Nogomet

"Porto je kontrolirao zbivanja, a Lucho Gonzalez ne oprašta pogreške"

Borna Rupnik • srijeda, 19.09.2012.
"Porto je kontrolirao zbivanja, a Lucho Gonzalez ne oprašta pogreške"
Foto: Dejan Popek

Strani mediji, uključujući i one portugalske, složni su u ocjeni da je Porto potpuno zasluženo odnio bodove iz Maksimira, a Dinamu priznaju čvrstu obranu u prvom i dobru borbu u drugom poluvremenu...

"Pobjedničko otvaranje Porta", sažetak je portugalske A Bole nakon slavlja momčadi Vitora Pereire u Zagrebu protiv Dinama (2:0).

Strijelci su bili Lucho Gonzalez i Steven Defour. "Lucho Gonzalez ne oprašta pogreške, a Defour je spretnim dodirom svladao Kelavu i okončano akciju Atsua", opisuje taj portugalski list.

O Jogo je naglasio kako se slavlju Porta u prvom kolu Lige prvaka nema što prigovoriti: "Porto je na najbolji način ušao u natjecanje. Imao je kontrolu, ali je teško stvarao prilike. Dinamo je dobro reagirao u nastavku, a Pereira je pogodio s izmjenama. Porto je zasluženo pobijedio i položio prvi ispit nakon odlaska Hulka, čak i bez najbolje partije Jamesa Rodrigueza".

"Steven Defour zapečatio je odličan start Porta u skupini A, pogotkom za 2:0 u pobjedi kod Dinama na otvaranju Lige prvaka. Sastav Vitora Pereire tako je ostao neporažen u svim utakmicama još od poraza od Benfice u ožujku", ističu službene stranice Fife.

Prvi poraz Ante Čačića na klupi Dinama naglašen je i na stranicama Europske nogometne federacije: "Dinamo je 33 utakmice bio bez poraza, nakon što je Čačić zamijenio Jurčića, ali su Gonzalez i Defour osigurali pobjedu Portu usprkos pokušajima domaćina pri kraju susreta".

"Dinamovi su energični pokušaji u drugom poluvremenu rezultirali šansama, a Čačić sada mora podići igrače prije gostovanja u Kijevu", stoji u tekstu.

"Portugalski je prvak osigurao relativno rutinsku pobjedu u glavnom gradu Hrvatske. Porto je kontrolirao zbivanja tijekom večeri, ali mučio se s kapitaliziranjem svoje nadmoći. Na kraju su zadržali prednost, ali trebat će im znatno bolja predstava protiv PSG-a", piše Goal.com u svom izvještaju utakmice.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.09.2012. u 14:35
    @luanti: pod srcem vjerojatno misle na trku, to bar ja podrazumijevam. ak nema trke nema tog mozga i tehnike koja te može spasit poraza. lijepi primjeri su bate prije tri sezone, anorthosis, apoel. naši igrači imaju krivu filozofiju usađenu i tu nema pomoći. dovoljno je pogledati tekmu juniora... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.09.2012. u 14:15
    Lani ste govorili da ćete biti 2 u grupi iza Real Madrida u ovo doba pa svi znamo kako je završilo.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.09.2012. u 14:13
    Odličan komentar i usporedba.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.09.2012. u 13:34
    čini se da nam hrvatski nogomet postaje polako ko rukomet...... liga se igra u svrhu samo jednog kluba i to je to..... a ovi drugi nek kupe mrvice sa poda......... i onda se čude šta ih dođe gledat 5 iljada ljudi na utakmicu u lp.......... sramote cilu hrvatsku.... a šta će im tek ibro i ekipa... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.09.2012. u 13:07
    ajde pacak sta vise cekas objavi kolumnu :))))))
    Obrisan korisnik