Zimski sportovi

Ponajveća mlada zvijezda NHL-a u švicarskom Bielu, Neuvirth i Hudler u Pragu

Ivan Dominik • petak, 21.09.2012.
Ponajveća mlada zvijezda NHL-a u švicarskom Bielu, Neuvirth i Hudler u Pragu
Foto: Martina Oštrić

Nastavljaju se odlasci iz NHL-a za vrijeme lockouta, nadovezuju se jedan na drugog te sve više zvijezda najjače hokejske lige svijeta odlazi u Europu. Najviše se igrači iz Europe vraćaju u svoje domovine i/ili matične klubove, međutim, sve više Kanađana počelo je seliti na Stari kontinent, a "obećana zemlja" postala im je Švicarska. Još jedan u nizu Kanađana koji se zaputio pod Alpe zove se Tyler Seguin...

Najzvučniji transfer iz NHL-a u neku od europskih liga u posljednjih nekoliko dana jest odlazak Tylera Seguina iz Boston Bruinsa u švicarski Biel, čime je ponajveća mlada zvijezda NHL-a i povremeni kanadski reprezentativac postala prvim NHL igračem u tom švicarskom klubu.

Osvajač Stanleyjeva trofeja iz 2011. godine i All-Star igrač pojačao je svojim dolaskom i ovako vrlo jaku NLA ligu u koju su, između ostalih Seguinovih sunarodnjaka, stigli i velikani poput Joea Thorntona te Ricka Nasha. Osim Seguina u švicarsku se vratio i domaći pulen, bek Nashvillea Roman Josi, koji je potpisao za ponajbolji tamošnji klub - Bern.

Lennart Petrell, finski napadač Edmonton Oilersa vratio se u domovinu i potpisao za jedan od najuspješnijih klubova SM-liige, HIFK iz Helsinkija. Napadač Detroit Red Wingsa i jedan od najboljih mladih napadača svijeta, Slovak Tomaš Tatar, otišao je u SHK 37 Piestany, jer više nije želio boraviti u AHL-u, u kojem se u Wingsima najčešće nalazio na posudbama.

U KHL je stigao još jedan NHL igrač i to u Lokomotiv iz Jaroslavlja, kojem se pridružio napadač Columbus Blue Jacketsa, nekad ponajbolji igrač NY Rangersa, Rus Artem Anisimov, koji se time pridružio mnogim NHL-ovcima u Jaroslavlju poput Finaca Niklasa Hagmana, Samija Lepista ili svog suigrača iz Jacketsa - Kanađanina Curtisa Sanforda.

Još jedan češki dvojac vratio se u svoju zemlju i to u njegovu prijestolnicu, Prag. Vratar Washington Capitalsa Michal Neuvirth dovršio je ranije najavljivani prijelazak u prašku Spartu, dok je lucidni centar Calgary Flamesa, a bivši igrač Detroit Red Wingsa, Jiri Hudler postao novo pojačanje HC Leva iz Praga.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!