. Apotekari su startali pobjedom i porazom, a Kloppove trupe ne žele već na početku natjecanja stvoriti veći zaostatak za Bavarcima. Spremni će biti i Götze i Reus, kao i hrvatski strijelac iz Bruxellesa Perišić, a trener žuto-crnih kaže: "Bayer je vrlo dobar, bit će nam teško. Moramo se itekako potruditi".

Olićev i Lakićev Wolfsburg već u petak ide na noge Augsburgu, a dobar će start u međusobnom okršaju pokušati opravdati Borussia iz Mönchengladbacha i Nürnberg. U potrazi za prvom bodom još su Stuttgart, koji pred svojom publikom igra protiv novog prvoligaša Fortune iz Düsseldorfa, te Hoffenheim, koji mora u goste Freiburgu.

Talijanski prvoligaši se vraćaju natjecanju u Serie A nakon što im je reprezentacija s četiri boda iz dvije utakmice krenula u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Na redu je treće kolo, a stopostotni će i dalje pokušati ostati Juventus, Napoli i Lazio. Sampdoria bi također bila u tom društvu da nije kažnjena bodom minusa.

Aktualni prvak gostuje na stadionu Luigi Ferraris gdje ga čeka Genoa koja je sa solidnih tri boda ušla u prvenstvo. Bit će to priprema Conteu za veliki obračun u Ligi prvaka sljedeći tjedan protiv Chelseaja u Londonu. Milan je na krilima Pazzinija u prošlom kolu svladao Bolognu i upisao prve bodove, a isto će željeti napraviti i na San Siru protiv Atalante koja se nalazi u minusu. Svoj prvi gol u ligi Vukušić će tražiti protiv Sampdorije, a Budan prvi u sezoni protiv Cagliarija.

Stramaccionijev Inter igra posljednju utakmicu kola u nedjelju navečer kada gostuje u Torinu, ali ne kod Stare dame već kod novog prvoligaša. Prije dvoboja s Tottenhamom u sklopu prvog kola Europske lige Lazio će morati odraditi put u Veronu, a Roma će ohrabrena velikom pobjedom protiv Intera jurišati na nove bodove protiv Bologne na Olimpicu.

Nakon reprezentativne pauze peto kolo Ligue 1 na Parku prinčeva otvorit će PSG i Toulouse svojevrsnim derbijem dosada neporaženih momčadi. Momčad Carla Ancelottija u prošlom je kolu ostvarila svoju prvu pobjedu na Grand Stade Lille Metropoleu i hvatat će nove bodove za priključak s vodećim Marseilleom.

Didier Deschamps i OM krenuli su vrlo dobro, jedini su stopostotni, a ovog kola očekuje ih gostovanje kod Nancyja u nedjelju. Zanimljiv će biti sraz Valenciennesa i Bordeauxa na Hainautu, a susjedski derbi Bretanje odigrat će Rennes i Lorient. Inače, stadion Rennesa nalazi se na cesti prema Lorientu, stoga i nosi ime – Stade de la Route de Lorient.

Lyon našeg Dejana Lovrena dočekuje Ajaccio, a hrvatski reprezentativac će konkurirati za sastav Remija Gardea. Nakon četiri uzastopna poraza, nogometaši Sochauxa ni u ovom kolu nemaju lak zadatak, put ih vodi u Saint-Etienne, gdje će odmjeriti snage sa Zelenima Christophea Galtiera. Do svoje prve pobjede pokušat će doći Evian protiv Bastije te novi prvoligaš Troyes kod kuće u srazu s Lilleom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.09.2012. u 22:24
    jao što me razočara sportnet, pa desamp je selektor francuske
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.09.2012. u 11:24
    Obavijest za Sportnetov team : Didier Deschamps nije više trener OM-a već Trikolora, a Om trenira Elie Baup.
    Obrisan korisnik
  • casio11114.09.2012. u 20:40
    Piši kako očeš, samo nemoj pisat gluposti.
    casio111
  • Obrisan korisnik14.09.2012. u 19:52
    vrhunsi Vam je ova modrić. oprostite na pitanju: kakva su pravila na ovom portalu, o pisanju i svemu,jesu stroga, moram li govorit književno na hrvatski ili mogu govoriti bosanskim. hvala vam!
    Obrisan korisnik