Nogomet

Tonel: "Dinamo je odigrao dobro, a prostor za napredak je u realizaciji"

S Maksimira:Borna Rupnik • srijeda, 19.09.2012.
Tonel: "Dinamo je odigrao dobro, a prostor za napredak je u realizaciji"
Foto: Davor Sajko

Portugalac Tonel odigrao je dobru utakmicu protiv svojih sunarodnjaka, a Josip Pivarić uvjeren je kako Dinamo u drugom kolu može ponuditi partiju koja će donijeti i bolji rezultat...

Dinamo i Porto odigrali su na Maksimiru jednu od utakmica prvog kola Lige prvaka, a stoperu hrvatskog prvaka Tonelu bio je to susret sa sunarodnjacima.

"Bila je to posebna utakmica za mene, ipak sam Portugalac, ali ja sam od prvog sučevog zvižduka bio koncentriran na to kako pomoći svojoj momčadi", izjavio je Tonel.

Slaže se kako je prvi pogodak Porta usmjerio vodu na gostujući mlin: "Mislim da je Dinamo odigrao dobro. Vodstvo Porta 1:0 olakšalo im je posao i mogli su pokazati što znaju. Dominirali su prvim poluvremenom, ali kontrolirali smo ih, gotovo cijelo poluvrijeme nam nisu stvorili pravu šansu".

"I mi smo, poput Porta, u cijeloj utakmici imali dvije do tri prilike. Međutim, mi nismo zabili, ali oni su zabili dvaput. Prostor za Dinamov napredak je upravo u tome, u realizaciji", istaknuo je portugalski stoper poslije utakmice.

Lijevu je stranu obrane pokrivao mladi Josip Pivarić, koji vjeruje da su Modri možda mogli i do boda da nije bilo pogotka netom prije poluvremena: "Porto je jedna druga dimenzija. Žalostan sam, ne mogu biti sretan i zadovoljan kada izgubim makar sam svjestan da su bolji i da im se teško može parirati. Porto je jedna od deset najboljih momčadi Europe".

"Žao mi je što smo primili onakav pogodak u zadnjim minutama prvog poluvremena. Da nismo primili taj pogodak, utakmica bi bila drugačija. Portu bi postajalo sve gore jer su oni tu tražili taj pogodak i očekivali su tri boda. S 0:0 njima bi ulazila voda u uši, možda bi i griješili, a ovako su mogli zaigrati opušteno", kaže.

Dinamo će ipak moći, pa i morati bolje, počevši s gostovanjem kod svog ukrajinskog imenjaka: "Griješili smo mi, ali na to nas je protivnik tjerao. Oni stoje jako blizu i ne ostavljaju prostora. Možemo mnogo toga naučiti iz ove utakmice i možemo se bolje postaviti u Kijevu".

"Nije jednostavno prebacivati se iz domaćih natjecanja na europska, ali pripremamo se za to svaki dan, i na treninzima, i psihički, i kod kuće. Znamo protiv koga igramo, razmišljamo o tome i živimo za to", zaključio je Josip Pivarić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.09.2012. u 11:55
    vjerojatno ste imali 6-7 piva u sebi i trbušine vam vise preko remena i od osnovne škole niste potrčali više nego li preko zebre ...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.09.2012. u 10:51
    odigrali dobro!?!?! Gledao sam utakmicu u društvu 30 ljudi i svi su pucali od smjeha na kriva dodavanja i sl. a da o Kelavinim bravurama ne pričamo! Pa kako je onda kad odigraju loše???
    Obrisan korisnik