Rukomet

Guberina: "Gledateljima besplatne ulaznice za sve domaće utakmice CO Zagreba"

Iz Kutije šibica: Damir Žbulj • četvrtak, 20.09.2012.
Guberina: "Gledateljima besplatne ulaznice za sve domaće utakmice CO Zagreba"
Foto: Davor Sajko

Pred rukometašima Croatia osiguranje Zagreba nova je utakmica u regionalnoj SEHA ligi, u goste im dolazi ekipa Vardara, koja ih je u istom natjecanju prošle sezone pobijedila u polufinalu usred Zagreba te ih tako zaustavila na putu prema osvajanju trofeja. Pravo je vrijeme za sportski uzvrat, a odlična vijest za sve navijače i simpatizere kluba je kako će se na sve domaće utakmica CO Zagreba moći besplatno, zahvaljujući sponzorima koji će otkupiti ulaznice...

Croatia osiguranje Zagreb nadolazećeg vikenda u dvorani II Doma sportova dočekuje Vardar, u sklopu regionalne SEHA lige, dok ih već narednog vikenda očekuje i susret prvog kola u Ligi prvaka, kada u Ledenu dvoranu dolazi Pick Szeged, a direktor kluba Josip Guberina donio je dobre vijesti za sve navijače, simpatizere kluba, ali i ljubitelje ovog sporta iz Zagreba, ali i čitave Hrvatske.

Ulaznice za sve domaće utakmice Croatia osiguranje Zagreba u novoj sezoni bit će besplatne, za što su se pobrinuli sponzori, koji će ih otkupiti karte i podijeliti ih svim zainteresiranim osobama: "Uprava kluba uspjela je sa sponzorima kluba dogovoriti akciju kako bi svi zainteresirani i željni rukometa mogli besplatno posjetiti naše utakmice. Sponzori će otkupiti karte, a one će se dijeliti u prostorijama tvrtki pokrovitelja, kao i pred samom dvoranom. Svaka osoba moći će preuzeti najviše četiri karte," sa zadovoljstvom je poručio direktor Guberina.

O neozbiljnosti Metalurga

SEHA liga niti ove sezone nije lišena organizacijskih problema, nakon što je Metalurg odbio putovati u Prešov kod Tatrana u prvom kolu. Iz Uprave Croatia osiguranje Zagreba osvrnuli su se i na taj potez: "Moramo štititi ozbiljnost Lige i u organizacijskom i sportskom smislu" poručio je direktor Guberina, dok je glavni manager kluba Ančić pojasnio: "Nama je ova liga nužno potrebna i jako važna, a u ovoj sezoni zbog mladih igrača posebno. Metalurg još uvijek nema definirani stav, stalno mijenjaju mišljenje, malo im je važna liga, malo nije. Možda bi nam bilo bolje bez takvih klubova koji nemaju jasan stav o regionalnom natjecanju:"

"Nadamo se kako ćemo postići dva efekta. Socijalni, jer ćemo gledateljima omogućiti u ova teška vremena da uz minimalan ili nikakav trošak dolaze na rukometne utakmice,a li i sportski, jer se nadamo kako ćemo tako ispuniti sportska borilišta i našem klubu omogućiti podršku publike s tribina, koja će nam biti osmi igrač."

"Mislim da je ovo rijetko viđena akcija, a nadam se kako će imati dobar odjek među gledateljima i svim ljubiteljima rukometa," poručio je Josip Guberina.

Dodatno je akciju pojasnio i glavni manager kluba Ante Ančić: "Za prve tri domaće utakmice, s Vardarom u SEHA ligi te s Pick Szegedom 29. rujna te Barcelonom u Areni 20. listopada sponzor će biti naše Croatia osiguranje. Za Vardar će se ulaznice dijeliti na blagajni Doma sportova u subotu od 16 sati, dakle dva sata prije početka, dok će se mjesto i vrijeme za podjelu ulaznica za Ligu prvaka naknadno dogovoriti i objaviti."

Goluža i Horvat očekuju podršku s tribina, ali i dobru utakmicu s aktualnim osvajačem naslova u SEHA ligi

Trener Slavko Goluža sa svojom ekipom odlično je otvorio sezonu, uvjerljivom pobjedom nad prvakom BiH, dobojskom Slogom, a vjeruje kako će u istom ritmu nastaviti i protiv vrlo dobrog Vardara: "Oni su, zajedno s Metalurgom, vrh makedonskog rukometa. Osvojili su ovo natjecanje, što dovoljno govori, ali ne mislim se previše opterećivati njihovom ekipom, nego želim prvenstveno razmišljati o nama i našem sustavu igre. Nije nam lako, jer svaki je početak težak, ali želimo poraditi još na obrani, kako bi uz puno trčanja mogli postići i dosta laganih pogodaka."

