Nogomet

Kelava: "Nije to bila moja najbolja partija, a ovaj poraz neće pokolebati Dinamo"

S Maksimira:Borna Rupnik • srijeda, 19.09.2012.
Kelava: "Nije to bila moja najbolja partija, a ovaj poraz neće pokolebati Dinamo"
Foto: Davor Sajko

Ivan Kelava prometnuo se u jedno od prvih imena susreta Dinama i Porta. Nažalost, ne samo po dobrome, čega je i sam svjestan, a opisao je i što se sve dogodilo kod prvog pogotka...

Dinamov vratar ponovno je u Ligi prvaka morao po lopte u svoju mrežu. Gosti iz Porta nadjačali su Modre 2:0, a Ivan Kelava ponudio je nekoliko dobrih obrana, ali i nekoliko pogrešaka i loših ispucavanja, uključujući i jedan kardinalan propust nedugo prije vodećeg pogotka Portugalaca.

"Nikako ne mogu biti zadovoljan nakon poraza. Bilo je teško, a u drugom smo poluvremenu odigrali bolje nego u prvom, kada smo imali crnu rupu u kojoj su nam se dogodile i neke veće pogreške. Šteta što smo primili pogodak na samom kraju poluvremena", izjavio je Kelava poslije utakmice.

"Ovo nije bila moja najbolja partija. Ispričavam se suigračima. Kod drugog gola me lopta pogodila u ruku, ali da smo do poluvremena izdržali s 0:0, možda bi se stvari drugačije razvile. Ipak, Porto ne vrijedi slučajno toliko koliko vrijedi, prepuni su reprezentativaca i imaju jaču ligu. Oni svaki vikend igraju ovakve utakmice i imaju europsko iskustvo".

Poigravanje s loptom ispred Jacksona Martineza moglo ga je skupo koštati: "Nisam ni ja znao što bih, ispucati je iz prve ili smiriti, a u tom razmišljanju se dogodila i ta greška. Međutim, Tonel me izvadio".

"U nastavku akcije lopta je opet došla do mene, ja sam je izbio, nakon čega je došao Portov prodor po desnoj strani. Tada sam napravio ono što sam mislio da je najbolje, ali loptu nisam mogao uhvatiti. Nisam vidio da je Šimunić iza mene, a posebno mi je žao što smo na snimkama vidjeli da se Lucho Gonzalez i inače nalazi u tim pozicijama i posprema takve golove", pričao je Kelava opisujući jedan od ključnih trenutaka susreta.

Brojne povratne lopte svojih suigrača bile su rezultat odnosa snaga na terenu, kaže: "U nedostatku drugih rješenja, to je posljedica toga što nas je Porto visoko stisnuo. Suigrači su mi tražili lakša rješenja, neke od tih lopti nisu bile najbolje, na slabiju nogu".

"Treba dići glavu. Ovaj poraz neće pokolebati Dinamo. Sve u svemu, solidno smo odigrali utakmicu i treba se okrenuti Rijeci i Kupu", zaključio je Ivan Kelava, koji nije želio komentirati odaziv navijača na Maksimiru.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.09.2012. u 10:20
    uopće ne znam zašto rasprava, kelava je odličan mladi golman sa fantastičnim refleksima ali igra nogom mu je katastrofa, a najveća mana je da ne daje sigurnost svojoj obrani
    Obrisan korisnik
  • simba_m19.09.2012. u 09:14
    Krajnje je vrijeme da Kelava nauči igrati nogomet. Ne možeš biti dobar golman ako ne znaš igrati nogama. Ako ne ide drugačije nek cijeli trening uči ispucavanje lopti i tako dok ne nauči. Ili tražiti boljeg... A ne da se svi smiju kad prema njemu ide lopta.
    simba_m
  • Obrisan korisnik19.09.2012. u 08:56
    Teško je 90 minuta se braniti i ne napraviti grešku. Nitko ne spominje greške igrača u polju, nego samo golmana. Ne branim Kelavu, ali koliko srca su pokazali dinamovci na terenu (osim obrane) dobro su i prošli. Na slijedećoj utakmici LP stanite još 5 m dalje od igrača i svako malo vraćajte Kelavi.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.09.2012. u 08:43
    Imam osjećaj da Kelavi svaki put iskoči zglob kad ispucava
    Obrisan korisnik
  • Dinaminjo19.09.2012. u 07:25
    Greška je kriviti Kelavu.. Pa dečku su valjda 10 puta u poluvremenu vraćali lopte jer nisu imali drugog rješenja.. Vrlo je malo golmana na svijetu koji u takvoj situaciji nebi pogriješili na ovaj ili onaj način.. To je greška cijele momčadi, veznog reda i na kraju krajeva trenera.
    Dinaminjo