Zimski sportovi

"Mnogi klubovi u Europi, ali i u NHL-u, mogu samo sanjati o takvom uspjehu"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 17.09.2012.
"Mnogi klubovi u Europi, ali i u NHL-u, mogu samo sanjati o takvom uspjehu"
Foto: Aldo Šuran

Utakmicama hokeja na ledu u pulskoj Areni posvećena je pažnja i izvan granica Hrvatske i EBEL-a, pri čemu Medveščakov projekt dobiva samo komplimente...

Porazom od Olimpije i pobjedom nad Vienna Capitalsima hokejaši Medveščaka zaključili su Arena Ice Fever u Puli. Pustolovina selidbe hokeja u rimski amfiteatar naposljetku je uspješno okončana, usprkos velikim problemima u petak.

"Samo zato što je NHL ušao u lockout ne znači da nije bilo utakmica vrijednih spomena. Pula i tamošnji 2000 godina star rimski amfiteatar ugostili su vlastite dvoboja, a prva je zvijezda bilo poprište događaja. Kako nadmašiti utakmicu u amfiteatru?", piše CBS u svom komentaru.

Službene stranice IIHF-a donose vrlo opširnu priču u Medveščakovim radovima u Puli te podsjećaju na veliku popularnost hrvatskog predstavnika u EBEL-u.

"Ova je utakmica bila povijesna, nikad prije hokej nije igran u takvom antičkom okruženju. Utakmice u Puli predstavljaju još jedan marketinški uspjeh kluba koji se vratio iz dva desetljeća amaterizma. Medveščak je postao priznata marka unutar i izvan Zagreba, unatoč konkurentima iz nogometa, košarke i rukometa, sportovima koji su ukorijenjeni u Hrvatskoj. Mnogi klubovi u Europi, ali i u NHL-u, mogu samo sanjati o takvoj transformaciji i uspjehu", stoji između ostaloga u tekstu.

U nedjeljnom izvještaju na službenim stranicama EBEL-a ističe se kako su "Hrvati uspjeli slaviti u ovom povijesnom događaju, a Vienna Capitalsi su kao austrijski predstavnici mogli uživati u utakmici unutar antičkog amfiteatra".

Medveščakove su utakmice ispraćene i na stranicama KHL-a, druge najjače lige na svijetu, pogotovo u svjetlu najave da će zagrebački klub naredne sezone ući u to ugledno društvo.

"Hrvatska je svjedočila do sada neviđenim scenama. Utakmice na otvorenom više nisu iznenađenje, ali sve ih je nadmašio trodnevni festival hokeja u rimskom amfiteatru. Time je narušen i stereotip hokeja kao zimskog sporta, a zapanjujuće hrabra ideja Medvjeda donijela je veliki uspjeh. Navijači su stigli iz cijele Europe, a novinari iz cijelog svijeta. Za Hrvatsku, to je zapravo čudo".

"Nakon susreta u Puli, Medveščak je još jednom pokazao ozbiljnost svojih namjera, a izgledi za ulazak u KHL sve su realniji", piše.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.09.2012. u 18:42
    Tko je smislio tu ideju treba mu medalju dat
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.09.2012. u 18:27
    ZIG ZAG :))
    Obrisan korisnik