Kapetan poziva navijače

Kapetan Zlatko Horvat imao je burno i radno ljeto, 'brončani' nastup s reprezentacijom na Olimpijskim igrama u Londonu pa nastup na Super Globe turniru u Dohi te se tek nedavno priključio u puni pogon Zagrebaša: "Napokon sam u punom treningu s ekipom, nakon svih ljetnih obveza. Pred nama je još jedna uzbudljiva sezona, a vjerujem kako ćemo iz utakmice u utakmicu samo napredovati. Atmosfera je odlična, svi novi odlično su se uklopili u ekipu, a podjela na mlade i stare ima samo kad igramo nogomet na treningu," kroz šalu je naglasio Horvat te je nastavio i o subotnjem protivniku: "Vardar je dobra ekipa, koja će kazniti svako opuštanje protivnika. Sigurno će biti zanimljiva za gledatelja, a nadam se kako ćemo imati podršku s tribina pa ovom prilikom i pozivam sve da u subotu od 18 sati dođu u Dom sportova"

Dvoboj s Barcelonom zagrebaši će odigrati u zagrebačkoj Areni, ali susret prvog kola protiv mađarskog Pick Szegeda odigrat će u legendarnoj Ledenjači Doma sportova, koja je svojevremeno širom Europe bila poznata po fantastičnoj atmosferi: "Drago mi je što se vraćamo u Ledenu dvoranu, odmah su se javile stare emocije, kada sam i ja još tamo igrao i kada su se protivnici tresli prije početka utakmice jer su znali što ih tamo očekuje."

"Sretan sam i kad me ljudi na ulici zaustavljaju i pozdravljaju tu ideju. Jedva čekam tu utakmicu i pravi rukometni ambijent, a vjerujem kako će navijači napraviti pravi spektakl i kako ćemo napraviti sve da stignemo do pobjede," poručio je s ponosom Goluža.

Goluža ima sve igrače na raspolaganju, osim ozlijeđenog Šebetića, kome je poručio kako će ga za oporavak čekati onoliko dugo koliko god bude potrebno pa čak i više od toga, dok ne bude u potpunosti spreman za povratak: "Ekipa je kompletna, svi su zdravi, naravno osim Šebetića. Vjerujem da ćemo protiv Vardara ući s istim sastavom kao i protiv Sloge. Vidjet ćemo još za koja ćemo se dva golmana odlučiti. Oporavak Šebe ide po planu, ali s njim ne treba žuriti. U pitanju je njegova šuterska ruka, a on je budućnost ovog kluba i teba posebno paziti na njega. Makar to bilo i mjesec dana dulje, ne dok 100 posto bude spreman, nego tisuću posto, kako bi se reklo."

Trener CO Zagreba kratko je ipak analizirao subotnjeg protivnika: "Vardar ima veću širinu nego što su imali lani, doveli su nekoliko zanimljivih igrača, a dobili su i na brzini. Očekujem zanimljivu utakmicu, ali i podršku gledatelja za ove mlade dečke."

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.09.2012. u 21:07
    Ma ko vise prati taj dinamo... pa ni na derbi ne bi vise ni isa... Bice vise navijaca CO u Areni za 2 prve utamice LP nego na maksimiru za sve utakmice champion's lige...
    Obrisan korisnik
  • markoli20.09.2012. u 19:24
    šteta što zagreb igra s mađarima u isto vrijeme kada i Dinamo i Hajduk na Maksimiru...
    markoli
  • Obrisan korisnik20.09.2012. u 17:39
    lijepa gesta Zagrebčana.Zato će u Ligi Prvaka imati tri puta više gledatelja na svojim utakmicama nego što ih je imao Dinamo protiv Porta
    Obrisan korisnik
  • emilio2120.09.2012. u 17:32
    Mislim da bi bilo bolje da su ulaznice 1 kunu i neka taj novac ide u dobrotvorne svrhe. Bolje nego ovako.
    emilio21
  • sraka20.09.2012. u 16:22
    @ivos... ako ja dobro čitam, sve karte su plaćene, ali od strane sponzora. Dakle, nisu podijeljene besplatno. To kaj će navijači ići besplatno na tekmu je drugi par rukava.
    sraka