Nogomet

Lucho Gonzalez: "Pokazali smo da znamo kako se igra u Ligi prvaka"

Mihaela Bradovski • srijeda, 19.09.2012.
Lucho Gonzalez: "Pokazali smo da znamo kako se igra u Ligi prvaka"
Foto: Dejan Popek

Porto odnosi vrijedna tri boda s gostovanja u Zagrebu i otvara nastup u Ligi prvaka pobjedom. Dinamo se borio, pokušao je zagorčati život daleko renomiranijem protivniku, ali kvaliteta je bila na strani Portugalaca...

Nakon pobjede u Zagrebu, igrači Porta bili su vrlo zadovoljni. Redom su isticali kako su odigrali jako dobru utakmicu i kako su zadovoljni početkom ovosezonskog izdanja Lige prvaka.Posebno su zadovoljni bili strijelci Lucho Gonzalez i Steven Defour.

Argentinac Gonzalez je načeo Dinamovu mrežu u završnici prvog poluvremena i otvorio Portu put prema pobjedi. "Zadovoljan sam svojom igrom, ali moramo govoriti o momčadi. Odigrali smo veliku utakmicu kao momčad i pokazali da znamo kako se igra u Ligi prvaka."

Gonzalez je istaknuo i igru Portove obrane na čelu s vratarom Heltonom. Smatra kako je defenzivni dio momčadi odradio veliki posao.

"Bili smo jako dobri obrambeno i Helton je imao puno velikih obrana koje dokazuju da je vrhunski vratar. Vrlo je važno da smo na svim dijelovima terena jako dobro pripremljeni za odličan rezultat."

Njegovo zadovoljstvo pobjedom dijelio je i belgijski reprezentativac Steven Defour koji je drugim pogotkom završio priču i pokopao nade Dinama u povratak.

"Upisali smo prvu pobjedu u Ligi prvaka i to je vrlo važno. Ovo je bila naša sjajna utakmica i velika pobjeda za Lucha. Tek ćemo vidjeti koliko će nam ovi bodovi značiti", tvrdi Belgijac.

Defour je u prvih 11 ušao umjesto Brazilca Fernanda koji zbog ozljede nije niti putovao u Zagreb, a Defour je pokazao kako je više nego dobra zamjena za njega.

"Fernando je odličan, ima visoku kvalitetu, ali imam i ja svoje pluseve. Mislim da sam odradio odličnu utakmicu, uostalom postigao sam i gol. Vidio sam da je golman na zemlji i nije mi bilo teško. Treba svakako spomenuti i da Dinamo nije izgubio utakmicu više od pola godine, to dodatno pokazuje kako smo dobro odigrali i koliko je važna ova pobjeda", dodao je Defour.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.09.2012. u 14:03
    dinamo nije momčad za Ligu prvaka opet boda neće uhvatit. Neka jednu domaču utakmicu padne kiša neće bit na stadionu 200 ljudi. Porto je igrao točno koliko mu treba da uzme 3 boda a to rade velike ekipe.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.09.2012. u 13:26
    bome jeste:)
    Obrisan korisnik