Zimski sportovi

Video: Rick Nash završio kod Thorntona, Anže Kopitar kod brata Gašpera

Ivan Dominik • srijeda, 19.09.2012.
Video: Rick Nash završio kod Thorntona, Anže Kopitar kod brata Gašpera
Foto: Ivan Dominik

Nastavljaju se odlasci iz najjače hokejske lige svijeta, NHL-a, u Europu, naravno samo za ponajbolje igrače lige. Čini se kako je bogata Švicarska postala obećana zemlja za Kanađane, kojih je sve više u ponajboljim tamošnjim klubovima, dok se u ostale lige i zemlje u pravilu vraćaju samo domaći igrači...

Već treći dres u posljednjih godinu dana odjenut će vrhunski kanadski reprezentativac Rick Nash. Nakon što je ovog ljeta iz Columbus Blue Jacketsa u "tradeu godine" i hokejaškoj verziji Modrićeve trakavice prešao u velebne NY Rangerse, zbog lockouta je Nash napustio i Veliku jabuku te potpisao za švicarski Davos.

U NLA ligi je prvi izbor drafta 2002. godine, olimpijski pobjednik iz Vancouvera te svjetski prvak, već igrao tijekom prestanka rada u NHL-u 2004./2005. godine kada je izgubljena cijela sezona u NHL-u. Sada se Kanađanin ponovo vratio u Davos, a partner u napadu bit će mu kolega iz reprezentacije i igrač s kojim je prije osam godina također zajedno igrao u Davosu, Joe Thornton, koji se put Švicarske zaputio nešto ranije.

Švicarska je, izgleda, postala "obećana zemlja" za Kanađane iz NHL-a pa je tako nakon igrača San Jose Sharksa, Thorntona i Demersa, a sada i Rangersovog Nasha, još jedan Shark odlučio doći u NLA ligu. Odlični mladi ofenzivac i veliki strijelac Logan Couture potpisao je, kako je bilo i najavljivano, za švicarski Geneve-Servette. Poslije njega je i dugogodišnji kanadski reprezentativac i jedan od najboljih NHL napadača posljednjeg desetljeća, Jason Spezza iz svoje Ottawe otišao u također švicarski Rapperswil.

Osvajač Stanley Cupa iz prošle sezone te najbolji slovenski hokejaš današnjice, Anže Kopitar, iz Los Angeles Kingsa zaputio se u Švedsku gdje je potvrđen njegov potpis ugovora s Morom, klubom u kojem igra i njegov brat Gašper Kopitar. Gašper je bio i najveći razlog Anžeova dolaska u Moru.

U svoju domovinu, već spomenutu Švedsku, vratila se još jedna velika NHL zvijezda. Švedski reprezentativac Patrik Berglund zamijenio je dres svojih St. Louis Bluesa onim domaćeg Vasterasa, dok je istu stvar, samo u Finskoj, napravio također reprezentativac i svjetski prvak s Finskom, Jesse Joensuu. Napadač NY Islandersa stigao je u Assat iz Porija te se u SM-liigi pridružio Joelu Armiji, koji je dan ranije u Pori došao iz Buffala.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.09.2012. u 16:14
    Nije otisao u Medvescak? Svasta
    Obrisan korisnik
  • nebeska udica20.09.2012. u 00:39
    uff ovaj br 1 on nasha koje majstorsvo
    nebeska udica